• Haberler
  • Genel
  • Başkan Çakal: İktidar kişidir – Kocatepe Gazetesi

Başkan Çakal: İktidar kişidir – Kocatepe Gazetesi

Sülümenli Belediye Başkanı İsmail Çakal, Karahisar TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu “Yerel Gündem” programına konuk oldu. Göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Çakal, iktidar partisi Belediye Başkanı olmadığı halde ikili ilişkileri ve yaptığı proje takipleri ile Belediye’ye hizmet getirmeye çalıştığını söyleyerek, “İktidar kişidir” dedi Sülümenli Belediye Başkanı İsmail Çakal'ın [&hellip]

Başkan Çakal: İktidar kişidir

Sülümenli Belediye Başkanı İsmail Çakal, Karahisar TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu “Yerel Gündem” programına konuk oldu. Göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Çakal, iktidar partisi Belediye Başkanı olmadığı halde ikili ilişkileri ve yaptığı proje takipleri ile Belediye’ye hizmet getirmeye çalıştığını söyleyerek, “İktidar kişidir” dedi

Sülümenli Belediye Başkanı İsmail Çakal’ın konuk olduğu “Yerel Gündem” prog-ramına Kocatepe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın, Görüntü Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gökhan Kocaaslan ve Anahaber Gazetesi Haber Müdürü Satılmış Akkaş katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Çakal, seçildiği 2009 yılından bu güne kadar yaptığı hizmetleri dile getirdi. Çakal, programda 2012 yılı içerisinde yapacağı çalışmalardan da bahsetti.
21 milyon TL’lik
yeraltı projesi yapıldı
Geçmiş Belediye Başkanlarına hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Başkan İsmail Çakal, 2009 yılında başkanlık görevini devraldığında Belediye’nin kasasının boş ve borcunun ise yaklaşık 1 milyon TL civarında olduğunu dile getirdi. Başkan Çakal, “2009 yılında Belediye’yi sıkıntılı bir şekilde devir aldım. Şunu buradan açık ve net olarak söylüyorum. İktidar kişidir. İktidar partisi belediye başkanı olmadığım halde ikili ilişkilerim ve yaptığım proje takipleri ile belediyeme hizmet getirmeye çalışıyorum. Yaklaşık 3 sene içerisinde 21 Milyon TL’lik yeraltı projesini tamamladım. İhalesi büyük ihtimalle şubat ayında gerçekleşecek. Şimdiye kadar görev yapan belediye başkanları altyapı konusunda önemli bir çalışma yapmamış. Özellikle benden önce üst üste iki dönem başkanlık yapan AK Partili Başkanımız altyapı konusunda hiçbir proje yapmamış” dedi.
148 bin TL’lik katı atık su arıtma tesisi projesi hakkında bilgiler veren İsmail Çakal, şöyle konuştu; “Çobanlar ilçesi, Kocaöz kasabası, Işıklar kasabası ve Sülümenli kasabasının ortaklaşa hazırladığı katı atık su arıtma tesisinin yaklaşık 20 gün önce ihalesinin tamamlandığının müjdesini de sizlerin aracılığı ile vermek istiyorum. Bu iki önemli projenin mimarı ise Orman ve Su İşleri bakanı Veysel Eroğlu’dur. Buradan Bakan Eroğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar Bakan Eroğlu Belediyemize 80 bin TL’lik maddi yardım da bulundu.”
Belediye’nin borcu çok
Sülümenli Belediyesi’ne yapılan hizmetlerin kendi kişisel ilişkileriyle gerçekleştiğini belirten Başkan Çakal, “Ben belediye Başkanı olarak burada oturmuyorum. Eğer ben o kasabaya faydalı olamı-yorsam, ben bugün o koltuk da oturmam ve bugün istifa ederim. Bunu açık ve net söyleyeyim. O millet, halk beni oraya getirdiyse, bir beklentisi var. Ben o beklentiyi karşılayamazsam, benim ne işim var orada” şeklinde konuştu. Çakal, Sülümenli de bulunan ilköğretim okullarının parke döşemesini ve maddi destek vererek okulların iyileştirilmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını belirtti. İsmail Çakal, 2009 yılına kadar 5 bin nüfuslu belde de bir doktorun bile bulunmadığı ve başkanlık görevine ilk geldiğinde belde de yaşanan doktor sıkıntısını dönemin Valisi Haluk İmga’ya ilettiğini ve 1 hafta içersinde bir doktor’un Belde’ye gönderildiğini kaydetti. Belediye’nin geçmiş dönemlerde kalma yüklü bir borcunun olduğunu ve iller bankasından gelen paranın yüzde 40’nın bu borçlara kesildiğini ifade eden Çakal, Başkanlık döneminin sonuna kadar borç ödemesinin süreceğini dile getirdi. Başkan Çakal, “Belediyenin şuan ki gelirleri ise sınırlarımız içersinde bulunan Şeker Fabrikası ve 15 tuğla fabrikasından aldığımız vergiler. Belediye’yi bu kadar borç yük altına koyan ise Benden önceki dönemde görev yapan Başkandır” diye ifade etti.
Vali Balkanlıoğlu’na güveniyoruz
Belde sınırları içersinde bulunan gübre fabrikalarının sağlık açısında halkı tehdit ettiği için giri-şimlerde bulunduğunu söyleyen Başkan Çakal, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na da destekleri için teşekkür etti. Başkan Çakal, “Belde de yaşan bu sıkıntıyı Vali İrfan Balkanlıoğlu’na ilettim. Allah’ım bana değil, Valimize selamet versin. Gerektiği şekilde uygun şekilde destek veriyor. Gerçekten de ben Valimize sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum. Valimiz Balkanlıoğlu Beldemizi şimdiye kadar iki kere ziyaret etti. İlk gelişinin nedeni bu gübre fabrikalarının çevreye verdiği zararlardı. İkincisinin geliş nedeni ise geçtiğimiz aylarda evi yanan bir vatandaşımıza Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan destek vererek yeni bir ev verilmesiydi. Valimiz halkla buluştu ve sorunlarını dinledi. Yaşlı demiyor, çocuk demiyor herkesin sorununu dinliyor. Hem Haluk İmga Valimizden hem de şuan ki Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’ndan çok çok memnunum. Vali İrfan Balkanlıoğlu Beldemize makam aracıyla gelmedi. Yanında daire müdürüyle birlikte bir araçta gelmesi ayrı bir guru vericidir. Ben bu yaşıma geldim ve iki dönemde başkanlık yaptım şimdiye kadar böyle bir Vali’ye ilk defa rastlıyorum. Bu gübre fabrikaları konusunda ben Valimize güveniyorum ve sorunun çözüleceğini de inanıyorum” dedi. Geçmişte sülümenli beldesinde hırsızlık olaylarının çoğaldığını hatta geçen dönemde belediyenin kasasının bile soyulduğunu söyleyen Başkan Çakal, sülümenli halkının kendisinden hizmetten çok kasabada huzur ve güveni sağlamasını istediğini belirtti. Başkan Çakal, “Sülümenli halkımız çok iyi niyetli insanlardır. Tabi kötü niyetli insanlarda var. 5 parmağın 5’de bir olmuyor. Beldemizde huzur ve güveni sağlama konusunda ilk olarak il Jandarma Komutanımızı ve Valimizi ziyaret ettim. Hepsi kanun çerçevesi içersinde her türlü desteği veriyor. Sülümenli halkı hizmetten çok belde de huzuru ve güveni sağladığım için bana destek veriyor” şeklinde konuştu.
AK Parti beni kabul etmedi
2009 yılında yapılan yerel seçimlerde 6 adayla yarıştıklarını ve kendisinin Saadet Partisi’nden (SP) Belediye Başkanı seçildiğini söyleyen Başkan İsmail Çakal, daha sonra SP’den MHP’ye geçtiğini ifade etti. Başkan Çakal, “2009 yerel seçimlerde belde-mizde 3 bin 300 seçmen vardı. Saadet Partisi’nden 796 oyu ben aldım. Diğer partilerin oy dağılımı ise şöyleydi: CHP 717, AK Parti 620, MHP 450, DP 292 ve DSP ise 112 oy aldı ve kısa bir süre sonra MHP’ye geçtim. Beldemizde bulunan muhtarlarla ve meclis üyelerimle birlikte bir araya geldik. Meclis üyelerine İktidar veya muhalefet bir partiye geçmemin belde ye en iyi hizmeti sunma noktasında iyi olacağı görüşümü sundum. Benim AK Partiye geçmem konusunda görüş birliğine vardık ve AK Parti’ye bu isteğimizi ilettik ama parti bu isteğimizi kabul etmedi. Daha sonra ise MHP’ye geçtim. AK Parti’nin beni neden kabul etmediğini yetkililere sorun bana değil” dedi. Yaklaşık 3 senedir belediye başkanlık görevini yaptığını hatırlatan Çakal, belediye ye yaptığı hizmetleri de anlattı. Başkan Çakal, “Zafer mahallesinde bulunan bazı sokaklarda ve yine bu mahallede bulunan ilköğretim okulunun bahçesinde parke taşı döşemesi gerçekleştirdik. Belediyemiz meydanında 21 metre uzunluğunda Türk bayrağını diktik. Özel idare müdürlüğüne 18 bin TL yatırarak sıcak su arama ruhsatını aldık. Düğün törenlerinin maliyeti çok ağır olduğundan dolayı meclis kararıyla cuma günleri düğün yapılmamasını kaldırdık. Dsi tarafından beldemize içme suyu arsenik tesisini hizmete açtık. Dönemimizde 4 itfaiye memuru ve 2 işçi aldık” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme