Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

Başkaca arzunuz var mı? – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 13 Nisan 2011 Çarşamba 03:00:00
  “Lüften onu yazmayalım.”
“Filanca dedi ki aslında o konudan bahsedilmeyebilirdi”
Bir telefon çalar nezaketsel formalite selam kelam faslından sonra karşı ahizede ki ses şunu söyler. “…………… toplantının o bölümünde geçen konuşmanın dikkate alınmamasını rica ediyor.”
Eyvallah, oldu, tamam.
Her şey iyi güzelde neden bu talepte bulunan ve taleplerini başkaları aracılığıyla iletenler bir yazılı ya da görsel yayın organı kurarak kamuoyunu istekleri doğrultusunda aydınlatmıyorlar?
İşte bunu anlayamıyorum. Ismarlama haber ta-lepleri. Hani sözde medya tarafsız olacak ya.
Bu durumda nasıl olacaksa.
Hal böyle olunca sormak da elzem oluyor.
Var mıdır başkaca arzunuz?
Yöresel tabirle Allahaseniz çekinmen!!!!!!!
Şunu da unutmayın.
Yaydan çıkan ok ağızdan çıkan söz geri dönmez.
Arkasında duramayacağınız sözü ve tavrı sergilemeyin lüften.
Güzel başladı yavan tamamlandı
11 Nisan Pazartesi günü komşular, eş, dost arka arkaya sordu.
“Burcu dün öğleden sonra neden arka arkaya polis arabaları geçti?”
“Dün ne vardı da polis arabaları siren çaldı durdu?”
Dün yani 10 Nisan Pazar günü Polis Bayramı olduğundan pek çok insan maalesef bi haberdi.
Polis araçları geçişinin Polis Bayramı nedeniyle olduğunu belirterek soruları cevaplandırdım.
Türk Polis Teşkilatı ülke genelinde haftasını ve bayramını kutladı.
Köklü bir kamu teşkilatı olan Polis Teşkilatı mensuplarının çok daha iyi şartlarda nice hafta ve bayram kutlamalarını canı yürekten arzu ediyoruz..
Polis haftası ve 10 Nisan Polis Bayramı son iki yıldır ilimizde oldukça yavan kutlanıyor.
Çünkü iki yıl öncesine kadar bayram kutlaması İl Emniyet Müdürlüğü bahçesi ve güzergahında ki tören geçişiyle kutlanırdı.
Çok da güzel olurdu. Vatandaşlar balkonlara çıkar, tören geçişini alkışlarla izler, bayraklar sallanırdı.
İki yıldır PMYO’da yapılan törenler maalesef vatandaştan halktan kopuk şekilde gerçekleştiriliyor.
Emniyet Müdürlüğü önünde yapılan tören nedeniyle trafiğin tıkandığı gerekçe gösterilebiliyor. Bunlar tam bir mazeret değil.
Çünkü askerde, poliste bizim. Askerine, polisine halk sahip çıkar. Yılda bir defa bayramını kutlayan köklü bir kurumun mensupları için
varsın 30 dakika trafik sıkışsın. Dert değil inanın. Yeter ki polislerimizin kutlamasına vatandaşlarda dahil olabilsin.
Fakat bu ‘Polis Bayramı’nda çok güzel bir farklılık ortaya kondu. Yiğidi öldür hakkını ver demiş atalar.
Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda ki çelenk sunma töreni sonrası tören katılımcısı polisler soluğu şehitlikte aldı.
Bildiğim kadarıyla bugüne kadar bunun başkaca bir örneği yok.
İnşallah bir alışkanlık haline gelir. Şehit Polis Memuru Ayhan Sarıçiçek’i ailesi, ve meslektaşları kabri başında dualarla andı.
Şehitliğe gelen orada ki törene katılıp amin diyen herkesten Allah razı olsun.
Böylece son derece zor bir kamu hizmeti veren polisin görevinin ağırlığı ve saygıya değerliği bir kez daha idrak edilmiş oldu.
Şehidimizin tüm şehitlerimizle birlikte ruhu şad olsun.
10 Nisan 2011 Pazar günü sabah başlayan Polis Bayramı kutlamaları güzel başladı yavan tamamlandı.
AK Parti adayları memnun etti
12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri için adaylar 11 Nisan Pazartesi günü açıklandı. Tüm partilere, milletvekili adaylarına, adayların ailelerine, şehirlere ve Türkiye’ye hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. İktidar nezdinde milletvekili aday liste sıralamasına bakıldığında büyük çoğunluk AK Partili adaylardan hoşnut. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu, mevcut Milletvekilimiz Sait Açba, teşkilatların gönlünde taht kuran Halil Ürün, iyi bir teşkilatçı olarak tanımlanan Ali Özkaya ve Sayın Milletvekilimiz Ahmet Koca’nın aday gösterilmesinden hemen hemen tüm partililer ve AK Parti’nin kemik seçmeni hoşnut.
Listenin en sevindiren ve hüsnü kabul gören ismi Halil Ürün.
Sayın Ürün’ü tebrik ediyorum. Seçilmesi halinde çok başarılı bir milletvekili performansı göstereğine inancım tam.
Halil Ürün şahsına münhasır, tam bir idealist. Farklı özellikleri var. Kendisi “Gönüllerin Başkanı” ve “Siyaset Mağduru” olarak bilinirdi.
Nasip olursa artık Türkiye’nin ve Afyonkarahisar’ın milletvekili olacak. Hayırlı sonuçla birlikte kendisine sağlık selametlik diliyorum.
MHP’de sıralama şaşırttı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 40 yıllık geçmişe sahip köklü bir siyasi parti. MHP’nin milletvekili adaylarının kim olacağı merakla bekleniyordu. Birinci sırada İl eski Başkanı Kemalettin Yılmaz, ikinci sırada Avukat Öncül Kazancı var. Emekli Vali Kadir Çalışıcı, Vali Yardımcısı Sefa Çetin ve emekli eğitimci Havaana Gencer diğer adaylar.
MHP’deki ilk iki sra soğuk duş etkisi yarattı.
Milletvekili adaylarının öğrenildiği sırada MHP liste sıralamasını duyanlar “Aaaaaa gerçekten mi?” “Hadi yaaaa” gibi benzeri tepkiler verdi.
Çünkü MHP’de Emekli Vali Kadir Çalışıcı’nın 1. sırada yer verilmesine kesin gözüyle bakılıyordu.
Parti teşkilatında Dinar ilçesinin ağırlığı her zaman hissedilirdi. Ama Dinarlı Av. Öncül Kazancı’ya 2. sırada yer verilmesi de şaşırtıcı diğer faktörlerin arasındaydı.
Birinci sıra adayı Kemalettin Yılmaz, 2007 yılı genel seçimlerinde partinin 3. sırada gösterdiği milletvekili adayıydı. Kemalettin Bey, güler yüzlü, centilmen, devlet adabını bilen emekli bir bürokrat. Yaklaşık olarak 1 yılı geçen il başkanlığı görevinde teşkilatlara seviye getiren, emek veren bir isim. Adaylıkta üçüncü sıradan birinci sıraya yükselmesi de ayrı bir kişisel başarı. Ancak Kemalettin Yılmaz’ın listenin 2. sırasında yer alacağı düşünülürken birinci sırada yer verilmesi şaşırttı. Tüm MHP’lilere çıkmış oldukları yolda başarı diliyorum.
CHP’de temiz iş
Ön seçim yapılarak liste sıralaması netlik kazanan Cumhuriyet Halk Partisi’nde son derece temiz bir iş yapılmış oldu. Partili partisi pek çok kişi listenin birinci sıra adayı Av. Ahmet Toptaş’ın bu sıraya cuk oturduğu yönünde hem fikir. Bilindiği üzere Toptaş, 30 yıllık siyasi hayatında çizgisini ve tavrını koruyan bir isim. Çizgisini koruyan bir diğer isimde Avukat Hatice Gök. Listenin diğer sıralarında ki adaylarda partilerine bağlı isimler. Hepsine adaylık süreci hayırlı olsun.
Murat Arısoy kardeşimizle yaptığımız sohbette 12 Eylül referandumunda kısmi anayasa değişikliği isteyen AK Parti’nin kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık tezini destekleyecek bir kadın aday göstermediğini konuştuk. Oysa bu referandumda hayır oyu kampanyası yürüten MHP ve CHP’de birer kadın milletvekili adayı var. Üstelik CHP örgütleri kadın adaya 2. sırasında yer vererek en şık davranışı sergiledi. Kadın olma özelliği bir tarafa Av. Hatice Gök, gerek toplumsal gerekse siyaset hayatında kendisini ispat eden politika ve düşünce üretebilen bir isim. Ama kadınlara bayaaaaaanlara öncelik diyenlerin samimiyetlerini somut göstermelerini dilerdim. Keşke bu ifade sözde kalmasaydı.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER