'Basının sıkıntılarını biliyoruz'

Afyonkarahisar'da bir dizi ziyaretlerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Gülizar Biçer Karaca ve CHP'li heyet Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği'ni ziyaret etti. Gülizar Biçer Karaca, 'Maalesef bazı medya özgürlüğü anlamında sorunlar yaşadığının farkındayız' dedi   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Av. Gülizar Biçer Karaca, Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu [&hellip]

Afyonkarahisar’da bir dizi ziyaretlerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Gülizar Biçer Karaca ve CHP’li heyet Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’ni ziyaret etti. Gülizar Biçer Karaca, “Maalesef bazı medya özgürlüğü anlamında sorunlar yaşadığının farkındayız” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Av. Gülizar Biçer Karaca, Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal ve beraberindeki heyet Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’ni ziyaret etti.
Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’nde, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, İl Başkanı ve il teşkilatı yöneticilerini ağırladıklamaktan duydukları memnuniyeti ifade eden ABYD Başkanı Sezer Küçükkurt, “Sayın Milletvekilleri Afyonkarahisar’da sivil toplum kuruluşlarının nabzını tutuyorlar, vatandaşın gündemini belirlemeye çalışıyorlar. Bu yönde Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’ni de ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Çalışmalarında başarılar diliyoruz.” ifadelerini kullandı.
“BASININ SIKINTILARINI BİLİYORUZ”
Basın mensuplarının içinde yaşadığı şartları, 212 kaynaklı sıkıntıları, basın kartı konusunda yaşanan sıkıntıları, Basın İlan Kurumu’nun ilan dağıtım yönetmeliğindeki sorunları bildiklerini belirten Gülizar Biçer Karaca, “Birçok üst üste gelen derin sıkıntıların olduğunu biliyoruz. Ama en önemli sıkıntısı bana göre basın özgürlüğü alanında dünya basın özgürlüğü endekslerinde Türkiye’nin içinde bulunduğu sıra. Maalesef hepimizi derinden yaralayan ve bir Avrupa ülkesi olacağız, çağdaş Türkiye olacağız hayali ile yürürken böyle bir sırda bulunmak hepimizi üzen bir nokta. İkincisi cezaevindeki basın mensupları, gazeteciler; maalesef o sırada da Türkiye dünya sıralamalarında birinciliğe oynayan bir durumda. CHP olarak bizim beklentimiz, basın özgürlüğünün basın mensuplarına uygulanan her türlü ekonomik ya da siyasi baskının ortadan kaldırıldığı, doğruları gerçekleri ve anayasadaki halkın haber alma hürriyeti, basın özgürlüğü, ifade hürriyetine yönelik her türlü kısıtlamanın ortadan kaldırıldığı ve eleştirilerin gerçeklerle buluştuğu bir basın ve medya sektörü bizim için hedeflediğimiz, hayal ettiğimiz bir sektördür.” şeklinde konuştu.
“İKTİDARIMIZDA YENİ BİR YASA YAPACAĞIZ”
CHP’nin iktidara geldiğinde dostları ile birlikte yeni bir kanun çıkaracaklarını ifade eden Gülizar Biçer Karaca, “Bunun dışında yine medya sahiplerinin, birkaç medya sahibi olması, iş dünyasından medya sektörüne, medya patronluğu meselesinin gündeme gelmesi ile de maalesef iktidarın ve iktidar erkini elinde bulunduranların çok ciddi yönlendirmelerine maruz bırakıldıkları,istemeseler de o baskı altında maalesef bazı medya özgürlüğü anlamında sorunlar yaşadığının farkındayız. Biz CHP olarak Sayın Genel Başkanımızın da sürekli ifade ettiği gibi mutlaka dostlarımızla birlikte iktidara geldiğimizde bir basın kanunu;bahsettiğimiz hem 212, hem kart, özgürlük ve ifade anlamındaki, halkın haberle buluşması anlamındaki sıkıntıları ortadan kaldıracak gerçekten dünyadaki örnekleri de altında kalmayacak ve dördüncü güç olarak, dördüncü erk olarak basının özgür hiçbir baskı altında kalmadan, doğru düzgün, gerçekleri halkla buluşturan bir medyahaline gelmesi için de elimizden gelen her katkıyı ve her düzenlemeyi de hayata geçireceğiz diyorum.” ifadelerine yer verdi.
“BASIN SESİMİZİ DUYURUYOR”
Afyonkarahisar’da pandemi döneminde halkın yaşadığı sıkıntıları yerinde dinleyip çözüm önerilerini, çözüm noktasında özellikle iktidarı uyarmak için 32 milletvekili ve genel başkan yardımcısıyla Afyonkarahisar’ı iki gündür karış karış gezdiklerini belirten CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal ise,“Bizler tabi Afyonkarahisar’daki hemşehrilerimizin sıkıntılarını zaman zaman meclise taşıyarak, zaman zaman yerinde onlarla birlikte çözüm için mücadele ederek elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.Bu noktada yerel basını Afyonkarahisar’da önemsiyoruz. Çünkü yerel basın bizim hemşehrilerimize sesimizi duyurmada yaşanan her türlü gelişmeyi aktarmada, vatandaşların doğru haber almasında son derece etkin. Bu noktada ben bütün basın mensubu arkadaşlara emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

Bakmadan Geçme