• Haberler
  • Genel
  • Basının ortak sorunu eğitim – Kocatepe Gazetesi

Basının ortak sorunu eğitim – Kocatepe Gazetesi

“Gazetecilikte Mesleki Verimliliği Arttırma Projesi” eğitimi sonucu katılım belgesi almaya hak kazananlara belgeleri verildi. Törende konuşan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, yerel ve genel basının, Türkiye'nin ortak genel sorununun eğitim olduğunu kaydetti “Gazetecilikte Mesleki Verimliliği Arttırma Projesi” doğrultusunda eğitimleri başarı ile tamamlayan 17 kursiyere katılımcı belgeleri Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Sosyal Tesisleri'nde [&hellip]

Basının ortak sorunu eğitim

“Gazetecilikte Mesleki Verimliliği Arttırma Projesi” eğitimi sonucu katılım belgesi almaya hak kazananlara belgeleri verildi. Törende konuşan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, yerel ve genel basının, Türkiye’nin ortak genel sorununun eğitim olduğunu kaydetti

“Gazetecilikte Mesleki Verimliliği Arttırma Projesi” doğrultusunda eğitimleri başarı ile tamamlayan 17 kursiyere katılımcı belgeleri Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen törenle verildi.
DERNEK KURUMSALLAŞMAYI BAŞARDI
Törenin açılış konuşmasını Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abdioğulları yaptı. Abdioğulları, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü’nün Afyonkarahisar’da ofis açması ile birlikte 2006 yılında kurulan AGD trendinde ciddi yükselme meydana geldiğini söyledi. İl Müdürlüğü kurulmadan önce 23 olan sarı basın kartı sayısının günümüzde 45’e ulaştığını yaklaşık 20 kadar sarı basın kartının da verileceğini belirten Abdioğulları, “Gerek Basın İlan Kurumu İl Müdürlüğümüzün, gerekse Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğümüzün, AKÜ’nün, ZEKA’nın, Valilik, Belediye ile olan uyumlu çalışmalarımız 8-10 projenin sağlıklı şekilde hayata geçmesi ile devam etmektedir. 17 kursiyere sertifikaları takdim ediliyor. Afyonkarahisar Valilik ve Belediyesi ile yapmış olduğumuz ortak çalışmalardan biri de basın mensuplarını ev sahibi yapma projesiydi. Bunda da başarı sağladık. Valiliğimizin bize verdiği bu sosyal tesisle birlikte daha ciddi, kurumsallaşmış, hukuğu olan bir dernek haline geldik” dedi.
ÇABALAR ARTARAK SÜRECEK
Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, İl müdürlüğü kuruluşundan bu tarafa sadece rutin iş ve işlemlerle sınırlı kalmak istemediklerini kaydetti. Basın mensuplarıyla istişare ederek AGD yönetimi ve üyelerinin görüşlerini alarak projeler geliştirmeye çalıştıklarını belirten Gölbaşı; “ZEKA ile birlikte güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Malum olduğu üzere yerel basının bir çok sorunu var. Ancak biz genel müdürlüğümüzün bir perspektifi var. Yılda en az iki defa bölgesel medya görüşmeleri planlamaktadır. Bizlerde bu vizyondan hareketle İl Müdürlükleri, taşra teşkilatları olarak mesleki eğitimlere katkı sunmak istiyoruz. Herkesin bildiği gibi bir çok sorunun yanı sıra bir önemli sorunu daha var yetişmiş kalifiye eleman sıkıntısıdır. Geçen yıl yürüttüğümüz sosyal medya uzmanı sertifika programı olsun gerekse bu sene birlikte yürüttüğümüz ‘Gazetecilikte Mesleki Verimliliği Arttırma Projesi’ eğitimlerinin ana amacı buydu. İnşallah umuyorum ki bizler hep birlikte bu çabalarımızı arttırarak devam ettireceğiz” diye konuştu.
BELÇİKA HEYETİ
İYİ AĞIRLANACAK
İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, AGD’nin il müdürlüğünün hem doğal proje ortağı hem de genel müdürlüğün yürüttüğü projenin de Afyonkarahisar ortağı olduğunu kaydetti. Gölbaşı; “Geçen ay dernek mensubu 4 gazeteciyi Belçika’ya gönderdik. 15 gün sonra Belçika’dan bir basın heyeti gelecek. Onları burada hepbirlikte ağırlayacağız. Program Emirdağ ağırlıklı geçecek. Belçika’ya göçün 50. yılı kapsamında bu program gerçekleştirilecek. Hep birlikte misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.
ZEKA DESTEĞE HAZIR
ZEKA Sekreter Vekili Veli Oğuz, ajans olarak 4 yıldır Kütahya merkezli Afyonkarahisar, Uşak, Manisa illeri olmak üzere hizmet vermeye çalıştıklarını dile getirdi. Farklı çalışmalar yaparak planlama, projelere kaynak aktarma, yatırım tanıtım ve yatırım çekme faaliyetleri yapıldığını söyleyen Oğuz; “Üç farklı boyutta çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Projelere mali ve teknik destekler veriyoruz. Bugüne kadar toplam 631 projeye biz destek verdik. 1700 civarında başvuru aldık. Tabii kaynaklarımız sınırlı. Olabildiğince daha fazla projeye destek vermeye çalışıyoruz ama kaynaklarımız sınırlı. Belli sayılarla yetinmek durumunda kalıyoruz. Bölgemize biz 70 milyon TL destek sunduk. Karşılığında yararlanıcıların aktardığı paralarla birlikte 170 milyon TL’lik bir rakam harekete geçmiş oldu. Bu rakamlar daha da artacak. Teknik destek bizim en çok önemsediğimiz enstürmanlardan bir tanesi. Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların eğitim ve danışmanlık hizmetlerini karşılamaya çalışıyoruz. Üç yüzden fazla faaliyete destek verdik ve 11 bin kişiden fazla kişi eğitim ve danışmanlık hizmeti aldı. Basın bizim için çok önemli. En önemli paydaşımız. Sivil toplum kuruluşlarına destek vermeye hazırız.” dedi.
BASIN İTİBARLI KURUM
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) KADEM Müdürü Yusuf Karaca, Kariyer Danışmanlık Müdürlüğü görevi nedeniyle zaman zaman çeşitli kuruluşlarla eğitim programları gerçekleştirdiklerini belirtti.
Bu çerçevede basın mensupları ile bir program yaptıklarını kaydeden Karaca şunları söyledi: “Aslında daha önce planladığımız bir program vardı. Ama teklifimiz ajansca uygun görülmeyip başkaca bir firma teklifi uygun görülüp bu çalışmayı yürütememiştik. Bu sefer böyle bir imkan bulduk. Böyle bir program vesilesi ile biraraya gelmekten bizde son derece keyifliyiz. Çünkü basın bir ülkenin en itibarlı prestijli kurumlarından birisi. Üniversite olarak bizde gazetecilerle birarada olup proje gerçekleştirmekten mutluyuz. Bundan sonra daha güzel, verimli, farklı projelerle birarada olmak istiyoruz. Eğitime katılan ve sertifika almaya hak kazananları yürekten kutluyorum.”
AFYON DİĞER İLLERE ÖRNEK
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, üç yıl önce Afyonkarahisar’a bir etkinlik amacıyla gelip AGD’yi ziyaret ettiklerini belirtti. O dönemde Afyon’da il müdürlüğü olmadığını kaydeden Karakaya şöyle konuştu: “O zaman derneğimizde bu potansiyel yoktu. Ama biz ışığı gördük. O toprağın derinliğini gördük. İl Müdürlüğümüz kuruldu. Potansiyeller, mevcut sayıları, gelişme potansiyeli olan illerimizi Sayın Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç’la birlikte değerlendirdik. Akabinde 10 ile daha il müdürlüğü kurduk. Çoğunda da isabetli kararlar verdiğimiz gördük. İsabetli kararlardan en önemlilerinden biri de Afyonkarahisar. Ben bu konuda öncelikle Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum. Son dönemde bir çok cemiyet ve bir çok basın meslek kuruluşu ile yakın çalışmamız oldu. Ancak gazetecilik mesleğinde kamu, cemiyetler ilgili kurum ve kuruluşlar birlikte çalıştığında bir anlam ifade ediyor. Bu anlamda Afyonkarahisar diğer illere örnek teşkil edecek verimli bir çalışma sergiliyor.”
YEREL BASIN
DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZİ
BYGEM Genel Müdürü Murat Karakaya, Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen verimli eğitime gösterdikleri destek için öncelikle Vali İrfan Balkanlıoğlu’na, ajansa, üniversite yetkilileri ve ilgili diğer kurumlara teşekkür etti. Karakaya; “Yerel basının bir çok sorunu var. Demokrasi için vazgeçilmez kılcal damarlarını oluşturuyor yerel basın. Yerel ve genel basınımızın ve Türkiyenin ortak genel sorunu eğitim. Kaliteli, yükselen, güçlü Türkiye’ye eğitilmiş insan potasi ile erişeceğiz. Birinci unsur nitelikli insan gücü. Aynı iştiyakla yeni projelere imza atılacağını diğer illere örnek olunacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı
AFYON’DA YEREL
BASIN GÜÇLÜ
Afyonkarahisar Vali Vekili Ali Şanlıer, şehrin 81 şehir içerisinde yerel basının en gelişmiş gözde yerlerinden biri olduğuna dikkat çekti. Kendisinin Afyonkarahisar’a tayin olduğunda güçlü bir basını olduğunu bildiğini içine girdikten sonra gerçek anlamda bunu daha iyi anladığını kaydeden Şanlıer sözlerine şöyle devam etti: “2012 Yılında bu çalışmalara öncülük edilmesi için il müdürlüğümüz kuruldu. Sayın Müdürümüz benimle birlikte çalıştı. Bu alan vali yardımcısı olarak benim bölümüme giriyordu. O nedenle çok yakın bir çalışma içerisine girdik. Yakından takip ettim. İlde gerçekten 2012’den bu tarafa çok kuvvetli bir atılım oldu. Basın mensubu arkadaşlarımız her yönü ile çağdaş anlayışı, haberleşmeyi kavrayabilmek için her türlü eğitim ve seminer programlarına mesleki verimliliğin arttırılmasından tutun Avrupa’da bilgi, görgü arttırma eğitimleri ile karşılıklı partner ülkelerle birlikte birbirlerine yardımcı olmaya başladılar. Tüm ilgililere ve katılımcılara teşekkür ediyorum.”
17 KİŞİ KATILIM
BELGESİ ALDI
Tören katılım belgesi almaya hak kazanan; Mustafa Ertürk, Burak Aydın, Burcu Aydın, Cüneyt Bursalıoğlu, Ali Fuat Güçlüer, Mejnun Sancak, Nail Azbay, Rabia Ekmekçioğlu, Türkan Temurtaş, Hüseyin Çayan, Cemal Uysal, İsmail Çavdar, Melih Ramazan Kurnaz, Mevlüt Tınas, Ramazan Gölcük, Ali Fuad Gölbaşı’nın belgelerini alıp toplu fotoğraf çektirilmesi ile sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme