• Haberler
  • Genel
  • 'Basına yönelik baskı ve sansür artarak devam ediyor'

'Basına yönelik baskı ve sansür artarak devam ediyor'

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP olarak basının sıkıntılarının mecliste kurulacak bir araştırma komisyonu ile tespit edilmesini için TBMM'ye önerge verildiğini bildirdi MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP grubu tarafından 'Basının halkın bilgi edinme hakkından en geniş biçimde yararlanabilmesini sağlamak için çalışma şartlarının iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü sağlamaya yönelik önlemlerin ve kararların tespiti' amacıyla TBMM'ye verilen araştırma [&hellip]

 “Basına yönelik baskı ve sansür artarak devam ediyor”

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP olarak basının sıkıntılarının mecliste kurulacak bir araştırma komisyonu ile tespit edilmesini için TBMM’ye önerge verildiğini bildirdi

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP grubu tarafından “Basının halkın bilgi edinme hakkından en geniş biçimde yararlanabilmesini sağlamak için çalışma şartlarının iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü sağlamaya yönelik önlemlerin ve kararların tespiti” amacıyla TBMM’ye verilen araştırma önergesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Basının sıkıntılarının son yıllarda had safhaya ulaştığını ifade eden MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz; “Ülkemizde basının, özellikle yerel basının çok ciddi problemleri bulunmaktadır. Bulundukları şehirlerin aynası olan, halkımızın gerçekleri tarafsız şekilde öğrenmelerini sağlayan basın içerisinde bulunduğu şartlar nedeniyle günden günde kan kaybetmektedir” şeklinde konuştu.
Basın kuruluşlarının yayın hayatına devam etme mücadelesi verdiğini, ağır ekonomik krizden etkilenmeye devam ettiğini vurgulayan Kemalettin Yılmaz; “Bu kuruluşlarda çalışan gazeteci kardeşlerimiz ise gece gündüz demeden gezerek haber peşinde koşmakta, hatta bu uğurda zaman zaman şiddet görmekte, canlarını kaybetmektedirler. En son Van depreminde hayatını kaybeden muhabir arkadaşlarımızım durumu ortadadır. Basın kuruluşlarının yeterli maddi imkânları bulunmaması nedeni ile basın mensubu arkadaşlarımızda özlük haklarından yoksun olarak, bazen sosyal güvencesi olmadan, bazen maaş bile alamadan hizmet vermeye devam etmektedir” dedi.
Basın yönelik baskı ve sansür girişimlerinin giderek arttığını söyleyen Yılmaz, basın kuruluşlarının ve gazetecilerin aleyhine açılan davaların her gün artarak devam ettiğini söyledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme