• Haberler
  • Genel
  • 'Basın yoluyla sorduk, yargı yoluyla da soracağız'

'Basın yoluyla sorduk, yargı yoluyla da soracağız'

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, AFJET ile ilgili iddialarına yenilerini ekledi. Daha önce sorduğu soruların belgelerini kamuoyuyla paylaşan Görgöz, 'Basın yoluyla sorduğumuz soruları yargı yoluyla da soracağız' dedi Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Afyon Jeotermal Turizm A.Ş.'nin işleyişi hakkında yeni soruları gündeme getirdi. Görgöz, 'Açıklamalarımıza konu olan bu yanlış işler ve [&hellip]

“Basın yoluyla sorduk, yargı yoluyla da soracağız”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, AFJET ile ilgili iddialarına yenilerini ekledi. Daha önce sorduğu soruların belgelerini kamuoyuyla paylaşan Görgöz, “Basın yoluyla sorduğumuz soruları yargı yoluyla da soracağız” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Afyon Jeotermal Turizm A.Ş.’nin işleyişi hakkında yeni soruları gündeme getirdi. Görgöz, “Açıklamalarımıza konu olan bu yanlış işler ve bu zararlar için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyoruz. Şimdiye kadar Basın yoluyla sorduğumuz bu hesapları bundan böyle yargı yoluyla soracağız. Onca zarar ziyandan sonra bu kişiler hala o koltuklarda oturmaya devam ediyorlar ama biz yine de yargıya güveniyoruz” dedi.
“90 MİLYON LİRANIN
13 MİLYONU İHALELİ”
Görgöz, şirketin durumu, ihaleleri ve durumu üzerine sorular sorduğunu, ancak yeterli ve ikna edici cevaplar alamadığını belirtti. Görgöz, “Yönetim Kurulu üyesi şirkete malzeme satıyor, cevap olabilir, Misafire 5 yıldızlı otelde içkiler ısmarlanıyor cevap; misafirin içtiğine karışılmaz. Termal Turizm hattı ne kadara mal oldu? 5 milyon deniyor, oysa 15 milyon çıkıyor cevap yok. Katrilyonluk otelcilerin buradaki otelleri için ödenen bu ekstra 10 milyonu kim ödüyor? Vatandaşımız. Son 3 yılda yapılan 90 milyonluk yatırımın kaçı ihale edilerek yapıldı diye soruyoruz, cevap yok. Biz araştırıyoruz 13 milyon çıkıyor. Neden diyoruz bu yüzde 90 harcamalar için ihale yok, genel müdür çıkıyor ben istediğim gibi kafama göre alırım benim öyle bir hakkım var diyor, sonra bir bakıyoruz bu haberlerden sonra aynı genel müdür 3-5 liralık malzeme alımlarına bile ihale yapıyor. Bir önceki sene toplam bir senede 12-13 ihale yapılmış. Bizim açıklamalarımızdan sonra bakıyoruz bir ayda 15 ihale” ifadelerini kullandı.
SPONSORLUK, HİBE ARAÇ, İKRAMİYE…
Amaçlarının AFJET’i karalamak olmadığını, ancak kamuoyunun gerçekleri öğrenmesini istediklerini söyleyen Görgöz, şöyle devam etti:
“AFJET ‘in 11.04.2011 ve 05.04.2012 tarihli Yönetim Kurulu Kararlarında Klasik Müzik Festivali için 25’er bin toplamda da 50 bin tl lik yardım onaylanmış ve farklı malzeme alımı diye fatura ettirilip ödenmiş. 20.09.2011 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ile bu mühendislere sözde Turizm Hattı projesi için 3’er maaş ikramiye ödenmesi karara bağlanmış. AFJET’in 2012 yılında İl Genel Meclis Başkanı’na 116 bin tutarında belirli bir marka ve model araç alınıp hibe edildi mi diye sormuştum. Belgesini gösteriyorum Skoda marka 2012 model araç alınıp özel idareye hibe edilmiş. AFJET’in 2010 yılında yapmış olduğu Ana İsale hattı ve 2011 yılındaki Turizm Hattı Projeleri Kanunlar’daki usul ve esaslara göre Yapım İşi Statüsünde ihale edilmesi gerekirken keyfi tutumlar çerçevesinde istenildiği gibi ihalesiz malzeme alınarak, belli kişilerden ihalesiz iş makineleri çalıştırılarak, ustalar bordrolarda yüksek maaşlı gösterilerek yapılmış.” (Kocatepe Haber Merkezi)

“Var gücümüzle çalışıyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 30 Mart’taki seçimlerde başarılı olacağını belirtti. Görgöz, “Türkiye’de tam 100 gündür her yerden ‘Hırsız var’ sesleri yükseliyor. 247 katrilyonluk bir hırsızlık söz konusu. Biz Afyonkarahisar’da yoğun bir çalışma sürdürdük. Bu dosyaların, Afyonumuzu ilgilendiren YÜNTAŞ olsun, Belediye olsun yerlerle ilgili takiplerimizi sürdüreceğiz. Biz 180 günden beri takvim tuttuk. Afyonkarahisarımız ve ilçelerimiz çağdaş ve demokrat belediyelere kavuşacaktır. Hem Belediye Başkanlığı, hem de İl Genel Meclisi üyeleri için biz CHP olarak var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme