• Haberler
  • Genel
  • 'Basın Özgürlüğü ve İfade Hürriyeti Demokrasinin Vazgeçilmezidir'

'Basın Özgürlüğü ve İfade Hürriyeti Demokrasinin Vazgeçilmezidir'

MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, MHP olarak, basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğuna inandıklarını açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Kahveci, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“24 Temmuz, Türk basınının en önemli dönüm noktalarından birisidir. 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlamanın gururunu yaşıyoruz.” diyen Başkan Kahveci, şu ifadelere yer verdi: “1908 yılında sansürün kaldırılmasıyla basın, toplumumuzun sesini duyuran, hakikatleri cesurca ifade eden ve demokrasimizin teminatı olan dördüncü güç olarak tarihteki yerini almıştır. Basın mensuplarımız, gece gündüz demeden, büyük bir özveriyle çalışarak, halkımızı doğru ve tarafsız bilgiyle buluşturma görevini yerine getirmektedir. Bu kutsal görevi ifa ederken karşılaştıkları zorlukları, baskıları ve tehditleri göğüsleyerek, mesleklerinin onurunu her daim yüksek tutmaktadırlar. Toplumun aydınlanmasında ve bilgilendirilmesinde üstlendikleri kritik rol, her türlü takdirin üzerindedir. MHP olarak, basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin demokrasimizin vazgeçilmez unsurları olduğuna inanıyoruz. Bu vesileyle, tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Görevleri başında şehit düşen gazetecilerimizi rahmetle anarken, zor şartlar altında görev yapan basın mensuplarımıza da şükranlarımı sunuyorum.”

Bakmadan Geçme