Basın Ödülleri Gecesi’nde 'emek' vurgusu

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği, 2010 yılında Afyonkarahisar’da çalışan ve başarı gösteren basın mensuplarına ödüllerini verdi. Hıdırlık Yaz Akşamları’nın son programı ile birleştirilen programda konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, habercilerin mesai mefhumu gözetmediklerini belirtti. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise gazete ve televizyonların emek ağırlıklı çalışmalar sonucunda yayın yapabildiklerinin altını çizdiİlki 2010 yılında düzenlenen Basın Ödülleri [&hellip]

Basın Ödülleri Gecesi'nde “emek” vurgusu

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği, 2010 yılında Afyonkarahisar’da çalışan ve başarı gösteren basın mensuplarına ödüllerini verdi.

Hıdırlık Yaz Akşamları’nın son programı ile birleştirilen programda konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, habercilerin mesai mefhumu gözetmediklerini belirtti. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise gazete ve televizyonların emek ağırlıklı çalışmalar sonucunda yayın yapabildiklerinin altını çizdi
İlki 2010 yılında düzenlenen Basın Ödülleri Gecesi, bu yıl da Hıdırlık’ta, büyük bir katılımla gerçekleştirildi. 2010 yılı içinde Afyonkarahisar’da görev yapmış ve basın camiasına emeği geçmiş habercilerin ve duayen gazetecilerin ödüllendirildiği gecenin ilerleyen saatlerinde Hıdırlık Yaz Akşamları’nın son programı çerçevesinde Mithat Körler de sahneye çıktı.
Haberlerin arkasında
büyük emek var
Basın Ödülleri Gecesi’nde konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bir gazetenin kısa sürede okunduğunu, ancak hazırlanma evresinin uzun sürdüğünü belirtti. Aynı durumun televizyon haberleri için de geçerli olduğuna dikkat çeken Balkanlıoğlu, “ Afyonkarahisar’da iki tane televizyon ve 22 tane günlük gazete var. Bu işin mutfağında çalışan yüzlerce arkadaşımız var. Biz akşam haberleri seyrediyoruz yarım saatte tüketiyoruz. Elimize bir gazete alıyoruz 15 dakikada okuyup atıyoruz. Ama onların arkasında çok büyük emek var, mesai var, gece gündüz koşturan insanlar var” dedi.
Balkanlıoğlu, AGD’ye teşekkür etti
Habercilerin emeğini hatırlayan ve hatırlatan Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’ne de teşekkür eden Balkanlıoğlu, “Belki biz bunların hiçbirinin farkında değiliz. Gazete ve televizyon çalışanlarını hatırlayıp ödül veren güzel bir oluşum var. Afyonkarahisar Gazetecileri Derneğini bu yaklaşımından dolayı kutluyorum. Sorumlu bir gazetecilik anlayışı ile tüm olaylardan bizi haberdar eden, kendimize çeki düzen vermemize vesile olan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.
Gazete ve televizyonlar seviyeli
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise “Bir yıl boyunca hemen hemen her gün bizimle olan, 24 saat haber takip eden ve haftanın 7 günü mesai yapan çok değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Gerçekten Afyonkarahisar basınımızla iftihar ediyoruz. Başka illerde gördüğümüz olumsuzluklar, belden aşağı vurmalar, başka amaçlı basını kullanmalar ilimizde yok. Gazete ve televizyonlarımız gerçekten seviyeli, ilkeli bir yayın anlayışını ortaya koyuyor. Bundan dolayı bir yerel yönetici olarak iftihar ediyorum” dedi.
Basın büyük emek ve mesai harcıyor” ifadelerini kullandı.
Talep yoğun oldu
Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Canser Kuzu, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Gece gündüz demeden fedakarca çalışan gazete ve televizyoncuları ödüllendirdiklerini belirten Canser Kuzu, talep yoğunluğu nedeniyle birçok dalda ödül verildiğini söyledi.
Geniş katılım
Geceye, Vali İrfan Balkanlıoğlu, CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutamı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, gazete ve televizyoncular ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İşte ödül alan basın mensupları:

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin Başarı Ödülleri’nde ayrı kategorilerde 60’ı aşkın basın mensubu plaket aldı. İşte ödül alan basın mensupları ve çalıştığı kurumlar

Haber Başarı Ödülleri: Gökhan Tel (Hisar), Ahmet Işık (Haberci), Mejnun Sancak (Anahaber), Satılmış Akkaş (Anahaber), Gökhan Kocaaslan (Görüntü), Volkan Gündüz (Türkeli), Gökten Ceylan (Türkeli), Ali Kemal Akan (İHA), Hakan Gözalan (İHA), Mustafa Kuşen (CİHAN), Gökhan Yılmaz (Gazete 3), Ramazan Seyman (Gazete 3), Duygu Tekin (Gazete 3), Deniz Eyvazoğlu (Gazete 3), Mehmet Ali Bağ (Gazete 3), Burcu Aydın (Kocatepe), Mustafa Ertürk (Kocatepe), Ali Fuat Gülçlüer (Kocatepe), Murat Karakuyu (Karahisar Tv), Baki Deveci (Karahisar Tv), Gamze Aydınalp (Karahisar Tv), Nurdan Kurt (Karahisar Tv), Ş. Cüneyt Bursalıoğlu (Kocatepe), İsmail Sagun (Kanal 3), Zeliha Ertek (Şuhut’un Sesi)
Köşe Yazısı Başarı Ödülleri: Cafer Akdeniz (Kadınana), İbrahim Ayan (Bizim), Zeyhep Genelioğlu (Anahaber), Şaban Korkmaz (Hisar), Atamer Büyükbudak (Türkeli), Fevzi Şen (Türkeli), Mehmet Dönerkaya (Türkeli), Galip Leblebicioğlu (Türkeli), Ahmet Tunca (Türkeli), Murat Arısoy (Kocatepe), Muharrem Günay (Kocatepe), Mehmet Şenkaya (Kocatepe), Aziz Aslan (Kocatepe), Fatih Arık (Anahaber), Muhittin Çekdemir (Kurtuluş)
Fotoğraf Başarı Ödülleri: Hayati Kanat (Anahaber), Onur Bayram (DHA), Kemal Ata (AA), Ahmet Taşdelen (Gazete 3), , Esma Eser (AA), Sait Karaduman (AA)
Mizanpaj Başarı Ödülleri: Burak Aydın (Kocatepe), Süreyya Işık (Hisar-Haberci), Ahmet Topuztaş (Kurtuluş), Tuba Ekmekçioğlu (Öncü), Abdullah Ertek (Türkeli), Ramazan Gölcük (Gazete 3), Fatma Yıldız (Gazete 3), Cumhur Bursalıoğlu (Türkeli)
TV Haber Başarı Ödülleri: Yasin Köksal ( Kanal 3), Ata Gündüz Kurşun (Kanal 3), Murat Emre (Karahisar Tv), Ahmet Arpacı (Karahisar Tv), Hülya Bozokluoğlu (Kanal 3)
Spor Haber Başarı Ödülleri: R. Hüseyin Biçer (Kocatepe), Fahrettin Yılmaztekin (Kurtuluş), Alaaddin Yeşilçay (Anahaber), Bekir Aytekin (Türkeli)
Fatih Gümüş Özel Ödülleri: Necati Taşpınar (TRT Temsilcisi), Celal Bursalıoğlu (AGD eski Başkanı), H. İbrahim Kocaerkek (Lider Yayın Grubu), Mehmet Savaş (Afyonkarahisar Belediyesi), Şükrü Demirayak (Kanal 3), Mehmet Sarlık
Şükrü Küçükkurt Özel Ödülleri: İbrahim Küçükkurt (Kocatepe), H. Hakkı Özsoy (Türkeli), Ahmet Akosmanoğlu (Görüntü), Hüseyin Sarıaltın (Bizim Gazete), M. Emin Birliktir (Birlik yayın grubu)
Mehmet Kocabıçakoğlu (Valilik Basın Yayın Müdürlüğü), Salih Özkılınç (Gazete 3), Mehmet Abdioğlulları (Şuhut’un Sesi)

Mithat Körler coşturdu

Eskişehirli olan ve Türkiye tarafından tanınan Mithat Körler sahne aldı. İlimize özgü ‘Karahisar Kalesi’ adlı türkü ile başladığı konserinde birbirinden güzel parçalar seslendiren ünlü sanatçı Körler, Afyonkarahisarlılar’a unutulmaz bir gece yaşattı. Zaman zaman izleyicilerin arasına giren Mithat Körler, vatandaşlardan gelen istek parçalarını da geri çevirmedi. Gece boyunca Afyonkarahisar-lılara müzik ziyafeti sunan Mithat Körler, konser sonunda ise hayranları ile fotoğraf çektirdi.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bu yılki Hıdırlık Yaz Akşamları’nın geçtiğimiz yıllara oranla çok daha coşkulu kutlandığını dile getirdi. Afyonkarahisarlıların bu etkinliğe büyük ilgi gösterdiğine dikkat çeken Başkan Çoban, “Halkımızın Hıdırlık Yaz Akşamları’na göstermiş olduğu ilgi bizim çalışmalarımız için büyük bir şevk verdi. İnşallah gelecek sene daha güzel programlar, daha coşkulu sanatçılar ve halkımızın daha fazla katıldığı programlar yapmak istiyoruz” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme