Basın Odası'nda ekonomi konuşuldu

Gün FM'de yayınlanan Basın Odası programında ekonomi konuşuldu   Net asgari ücretin 4253 TL 40 kuruş, brüt ücretin ise 5004 TL olarak açıklandığını söyledi. 'KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELER MUTLAMA DESTEKLENMELİ' Gazeteci İsmail Akar, 'Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da piyasalardaki son duruma ilişkin açıklama yaptı. Hisarcıklıoğlu, 'Piyasaların ivedilikle istikrara kavuşmasını sağlayacak [&hellip]

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında ekonomi konuşuldu

Net asgari ücretin 4253 TL 40 kuruş, brüt ücretin ise 5004 TL olarak açıklandığını söyledi.
“KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELER MUTLAMA DESTEKLENMELİ”
Gazeteci İsmail Akar, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da piyasalardaki son duruma ilişkin açıklama yaptı. Hisarcıklıoğlu, ‘Piyasaların ivedilikle istikrara kavuşmasını sağlayacak acil önlemler alınmasını ve öngörülebilirliğin temin edilmesini bekliyoruz’ dedi. Bana göre yaşanan ekonomik sıkıntı birlik ve beraberlik içinde ve doğru kararlar alarak aşılmalı.” dedi.
“EMEKLİLERE DE
GEREKEN ZAM YAPILMALI”
Yeni asgari ücretin tahminlerin üzerinde açıklandığını söyleyen Gazeteci Ahmet Tunca, “Son günlerde artan fiyatlar yüzünden halk huzursuz. Akaryakıt başta olmak üzere her şeyin fiyatı enflasyon nedeniyle günlük olarak yükseliyor. Avrupa’nın en yoksul ülkelerinden biri olan Bulgaristan’dan ülkemize gelip alışveriş ve tatil yapıyorlar. TL’nin değeri çok düştü.” diye konuştu.
“MUHALEFET SÜREKLİ
SEÇİMİ GÜNDEME GETİRİYOR”
Ekonomide türbülans olduğunu söyleyen Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Dövizin ne olacağını bilemiyoruz. Öngörülebilirlik yok. Muhalefet sürekli seçimi gündeme getirerek ekonomiyi seçim havasına sokmaya uğraşıyor. Halbuki böyle bir durum yok. Vatandaş seçim istemiyor. Her konuşan sürekli ekonomiye saldırıyor.” ifadelerini kullandı.
“TARIMSAL ÜRETİM
MUTLAKA DESTEKLENMEL”
Mevcut ekonomik sıkıntıların devlet desteğini arttırarak aşılabileceğini belirten Gazeteci Polat Yılmaz, “Özellikle tarımsal üretim mutlaka desteklenmeli. Mazot ve gübre fiyatları çok arttı. TMO buğdayın tonuna çok düşük ücret veriyor. Bu şartlarda çiftçi kimseyle rekabet edemez. Faiz sebep, enflasyon neticedir diye bir görüş dillendiriliyor.” şeklinde konuştu. >> Hayriye CANER’in Haberi

Bakmadan Geçme