• Haberler
  • Genel
  • “Basın mensuplarının yanındayız” – Kocatepe Gazetesi

“Basın mensuplarının yanındayız” – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Afyonkarahisar’daki basın mensuplarının haklarını her platformda savunmaya hazır olduklarını söyledi Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde medya üzerindeki baskının bitmesini diledi. Demirkırkan, “Basın özgürlüğünün gerçekleşebilmesi için bilgiye, habere ulaşabilme hakkı, elde edilen bilgiyi, haberi, düşünceyi açıklayabilme hakkı ve bu [&hellip]

"Basın mensuplarının yanındayız"

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Afyonkarahisar’daki basın mensuplarının haklarını her platformda savunmaya hazır olduklarını söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde medya üzerindeki baskının bitmesini diledi. Demirkırkan, “Basın özgürlüğünün gerçekleşebilmesi için bilgiye, habere ulaşabilme hakkı, elde edilen bilgiyi, haberi, düşünceyi açıklayabilme hakkı ve bu bilgiyi, düşünceyi, kanaati, haber, yorum, fotoğraf ve görsel ürünü yayabilme hakkı basın özgürlüğünün temel unsurlarıdır. Bu unsurların kullanılamadığı bir ülkede basın özgürlüğünden ve en temel hak olan insanların haber alma özgürlüğünden bahsetmek söz konusu değildir” dedi.
HAPİSHANE TANIMLAMASI
Demirkırkan, Türkiye’de basın özgürlüğünden bahsedilemeyecek duruma geldiğini belirterek “Ne yazık ki ülkemizde özellikle son yıllarda basın ve iletişim özgürlüğüne yapılan kısıtlamalar giderek artmaktadır. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya araçlarına yapılan yasaklama hala devam etmektedir. Yaptığı haber ve yorumlar nedeniyle işsiz kalan gazeteciler her geçen artmaktadır. Ülkemiz dışarıdan gazeteciler için en büyük hapishane olarak görülmektedir. Türkiye Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün 2014 Basın Endeksi’nde 180 ülkenin yer aldığı listede 154’üncü sırada yer almaktadır” diye konuştu. Demirkırkan, “Ne siyasetçiler basını ne de basın siyaseti yönetmeye, yönlendirmeye ve biçimlendirmeye çalışmalıdır. CHP olarak basın mensubu arkadaşlarımızın haklarını her türlü platformda savunmak için çaba harcayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. CHP her zaman emekten ve emekçiden yana olan tavrını göstermiştir. Bundan sonra da gösterecektir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

İLİMİZ DE ETKİLENİYOR
CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, açıklamasına şöyle devam etti:
“Ülkemizde işsiz kalan yüzlerce gazeteciye ilimizde bir basın mensubu arkadaşımız da eklenmiştir. Yaptığı haberler ve yorumlar nedeniyle iktidar partisine yaranamayan gazeteci arkadaşımız Mecnun Sancak, maalesef baskılar sonucu işinden olmuştur. Sadece işini yaptığı için kolayca işine son verilen bu arkadaşımız için Basın Kuruluşlarının çatı örgütlerinden ses gelmemesi ise basına yapılan baskıların hangi boyutlara ulaştığını göstermektedir. Basın ve yayın kuruluşları maalesef baskılar nedeniyle kendi üyelerinin bile hakkını savunamamaktadır.”

Bakmadan Geçme