• Haberler
  • Genel
  • Basın mensupları, öğrencinin gözü kulağı olacak

Basın mensupları, öğrencinin gözü kulağı olacak

Afyonkarahisar'daki basın mensupları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüteceği 'Okulum Gözbebeğim' adlı projesine ortak oldu. Proje çerçevesinde okullarda yapılan toplantılar, basın kuruluşlarıyla paylaşılacak basın mensuplarının gönüllü olarak seçtiği okullardaki etkinlikler de haberleştirilecek Afyonkarahisar'daki basın mensupları, okullardaki başarıyı teşvik edecek yeni bir projenin ortağı oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Valilik onayıyla hayata geçirilen 'Okulum [&hellip]

Basın mensupları, öğrencinin gözü kulağı olacak

Afyonkarahisar’daki basın mensupları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüteceği “Okulum Gözbebeğim” adlı projesine ortak oldu. Proje çerçevesinde okullarda yapılan toplantılar, basın kuruluşlarıyla paylaşılacak; basın mensuplarının gönüllü olarak seçtiği okullardaki etkinlikler de haberleştirilecek

Afyonkarahisar’daki basın mensupları, okullardaki başarıyı teşvik edecek yeni bir projenin ortağı oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Valilik onayıyla hayata geçirilen “Okulum Gözbebeğim” isimli proje, ilkokul, orta okul ve lise düzeyindeki eğitim yuvalarında eğitim-öğretim kalitesinin artması, başarı oranının yükselmesini hedefliyor. Okulum Gözbebeğim isimli projede, Afyonkarahisar’daki basın mensupları da görev alacak. Basın mensupları, gönüllü olarak seçtikleri okullarda, öğrencilerin gerçekleştirdiği her türlü faaliyeti gazete sayfaları ve televizyon ekranlarına taşıyacak.
BİLGİ VE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Okulum Gözbebeğim Projesi ile ilgili bilgi vermek ve yeni açılan Sosyal Tesisler nedeniyle “Hayırlı olsun” demek üzere Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Sosyal Tesisleri’ni ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, projenin olumlu sonuçlara vesile olacağını kaydetti. Yalçın, “Basın kuruluşlarının 4’üncü kuvvet yerine 1’inci kuvvet olduğu söylenir. Bu doğrultuda gazetecilerin yaptığı görev çok önemli” dedi.
TALEPLER TEK TEK
NOT ALINACAK
Okulum Gözbebeğim adlı projenin Afyonkarahisar Valiliği tarafından onaylandığını kaydeden Yalçın, “Biz bu projeyle okullara gitmek, eğitimin bir unsuru olan veliler ve mahallelilerle görüşmek istiyoruz. Bize gelen talepleri tek tek not alacağız. Bu toplantıların basın yoluyla duyurulmasını da sağlayacağız” diye konuştu.
GAZETECİNİN ÖNERİSİ
KABUL GÖRDÜ
Afyonkarahisar’daki basın mensuplarının da okullarla birlikte çalışmak istediğini hatırlatan Yalçın, “Görüntü Gazetesi’nde Numan Bangir, bize gelerek okullardaki etkinlikleri haber yapmak istediğini söyledi. Numan arkadaşımızın görüşü, diğer gazeteci arkadaşlarımız tarafından da kabul gördü. Bu öneriyi, projemizle birleştirdik” ifadelerini kullandı.
“PROJENİN ARKASINDA
DURACAĞIZ”
Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları ise ziyaretten ve projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Abdioğulları, “Biz bu projenin arkasında duracağımızı ifade etmek istiyoruz. Yapılan işleri kamuoyuna duyurmak, gazetecilerin görevleri arasında. Öğrencilerin toplantı ve etkinliklerle gazete sayfalarında yer almaya başlaması, tüm öğrencileri teşvik edecektir” dedi.
HABERLER YAYINLANACAK
Okulum Gözbebeğim projesi çerçevesinde 10’u aşkın basın mensubu, kendi belirlediği okullardaki faaliyetleri, başarıları, toplantıları, gönüllülük kaydıyla haberleştirecek. Bu haberler, Afyonkarahisar’daki basın-yayın kuruluşlarında da yer bulacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme