• Haberler
  • Genel
  • Basın kartları değişiyor – Kocatepe Gazetesi

Basın kartları değişiyor – Kocatepe Gazetesi

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, sarı basın kartlarının değişeceğini söyledi Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, sarı basın kartlarının değişeceğini, bu süreçte basın mensuplarının da görüşlerine başvuracaklarını aktardı. Gölbaşı, 'Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, ilk kez hayata geçirilecek bir uygulama ile Basın Kartının yeni şeklini, basın [&hellip]

Basın kartları değişiyor

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, sarı basın kartlarının değişeceğini söyledi

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, sarı basın kartlarının değişeceğini, bu süreçte basın mensuplarının da görüşlerine başvuracaklarını aktardı. Gölbaşı, “Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, ilk kez hayata geçirilecek bir uygulama ile Basın Kartının yeni şeklini, basın mensuplarının katılacağı oylama ile belirleyecek. Bugüne kadar belirli aralıklarla değiştirilen Basın Kartı için bu yıl ilk kez farklı bir uygulama gerçekleştirilecek. Basın Kartı, medya kuruluşları ve basın mensuplarından gelen istekler doğrultusunda; tertip, dizgi ve baskı olarak çağdaş bir tasarım anlayışı ve tekniği ile Genel Müdürlüğümüz uzman personeli tarafından yeniden değerlendirilmiştir. Bu değerlendirme sonucunda kartlar uluslar arası standartlara uygun olarak üç farklı versiyon olarak yeniden hazırlandı. Yeni kartlarda, kullanıcının dijital fotoğrafı, kişiye özel kart seri numarası, sahteciliğe karşı yüksek teknolojik özelliğe sahip hologram ve kan gurubu gibi kişisel bilgiler bulunacak” dedi.
SÜRECE BASIN
MENSUPLARI DA DAHİL
Basın mensuplarının sosyal paylaşım sitelerinden oylamaya katılabileceklerini söyleyen Gölbaşı, “Genel müdürlüğümüz kart değişiminde bir ilki de gerçekleştirerek bu sürece kartın asıl sahibi olan medya mensuplarını da dahil ediyor. Yeni Basın Kartının şekil ve tasarım özelliklerine basın mensuplarının bizzat kendileri karar verecek. Seçim facebook adresinde yapılacak. Hazırlanan üç ayrı tasarım Genel Müdürlüğümüzün www.facebook.com/BBYEGM sayfasında tüm medya mensuplarının görüşlerine sunulacak. Gazetecilerin beğenileri sonunda en fazla oyu alan tasarım önümüzdeki süreçte kullanılacak olan Basın Kartı olarak kabul edilecek” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme