'Basın kamu hizmetlerinin denetçisidir'

AFSİAD Başkanı Kadir Sayın 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Basının dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmelere dair gerçek, doğru ve güvenilir bilgiler içeren haberlere ulaşmamızı sağlayan, kamuoyunu demokrasinin en temel unsurlarından biri olan haber alma özgürlüğü doğrultusunda aydınlatan önemli kurumlardan olduğunu belirten AFSİAD Başkanı Kadir Sayın şunları söyledi: 'Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez temel [&hellip]

AFSİAD Başkanı Kadir Sayın 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Basının dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmelere dair gerçek, doğru ve güvenilir bilgiler içeren haberlere ulaşmamızı sağlayan, kamuoyunu demokrasinin en temel unsurlarından biri olan haber alma özgürlüğü doğrultusunda aydınlatan önemli kurumlardan olduğunu belirten AFSİAD Başkanı Kadir Sayın şunları söyledi:
“Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan basın, toplumun gelişmesinde büyük rol oynamaktadır. Basın; meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde doğruluk, bağımsızlık ilkelerine bağlı kalarak halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda, kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahiptir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta ilimizde faaliyet gösteren yazılı ve görsel basın olmak üzere ülkemizin değerli basın mensuplarının “ 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı “ kutluyor, mesleğini icra ederken hayatını kaybeden basın mensuplarımızı da saygıyla anıyorum.”
>> Burak AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme