Basın ilan Kurumu'ndan ilk konferans Konya'da

Konya yerel basını ve genç iletişimciler tecrübeli gazetecilerle bir araya geldi. Basın İlan Kurumu, 'Marka Şehirler' ana başlığı altında, 'Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri' seri konferanslar dizisinin ilkini hafta sonu Konya'da gerçekleştirdi Konya Dedeman Otel'de gerçekleştirilen konferansa, medya ve iletişim dünyasının önde gelen isimlerinin katıldı. Programda mesleğin önemli aktörleri tecrübelerini katılımcılarla paylaşarak iletişim dünyasına [&hellip]

Basın ilan Kurumu’ndan ilk konferans Konya’da

Konya yerel basını ve genç iletişimciler tecrübeli gazetecilerle bir araya geldi. Basın İlan Kurumu, “Marka Şehirler” ana başlığı altında, ‘Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri’ seri konferanslar dizisinin ilkini hafta sonu Konya’da gerçekleştirdi

Konya Dedeman Otel’de gerçekleştirilen konferansa, medya ve iletişim dünyasının önde gelen isimlerinin katıldı. Programda mesleğin önemli aktörleri tecrübelerini katılımcılarla paylaşarak iletişim dünyasına yeni adım atan gençler için farklı ufuklar çizdi.
BASIN OLMAZSA OLMAZ
Konferansın açılış konuşmasını Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay yaptı. Atalay, sözlerine Konya’nın ülkenin merkezinde bir şehir olduğunu belirterek başladı. Atalay; “Konya ve çevre illerden gelen birbirinden başarılı arkadaşlarımız, iletişim fakültesi öğrencilerimiz var. Geldikleri için onlara teşekkür ediyorum. Bugün onları merkez medyayla buluşturuyoruz. Bu güzellikleri ortaya çıkarmak Konyalı gazetecilerin işidir. Bu olayları uzaydan ya da İstanbul’dan göremezsiniz. Ankara’dan Sincan dahi gözükmüyor. Bir projenin hayata geçirilmesinde basının olmazsa olmaz olduğunu düşünüyorum. Yerel basın bizim için çok önemlidir. Birebir Anadolu basını ile çalışmamız lazım ki Anadolu basınından yeni yıldızları merkez medyamıza kazandıralım.” dedi.
MEDYA İLETİŞİM DEMOKRASİ UNSURU
Konferansta söz alan Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya da konuşmasında yeni iletişim teknolojilerine değindi. Yerlikaya şöyle konuştu: “Ben de bir müddet gazetecilik yaptım. Benim doktora çalışmam Osmanlı basınıydı. Yeni iletişim teknolojilerinin sürekli gelişmesi ve değişmesi her alana yansıyor. Şehirlere de elbette yansıması oluyor. Ama en hızlısı da iletişim alanında oluyor. Örneğin ticaret artık sanal hale gelmeye başladı. Yönetişimde de ilerleyen yirmi-otuz yıl sonra önemli değişiklikler olacak. Medya ve iletişim, demokrasinin temel unsurlarından birisidir. Bu gelişmeler çoğulculuğu da beraberinde getirecektir. Yerel medya çoğulculuğun temel unsurlarındandır. Yerel medyanın doğru haber verme şansı daha fazladır.”
KONYA KÜLTÜR SOKAĞI OLUŞTURULUYOR
Konya Valisi Muammer Erol yaptığı konuşmada, bilgi edinme hakkının bir kamu hizmeti olduğunun bilinciyle yürütülmesi gerektiğini ifade etti. Erol: “Kamu hizmeti bir emektir. Bu emek ve gayretin dışında, hiç kimse ekstra hiçbir semerenin peşinde olmamalıdır. Bilgi edinme hakkı kamu ve toplum menfaati ön plana çıkarılarak formatlanmalıdır.” dedi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Kültür Sokağı projesinden söz etti. Akyürek; “Bir başkent daima başkenttir. Selçuklu payitahtını yeniden canlandırmaya çalışıyoruz. Şehir meydanında bir Konya Kültür Sokağı oluşturuyoruz. Konya’daki basın temsilcilerine Kültür Sokağı’nda bir yer tahsis edeceğiz.” diye konuştu.
KONFERANSA YOĞUN KATILIM
Konferansa; Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Konya milletvekilleri İlhan Yerlikaya, Hüseyin Üzülmez ve Ayşe Türkmenoğlu, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi, Merhaba Gazetesi Sahibi ve Basın İlan Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, Prof. Dr. Metin Kazancı, Doç. Dr. Mustafa Şeker, Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Âdem Yavuz Arslan, Rota Haber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, gazeteci Ruşen Çakır ve Show Tv Haber Dairesi Başkanı Erhan Çelik katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme