• Haberler
  • Genel
  • 'Basın, Demokrasimizin Ayrılmaz Bir Parçasıdır'

'Basın, Demokrasimizin Ayrılmaz Bir Parçasıdır'

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı. Eroğlu, 'Basın demokrasimizin ayrılmaz bir parçasıdır.' dedi.

60’ıncı Hükümet Çevre ve Orman Bakanı, 61. 62. 63. 64. ve 65’inci Hükümet Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle açıklama yaptı.

“KAMUOYUNUN HABER ALMA HAKKI KORUNMALIDIR”

“Özgür, tarafsız ve objektif bir şekilde vazifesini yapan bütün gazetecilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını gönülden tebrik ediyorum.” diyen Eroğlu, “Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru bilgilendirilmesi ve vatandaşlarımızın haber alma hakkının korunması demokrasimizin işlerliği bakımından çok önemlidir. Tarafsız ve hür bir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. Medya günümüzde ‘4. Güç’ olarak tanımlanmakta ve kamuoyunun yönlendirilmesinde etkin rol oynamaktadır. Tarafsız ve ilkeli duruşundan taviz vermeyen basın kuruluşlarına olan ihtiyaç, bütün Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de artmaktadır. Halkımızın doğru bilgilendirilmesi ve haber alma hakkının gelişiminde büyük katkıya sahip olan gazeteciler, vazifelerini yerine getirirken kamuoyu oluşturarak önemli bir güç merkezi olmaktadır. Bu ağır ve tarihi mesuliyetleri karşısında, basın mensuplarımız vazifelerini yerine getirirken mesai mefhumu olmaksızın, zor şartlar altında, özveriyle ve meslek onurlarına yaraşır bir şekilde çalışmaktadırlar.” dedi.

“BASIN MENSUPLARIMIZIN HER DAİM YANINDAYIZ”

AK Parti hükümetleri döneminde hayata geçirilen reformların, Türk basınının gelişmesinin ve çeşitlenmesinin önünü açarak, daha demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmasına vesile olduğunu belirten Eroğlu, şunları kaydetti: “Medyanın bağımsızlığını sağlaması için, hukuki düzenlemeler kadar, basın mensuplarının meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkesine uymaları da önem taşımaktadır. Basınımızın, meslek ilke ve prensiplerini milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak, doğru bilgilendirme vazifesini en güzel şekilde yapacağına ve demokrasimize katkıda bulunmaya devam edeceğine inanıyorum. Basın çalışanlarının Gazeteciler ve Basın Bayramını tebrik ediyor, görevlerini yaparken vefat eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyor, bu vesileyle bütün basın mensuplarına çalışmalarında üstün muvaffakiyetler diliyorum. Basın mensuplarımızın her daim yanındayız.”

Bakmadan Geçme