Basın Çoban ve Zeybek’e sordu

“Afyonkarahisar Basını Başkan Adaylarıyla Buluşuyor” toplantısına konuk olan AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı AK Parti Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban basın mensuplarının sorularını cevaplandırdılar Konrad Adenauer Stiftung Derneği’nce Beyaz Center’de düzenlenen “Afyonkarahisar Basını Başkan Adaylarıyla Buluşuyor” toplantısında AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı AK Parti Belediye [&hellip]

Basın Çoban ve Zeybek'e sordu

“Afyonkarahisar Basını Başkan Adaylarıyla Buluşuyor” toplantısına konuk olan AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı AK Parti Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban basın mensuplarının sorularını cevaplandırdılar

Konrad Adenauer Stiftung Derneği’nce Beyaz Center’de düzenlenen “Afyonkarahisar Basını Başkan Adaylarıyla Buluşuyor” toplantısında AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı AK Parti Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban katıldılar.
“KEŞKE 17 ARALIK HİÇ YAŞANMASAYDI”
Toplantıda ilk konuşmayı AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek yaptı. Medya mensuplarının sorularını cevaplandıran Zeybek, Mahalli İdareler Genel Seçimleri sürecinin aday adayları başvuruları ile başladığını ifade etti. Türkiye’de en fazla Belediye sayısı olan ikinci ilin Afyonkarahisar olduğunu dile getiren Zeybek; “Çok sayıda Belediye Başkan aday adayı olan yerler oldu. Sonuçların hayırlı olacağından eminiz. Seçim çalışmalarımız mahalle ziyaretleri ve toplantılarla devam ediyor. İçe sinmeyen bir adayımız yok. Nihai kararı partimizin genel merkezi veriyor. 17 Aralık süreci keşke hiç yaşanmasaydı. Birilerinin değirmenine su taşıyanlar keşke bu tuzağa düşmeselerdi. Dost-modern darbe girişimi olarak nitelendirilen bu sürecin Afyonkarahisar’a serpintileri oldu.” dedi.
“CEMAATLERİN
PAŞA GÖNÜLLERİ BİLİR”
AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek bir medya mensubunun “Cemaatlerle herhangi bir probleminiz var mı?” sorusuna hiçbir cemaatle problem yaşamadıkları karşılığını verdi. 17 Aralık tarihinde yaşananlardan sonra cemaatlerin AK Partiye bakışlarının ne olacağı yönündeki soruya “Amiyane tabirle paşa gönülleri bilir.” karşılığını veren Zeybek şöyle konuştu: “17 Aralık’ta problem yaşayan cemaat mensuplarının AK Parti lehine oy kullanacaklarından eminim. İcraatlerle söylemleri iyi ayırt etmek gerekir. 17 Aralık bilinçli bir hadisedir. Kimsenin oyuna ambargo koymadık. Ama hedefimiz 18 ilçe ve 40 beldenin tamamında seçim kazanmaktır.”
BELEDİYE BÜTÇESİ SOMUT GÖSTERGE
Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, 5 yıl önceki Afyon’la bugünkü Afyon karşılaştırıldığında gelişim ve değişimi en iyi görenlerin 5 yıldır şehre uğramayan ya da uzun yıllar geldikleri şehri son haliyle görenlerin olacağını belirtti. Rakamların yalan söylemediğini, Belediye bütçelerinin özellikle yatırım harcamalarının yapılanlarla yapılmayanların somut göstergesi olduğunu söyleyen Çoban; “Personele ödenen maaş, yakıt, elektrik, su bedelleri yatırım bedeli değildir. Alınan araç gereçler, yapılan fabrikalar, park bahçeler, su kanalizasyon, Bilgi Evi vs yatırımlar olarak sınırlamak mümkündür. Belediye açısından en önemli şey finanstır. Müteahhitler bize iş yetiştiremediler. Eğer tüm harcamayı yapabilseydik 75 milyon TL bedelle yatırımda rekor kıracaktık.” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

“MHP’li komisyon üyesine adaylarına iletmesini istedim”

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, güvendiğini vurguladığı meclisin imar komisyonunda MHP’li inşaat mühendisi üyeye imarda kat arttırımı talepleri doğrultusunda kat arttırımı yapma şansı olup olmadığını
sorduğunu belirtti. Çoban, böyle bir durumun söz konusu olamayacağı cevabını aldıktan sonra MHP’li imar komisyonu üyesine bu gerçeği Belediye Başkan adaylarına iletmesini istediğini belirtti

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya’yı eleştirdi.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yarın İkbal Termal Otel’de düzenleyeceği basın toplantısı ile gerçekçi olduğunu vurguladığı projelerini basın aracılığıyla kamuoyuna duyuracağını söyledi. Metrekaresine ve imar gerçeğine uygun projeler açıklayacağını ifade eden Çoban; “Muhalefet partilerin Belediye Başkan adayı arkadaşlarımız dikkat edilirse, özellikle son zamanlarda projeden daha çok insanların cebinden proje yapmaya başladılar. Ne diyor katı atık sağlayacağım diyor. Üç yerine beş kat sağlayacağım diyor. Ekmeği önce 40 kuruştan sonra 50 kuruştan vereceğini söylüyor. Çok enteresan AFJET’i her yere götürüp maliyetine vereceğini söylüyor. Su paralarında yüzde 50 indirim yapacağını açıklıyor. Bunların hepsi popilizm.” dedi. Akarçay’ın sağ ve sol tarafındaki kat sayısındaki adaletsizliği gidereceğini söyleyen MHP Belediye Başkan adayı Fatih Çetinkaya’ya gönderme de bulunan Çoban şöyle konuştu: “Buraya gelmeden Osmangazi mahallesinde toplantım vardı. Bana da aynı şeyi yapıp yapamayacağım soruldu. Kim söylerse inanmayın bende böyle bir şeyi yapmam dedim. Valla bende gerizekalı değilim. Herşeyi bende biliyorum. Ama seçimi kazanacağım. Söyleyeceğim her söz beni bağlayacak. Yapamayacağım şeyi ben niye söyleyeyim. Belediye Meclisi İmar komisyonunda MHP’li benimde hakikaten güvendiğim inşaat mühendisi arkadaşıma sordum. Değerli mühendis kardeşim imarda kat arttırımı talepleri geliyor, iki katı 5 kata çıkarma şansımız var mı diye sordum. Kesinlikle yok dedi. Teşekkür ederim ama lüften bunu adayınıza söyleyin dedim.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Çoban uyardı: Soru sorarken yamuğunuz olmayacak

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ile bir internet medyası mensubu arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Çoban, soru sahibine soru sorarken yamuğunun olmaması uyarısında bulundu.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a internet medyasının başında olan bir kişinin şahsından para istediği ve vermediği yönündeki açıklaması hatırlatıldı. İnternet medyası camianın töhmet altında kaldığını belirtilerek Çoban’dan bu ismin açıklanmasını istendi.
Belediye Başkanını gazetecinin eleştirdiği gibi Başkan’ın da gazeteciyi eleştirme hakkı bulunduğunu belirten Çoban şunları söyledi:
“Sizde bir internet medyası sahibisiniz. Bana hakarette ediyor, saldırıyorsunuzda. Ne şerefsizliğimizi, ne hırsızlığımızı koyuyorsunuz. Bunları çok rahat yazıyor. Kendi yazdığınızı okuyucu mektubu ya da yorum diye aktarmayın. Soru sorarken yamuğunuz olmayacak, dikkat edeceksiniz. Ben sizden özür beklerken daha özür dilemediniz. O gün sizi kast etmedim. Ama sizde bana çok özel iş için geldiniz. Nelerle geldin bana; Avukatlık paramı kaldır, benim kiramı düşür. Konuyu açma açarsan sen zararlı çıkarsın. Şu anda hala Belediye yerinde kira ödemeden duruyorsun. O kadar dürüst ve temizsen kira ödemeden durmazsın. Teslim ettim diye dilekçe verdiğin yeri hala kullanıyorsun. Üç tane gazeteciden komisyon kuralım razı mısın? Söylediklerin doğru değilse internet sitesini kapatacak mısın? İnternet medyasının başında yer alıp da para isteyen kişi sen değilsin. Ama bu kadar üstüme gelirsen bende konuşurum kusura bakma.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme