• Haberler
  • Genel
  • Basın camiasının duayeni Şükrü Küçükkurt yâd edildi

Basın camiasının duayeni Şükrü Küçükkurt yâd edildi

Kocatepe Gazetesi'nin kurucularından merhum Şükrü Küçükkurt, vefatının 3'üncü yıldönümünde, kabri başında dualarla yâd edildi. Küçükkurt'u anmak için kabre gelenler, basın camiasının Şükrü Amcası'nın genç gazetecilere güzel bir miras bıraktığını söylediler Kocatepe Gazetesi'ni merhum İbrahim Küçükkurt ile birlikte kuran merhum Şükrü Küçükkurt, kabri başında dualarla yâd edildi. Merhum Şükrü Küçükkurt ile birlikte Afyonkarahisar'a emeği geçen merhum [&hellip]

Basın camiasının duayeni Şükrü Küçükkurt yâd edildi

Kocatepe Gazetesi’nin kurucularından merhum Şükrü Küçükkurt, vefatının 3’üncü yıldönümünde, kabri başında dualarla yâd edildi. Küçükkurt’u anmak için kabre gelenler, basın camiasının Şükrü Amcası’nın genç gazetecilere güzel bir miras bıraktığını söylediler

Kocatepe Gazetesi’ni merhum İbrahim Küçükkurt ile birlikte kuran merhum Şükrü Küçükkurt, kabri başında dualarla yâd edildi. Merhum Şükrü Küçükkurt ile birlikte Afyonkarahisar’a emeği geçen merhum gazeteciler için de dualar okunan anma törenine Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, MHP İl Başkanı Aziz Aslan, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer, AFTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Altınkaya, Türkiye Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, Afyonkarahisar Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kocabıçakoğlu, Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Burak Orhan, Afyonkarahisar Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Emel Sarlık, Kamu-Sen il Temsilcisi Nizamettin Şenol, gazeteciler ve Küçükkurt’un yakınları katıldı.
GAZETECİLİĞE KATKILAR SAĞLADI
Merhum Şükrü Küçükkurt hakkında görüşlerini dile getiren Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Şükrü Amca, bizim çocukluğumuzdan beri ismini sıkça duyduğumuz, ağabeyi İbrahim Amca ile birlikte Afyon’da basın-yayın hayatı denilince akla gelen ilk isimlerdendi. Önce Şükrü Amca, sonra İbrahim Amcamızı kaybettik. Afyon, bu sektörde iki duayenini kaybetmiş oldu. Biz de vefatının 3’üncü yılında, Afyonkarahisar’ın gazetecilik hayatına çok ciddi katkılar sağlayan, temiz, dürüst, ilkeli yayınıyla basın-yayın kuruluşlarına örnek olması gereken bu büyük gazeteci ağabeylerimizi, büyüklerimizi anmaya koşarak geldik. Ruhları şad olsun, bugün inşallah okunan Kur’an-ı Kerimler’den, yapılan dualardan inşallah kendileri de nasiplerini alırlar. Aynı çizgiyi sürdüren çocuklarına ve yeğenlerine ben başarılar dilerim” dedi.
GENÇ GAZETECİLERE TAVSİYE
Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya ise Küçükkurt’un genç gazetecilere yol gösterdiğini aktardı. Çetinkaya, “Sayın büyüğümüzü rahmetle, minnetle anıyoruz. Dualarımızda da O’nu anmaya devam edeceğiz. Bugün siz gazeteci arkadaşlarımızın çektiklerini gördüğümüz zaman, büyüklerimizin hangi fedakârlıklar yaptıklarını tahayyül edebiliyoruz. Bugün sizlere büyüklerimizin ruhlarını şad edecek çalışmalar diliyorum” diye konuştu.
“40 YIL ÖNCE YAN YANA ÇALIŞTIK”
Afyonkarahisar basınının önde gelen isimlerinden Galip Leblebicioğlu ise, merhum Şükrü Küçükkurt’la ilkokuldan beri arkadaşlığı olduğunu belirtti. Leblebicioğlu, “Şükrü benim, aşağı-yukarı ilkokuldan bu yana arkadaşımdı. Arkadaşlarımız yavaş yavaş dünyayı terk ediyorlar, Şükrü de erken terk edenler arasında. Birlikte aşağı-yukarı gazetecilik dönemimizde de beraber çalıştık. Ben Kocatepe Gazetesi’nde 40 yıl öncesinde yazılar yazdım. O zaman ben, müstear isim kullandım, bir yandan da ticaret yapıyordum. Gazeteciler aleyhte yazarsa düşman olarak bellenirler. Türkeli Gazetesi’nde de Hacı Hakkı Özsoy’la birlikte yazmaya başladım. Daha sonraları tenkit yazılarımı şiir olarak yazmaya başladım” ifadelerini kullandı.
“BİZİ HOCA GİBİ EĞİTTİLER”
Basın dünyasının emektarı ve işadamı Necati Taşpınar da “Allah rahmet eylesin. Büyük ustaydı. Onlardan örnek aldık. Bütün rahmetli gazeteci arkadaşlarımıza, büyüklerimize rahmet diliyoruz. Onlar bizi hoca gibi eğittiler. Şükrü Amcam ve İbrahim Amcam’la her gün görüşür, fikirlerini alırdık” dedi.
“BİZLERE REHBER OLDULAR”
Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları ise, vefat eden Afyonlu gazetecileri anma görevini yerine getirdiklerini kaydetti. Abdioğulları, “Rabbimin izniyle bu yıl da vazifemizi yerine getirme imkanı bulduk. Evlatları buraya vazife için gelirken, diğer kişiler gönül dostlarıydı. Afyon tarihinde bu insanlar mihenk taşı. Rabbim, makamlarını Cennet eylesin. Onlar bize bıraktıkları mirasla bizlere hangi yolda gitmemiz gerektiğini söylüyor. Onlardan iki tokat yemek bizim için onurdu” şeklinde konuştu.
“ALLAH HERKESE BU İTİBARI NASİP ETSİN”
Kocatepe Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sezer Küçükkurt, babası ve ustası merhum Şükrü Küçükkurt’un dürüstlük ilkesinden hiçbir zaman vazgeçmediğini kaydetti. Küçükkurt, “Rahmetli babamın kabri başında toplandık. Sevenleri, meslektaşları, aile yakınları olarak ruhunu şâd etmeye çalıştık. Biz gelen tüm dostlara, akrabalarımıza, genç meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah herkese bu itibarı nasip etsin. Babam ve ustam bize dürüstlüğü tavsiye ederdi. Doğru bildiğimizin ardından cesurca, hiç korkmadan devam edin derdi. Doğru üzülse de kopmaz derdi” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme