• Haberler
  • Genel
  • Basın Bayramı'na görkemli kutlama – Kocatepe Gazetesi

Basın Bayramı'na görkemli kutlama – Kocatepe Gazetesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği Yerel Medya Başarı Ödülleri törenine katıldı. Eroğlu, düşünce özgürlüğüne önem verdiklerini belirterek 'Türkiye'de fikir hürriyetinin olmadığını hiç kimse iddia edemez' dedi Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği tarafından 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Yerel Medya Başarı [&hellip]

Basın Bayramı’na görkemli kutlama

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Yerel Medya Başarı Ödülleri törenine katıldı. Eroğlu, düşünce özgürlüğüne önem verdiklerini belirterek “Türkiye’de fikir hürriyetinin olmadığını hiç kimse iddia edemez” dedi

Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği tarafından 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Yerel Medya Başarı Ödül Töreni düzenlendi. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, il protokolü ile basın mensupları katıldı.
“FİKİR HÜRRİYETİNDEN YANAYIM”
Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’de fikir özgürlüğüne son 10 yılda önem verildiğini belirtti. Basın kuruluşlarının tenkit ve tavsiyelerinden mutluluk duyduklarını, ancak tekzip konusunda yeterli hassasiyeti gösterilmediğini belirten Eroğlu, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Eroğlu “Bazen tek taraflı haber alınıyor ama karşı taraf dinlenmiyor. Burada mutlaka iki tarafı dinlemekte fayda var. Tekzip müessesinin de maalesef çok yavaş işlediğini görüyoruz. Bizim hakkımızda da bir sürü şey yazılıyor. Şu kadar ağaç kesildi, şöyle oldu, böyle oldu deniliyor. Tekzip gönderildiği zaman yayınlanmıyor. Biz tekzibin yayınlanması için büyük gayret gösteriyoruz. Ama yayınlamak mümkün olmuyor. Medyanın tekzip müessesini de çalıştırması gerekir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

İhtisaslaşma önerisi
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, basın mensuplarının ihtisaslaşması konusunda adım atılması gerektiğini söyledi. Eroğlu, “Basın kuruluşları, tenkit ve tavsiyelerin ortaya konulması bakımından son derece önemli. Biz Bakanlık’ta tenkit, teklif ve tavsiye prensibini uyguluyoruz. Basınımız da bu konuda yardımcı oluyor. Bütün basın mensuplarını tebrik ediyorum. Basının doğru haber vermesi lazım. Bu temeldir, esastır. Yönlendirme olmaması gerekir. Tarafsızlık temel ilkedir. Bazen arazideki arkadaşlarımız güzel hazırlıyor ama mutfakta haberlerin siyasi hüviyet kazandığını görüyoruz. Bunun olmaması gerekir. Dünyada basın konusunda ihtisaslaşma var. Afyonkarahisar’da güçlü bir derneğimiz var. Sizler bu konuda öncülük yapabilirsiniz. Biz de her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Basın Evleri’nde ihale süreci başlayacak

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, dernek olarak ciddi faaliyetler yürüttüklerini kaydetti

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, derneğin önemli bir sivil toplum örgütü hâline geldiğini söyledi. Abdioğulları, “Gözle görülür bir ilerleme kaydettik. TOKİ konusunda 1 ay içinde ihaleye çıkılması bekleniyor. İlk ciddi faaliyetimiz buydu. Sayın Valimiz’in desteğiyle Sosyal Tesisler’e sahip olduk. 105 yıllık özgürlük hayatımızda, iş dünyasının medyamıza ilgisi, gücümüzü azaltmaktadır. 4’üncü kuvvet olan basın, bugün 15’inci-16’ncı güç haline gelmiştir” dedi.
“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜN TEMİNATI”
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise basın kuruluşlarının, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu kaydetti. Solak, “Basın hitap ettiği toplumun aynası, toplumu oluşturan fertlerin doğu haber alma hakkının teminatıdır. Kamuoyunun duygu ve düşüncelerini objektif ve tarafsız olarak yansıtmak suretiyle demokrasinin tam işlerliğini kazanmasına katkıda bulunur. Basın özgürlüğü, gelişmiş bir hayat ve kültür seviyesi, çağdaş bir demokrasi medeniyetinin kurulması ve varlığının devamı için çok önemlidir. Basınımız düşünce özgürlüğünün gelişmesinde ve korunmasında önemli görevle ifa etmektedir. ” ifadelerini kullandı.
“HER KURULUŞA EŞİT MESAFEDEYİZ”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, göreve geldiğinden bu yana basın mensuplarıyla düzeyli bir iletişim yürüttüklerini kaydetti. Çoban, “Göreve geleli 4 yıl oldu. Basınımızın hemen hemen her kesimiyle, ilkeli duruşumuzla, aynı yakınlık ve uzaklıkta olmaya gayret ettik. Geçmişte her dönem, bazı gazeteciler Belediye’nin kapısından giremezdi. Bu da sansürdür. Bizim dönemimizde bu olmamıştır. Hakkımızda birçok asılsız haber yazıldı, ama neden böyle yapıldı diye sormadık. Güzel bir birliktelik kurduk. Derneğimizin kurulduğu günden itibaren de çok güzel faaliyetler yaptık” şeklinde konuştu.
“EKSİKLİKLER DİLE GETİRİLMELİ”
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise basının, kamuoyu adına hareket ettiğini belirtti. Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
“Kamuoyu adına bazı eksiklikleri basın kuruluşlarının dile getirmesi son derece önemli. Her şeyi devlet sırrı olarak kapıları kapatırsanız, her türlü yasadışı olaylar kaçınılmazdır. Bunların bulunup ortaya çıkarılması gerekir. Biz haberlere bakıyoruz, en fazla 1 saatte bitiriyoruz, gazeteyi de yine aynı şekilde kısa sürede okuyoruz. Ama onun arkasında bir ordu var, onu görmüyoruz. Fedakâr basın mensuplarını kutluyoruz. İnşallah emeklerinin karşılığını alırlar.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme