Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Basın Bayramı – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 27 Temmuz 2010 Salı 03:00:00
  Afyonkarahisar basını son yıllardaki en geniş birlikteliğini yaşadı.
24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Afyonkarahisar Gazetecileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği etkinliklere Afyonkarahisar’daki tüm basın kuruluşları ve basın mensupları katıldı. Yalnızca bir basın kuruluşu ve onun temsilcileri hariç.
İlimizde yayınlanan 21 yerel gazeteden 20’si ile 2 televizyon kuruluşu ve rad-yoların temsilcileri gün boyu süren etkinliklerde yan yanaydılar.
İlimiz protokolünün de tamamına yakını bu birlikteliğe destek verdiler. Herkesin yüzünde tatlı bir tebessüm hakimdi.
Şahsi itibarlarıyla birlikte mesleğin ve mesleki kuruluşların itibarını da aşındıranlara, gazetecilik adı altında her türlü dolabı çevirenlere, kuyruğuna yapıştıkları kişilerin menfaatleri için kamuoyunu yanlış yönlendirenlere, menfaat uğruna aka kara, karaya ak diyenlere ve tüm bunları yaparken de kendilerini “gazeteci” olarak tanıtanlara duyulan tepki böylesine hayırlı bir işe zemin hazırladı. Şer görünenlerin altında hayır çıkabileceği bir kez daha ispatlandı. Kötü komşu ev sahibi eder derler ya hani, mesleğin itibarını eritenlere duyulan tepki diğer tüm meslektaşları bir araya getirmenin vesilesi oldu.
24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle gazetecilere verilen ödüller bir yarışmadan ya da “iyi-kötü”nün seçilmesinden çok birlikteliği pekiştirme amaçlıydı. İlk başta bazı ön yargılar olsa da gecede görülen birliktelik, samimiyet bu önyargıları kırmaya yetti.
Anlaşılan o ki; Afyonkarahisar yerel basını “namusluların da namussuzlar kadar cesur olduğu” günlere ilerliyor.

Emniyet’te “fırtına”lı günler

İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli’nin uzun süredir ertelenen “basın buluşması” da bu hafta sonu gerçekleşti. Göreve gelişinin 6. ayında “Eksikliklerini tamamlamış bir teşkilat olarak Afyonkarahisar sokaklarında fırtına gibi eseceğiz” diyen Türkmenli “fırtına” tarihini 15 Ağustos sonrası olarak açıkladı.
Çalışmalarını anlatırken Emniyet personelinin kendisinden şikayetçi olduğunu anlatan Müdür Türkmenli, bürodaki personellerini devriyeye çıkarttıktan sonra şikayetler işitmeye başladığını, ‘müdürüm bu sokakta gidip gelip duruyoruz ama hiçbir şey olmuyor. Bu bize eziyet değil mi” denildiğini aktardı. Bu şikayetlere “E, güzelim biz de zaten bir şey olmasın diye o sokakta dolaşıyoruz ya” dediğini anlatan Türkmenli, yaşı ilerlemiş personelinden de dert yandı. İnsanların doğal olarak gölgede oturmak, sıcak yerde beklemek, kendini çok yormamak isteğini, ama polisliğin böyle bir meslek olmadığını belirten Türkmenli, bu sorunu da yeni gelen 100’ü aşkın genç personelle aşacaklarını kaydetti.
Trafik denetimlerini sıkılaştırdıkça kendilerine gelen taleplerin de arttığını belirten Emniyet Müdürü Türkmenli, bir avukatla aralarında yaşananları da dip not olarak anlattı. Aracına ceza kesilen bir avukatın ısrarla cezanın iptalini istediğini anlatan Türkmenli, taviz taleplerine Şuhut minibüsleriyle de örnek verdi. Kendilerini “Bakan’dan torpilli” zanneden Şuhut minibüsçülerinin taviz taleplerini de geri çevirdiklerini belirten Türkmenli, basın mensuplarına da taviz vermedi. “Müdürüm bilgi almada sıkıntılıyız, biraz yardım etseniz” şikayetleri Müdür Türkmenli’nin “Bilgi vermek bizim görevimiz değil, sizin gazetecilik beceriniz, nasıl alırsanız alın” cümlesiyle geri püskürtüldü.
Emniyet Müdürlüğü binasının yetersizliğini de esprili bir dille anlatan Müdür Türkmenli, “Birisi bizi kafasına koysa bu binada sapan taşıyla bile avlayabilir” dedi. Yeni Emniyet Müdürlüğü binasının İzmir yolu üzerinde Polisevi arazisinde yapılması için çalışmaların olumlu seyir halinde olduğunu söylerine ekledi.
Artırılan asayiş ve trafik denetimleri gerçekten dikkatleri çekiyor. 15 Ağustos’tan sonra bu çalışmalar daha da artacak. Türkmenli’nin açıklamaları bu yönde. İnşallah hedefler yakalanır, kentin huzur oranı daha da artar. Hal böyle olursa gazeteciler “bilgi” sıkıntısı yaşamaya razı olur, biz buna eminiz…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER