• Haberler
  • Genel
  • Basın açıklamaları nerelerde yapılmaz? – Kocatepe Gazetesi

Basın açıklamaları nerelerde yapılmaz? – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, basın açıklaması yapılamayacak yerler ile ilgili karar yayınladı Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, basın açıklamalarının yapılma yeri ve şekilleri hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Müdürlük'ten yapılan bilgilendirmede 2012/1 sayılı kararda basın açıklamalarının yapılma usullerinin belirlendiği kaydedildi. Müdürlük'ten yapılan bilgilendirmede şu ifadeler kullanıldı:'Kamuoyu oluşturmak amacıyla şiddet içermeyen kamu düzenini bozmadan, makul sürede (en fazla iki [&hellip]

Basın açıklamaları nerelerde yapılmaz?

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, basın açıklaması yapılamayacak yerler ile ilgili karar yayınladı

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, basın açıklamalarının yapılma yeri ve şekilleri hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Müdürlük’ten yapılan bilgilendirmede 2012/1 sayılı kararda basın açıklamalarının yapılma usullerinin belirlendiği kaydedildi. Müdürlük’ten yapılan bilgilendirmede şu ifadeler kullanıldı:
“Kamuoyu oluşturmak amacıyla; şiddet içermeyen kamu düzenini bozmadan, makul sürede (en fazla iki saati geçmemek üzere) gürültü ve çevre kirliğine yol açmadan, yaya ve araç trafiğine engel olmayacak sayıda katılımla gerçekleştirilen yazılı veya sözlü açıklamalar basın açıklaması olarak değerlendirilecektir. Basın açıklaması yapmak amacıyla herhangi bir yerden başka bir yere kamu düzenini bozacak şekilde gösteri amaçlı toplu yürüyüş yapılamaz.
Basın açıklamaları esnasında el ile taşınabilir Megafon haricinde ses yükselten cihazlar kullanılamaz bu amaçla sabit platform kurulamaz. Valilik, Belediye, Adliye, Cezaevi, Hastane ve Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar ile Emniyet Hizmet Binaları, Askeri Bina ve Tesisleri’nin bahçe ve önlerinde basın açıklaması yapılamaz.”
Müdürlük’ten yapılan açıklamada, belirtilen esaslara uymayanlar hakkında 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile diğer ilgili kanun hükümleri uygulanacağı belirtildi. Açıklamada, bu kararın 2709 Sayılı TC, Anayasası, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu, 2911 Sayılı Toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile İçişleri Bakanlığının 2 Kasım 2012 tarih ve 2012/64-99 sayılı Genelgelerinin ilgili maddelerine dayanılarak hazırlandığına dikkat çekildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme