• Haberler
  • Genel
  • Başıboş köpeklerden sonra kediler de rehabilite edilecek

Başıboş köpeklerden sonra kediler de rehabilite edilecek

Afyonkarahisar Belediyesi, hizmete açtığı modern hayvan barınağında başıboş köpeklerden sonra kedileri de rehabilite edecek Orman ve Su İşleri Bakanlığı 'Hayvan Barınağı ve Kısırlaştırma' p-rogramına alınan Afyonkarahisar'da, belediye tarafından yapılan hayvan barınağı adet 5 yıldızlı otel konforuna sahip. 250 adet hayvan kapasiteli barınak 500 bin liraya mal oldu. Barınakta muayene odaları, soğuk hava deposu, ameliyathane, müşahede [&hellip]

Başıboş köpeklerden sonra kediler de rehabilite edilecek

Afyonkarahisar Belediyesi, hizmete açtığı modern hayvan barınağında başıboş köpeklerden sonra kedileri de rehabilite edecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ‘Hayvan Barınağı ve Kısırlaştırma’ p-rogramına alınan Afyonkarahisar’da, belediye tarafından yapılan hayvan barınağı adet 5 yıldızlı otel konforuna sahip. 250 adet hayvan kapasiteli barınak 500 bin liraya mal oldu. Barınakta muayene odaları, soğuk hava deposu, ameliyathane, müşahede odaları, karantina alanları bulunuyor.
5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre Afyonkarahisar Belediyesi başıboş hayvanları topluyor ve barınakta ön muayeneden geçirdikten sonra hastalıklı olanların tedavilerini yapıyor. Kısırlaştırma işlemleri ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından verilen proje desteği ile gerçekleştiriliyor. Kısırlaştırma sırası gelen hayvanlar, Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ) Veterinerlik Fakültesi aracılığı ile kısırlaştırılıyor. Daha sonra ise kuduz, karma aşıları ile birlikte parazit ilaçları yapılıyor.
Bin 400 köpek kışırlaştırıldı
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2009 yılından bu tarafa bin 400 köpeğin kısırlaştırıldığını, 2012 yılında ise 500 köpeğin daha kısırlaştırılmayı beklediğini söyledi.
Çoban, kentin belli bölgelerinde vatandaşları rahatsız edecek düzeye ulaşan başıboş sokak hayvanlarını, barınakta bir hafta boyunca rehabilitas-yona tabi tuttuklarını belirtti. Çoban, “Sokak köpekleri konusunda vatandaşlardan sıkça şikayetler alıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı bilinçli bir şekilde sürdürüyoruz. Öte yandan sokak kedileri de şikayet konuları arasında. Yakın bir zamanda sokak kedilerine de hizmet verebileceğiz. Bu konuda düzenlemeler yapılıyor. Sokak kedilerinin de rehabilitesi sağlanacak.” dedi. Hayvan Barınağı’nda 10 bin metrekarelik kapalı alan bulunuyor. (Cihan)

Bakmadan Geçme