• Haberler
  • Genel
  • Başbuğ'un 'Silivri' kitabı hazır – Kocatepe Gazetesi

Başbuğ'un 'Silivri' kitabı hazır – Kocatepe Gazetesi

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral hemşehrimiz İlker Başbuğ, Silivri Cezaevi'nde yaşadıklarını kaleme aldı. Hemşehrimiz Başbuğ'un kitabı, 'Suçlamalara Karşı Gerçekler' adını taşıyor Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, hükümeti yıkma suçlamasıyla girdiği Silivri Cezaevi'ndeki iki yılını kitapla anlattı. 'Suçlamalara Karşı Gerçekler' adını taşıyan kitap, Kaynak Yayınları tarafından hazırlandı. Başbuğ'un kitabının önsözü şöyle:'6 Ocak 2014 tarihinde, [&hellip]

Başbuğ’un “Silivri” kitabı hazır

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral hemşehrimiz İlker Başbuğ, Silivri Cezaevi’nde yaşadıklarını kaleme aldı. Hemşehrimiz Başbuğ’un kitabı, “Suçlamalara Karşı Gerçekler” adını taşıyor

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, hükümeti yıkma suçlamasıyla girdiği Silivri Cezaevi’ndeki iki yılını kitapla anlattı. “Suçlamalara Karşı Gerçekler” adını taşıyan kitap, Kaynak Yayınları tarafından hazırlandı. Başbuğ’un kitabının önsözü şöyle:
“6 Ocak 2014 tarihinde, Silivri Cezaevi’nde geçirdiğim ikinci yılı da tamamlayacağım. Ortada, çalınan kocaman iki yıl var. Benim hayatımdan, ailemin hayatından ve yakınlarımın, sevenlerimin yaşamından çalınan koca iki yıl… Daha bu hırsızlık, gasp ne kadar devam edecek onu da bilmiyorum. Benden iki yıl çaldılar, ama yaşamından daha fazla yıl çalınan o kadar kişi var ki, onları unutmak mümkün mü? Bu tarihi süreçte; Yargı aldığı kararlarla sınıfta kaldı. Siyaset, sadece konuşarak ve seyrederek sınıfta kaldı. Medya, gerçeklere dokunmaktan çekinerek sınıfta kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri, muvazzafı ve emeklisi ile silah arkadaşlarına vefasızlık göstererek sınıfta kaldı. Cezaevlerinde bulunanlar ise, aileleri ve sevenleriyle hep dimdik ayakta kaldılar. Ne eğildiler ne de büküldüler.”
“ÖNÜME ÇIKANI EZEBİLİRDİM”
Terör suçlamasıyla karşı karşıya kaldığı anı da dile getiren Başbuğ, “Şahsıma yöneltilen suçlamayı ilk kez bu hâkimin ağzından duydum. Suçum şu idi: ‘Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme.’ ‘Terör örgütü kurma ve yönetme!’ Bu sözleri duyunca, açık söylüyorum dünyam karardı. Önüme kim çıkarsa çıksın devirip ezip geçebilirdim. İsyan halindeydim. Sözler ile isyanımı dile getirebilirdim. Saat 00.30’du. Silivri’nin yolu bize de açılmıştı” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme