• Haberler
  • Genel
  • “Başbuğumuzun izinden yürümeye devam ediyoruz”

“Başbuğumuzun izinden yürümeye devam ediyoruz”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Alparslan Türkeş'in vefatının 17’nci yıldönümü münasebetiyle bir basın bildirisi yayınladı. Yılmaz, “Başbuğumuzun izinden yürümeye devam ediyoruz” dedi Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Alparslan Türkeş’in vefatı dolayısıyla yaptığı açıklamada “Hayatı boyunca kendisini ve yaşamını Türk milletine ve ülkesine adamış olan ve Türkiye'nin birlik, beraberlik ve bölünmez bütünlüğü [&hellip]

"Başbuğumuzun izinden yürümeye devam ediyoruz"

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Alparslan Türkeş’in vefatının 17’nci yıldönümü münasebetiyle bir basın bildirisi yayınladı. Yılmaz, “Başbuğumuzun izinden yürümeye devam ediyoruz” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Alparslan Türkeş’in vefatı dolayısıyla yaptığı açıklamada “Hayatı boyunca kendisini ve yaşamını Türk milletine ve ülkesine adamış olan ve Türkiye’nin birlik, beraberlik ve bölünmez bütünlüğü için tüm tehlikelere ve zorluklara karşı direnen yılmadan, yorulmadan azimli bir şekilde inandığı dava uğruna çalışmayı son nefesine kadar devam ettiren bilgili bir lider olan Cennet mekân Başbuğ Alparslan Türkeş, büyük ve önemli bir dava adamıdır” diye konuştu.
DAVAMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ
Yılmaz, Türkeş’in ilkelerinin bugün de kendilerine yol gösterdiğini hatırlatarak “Bu büyük kutlu dava uğruna ömrünü adayan Başbuğumuz Alparslan Türkeş, hem biz Türk milliyetçilerine, hem de bütün insanlığa örnek olacak bir tutum sergilemiş ve Türk milletinin bağımsız ve hür olarak yaşaması adına ciddi çabalar sarf etmiştir.Yaşamakta olduğumuz şu günler ne yazık ki, aziz Başbuğumuzun bütün hayatı boyunca mücadelesini verdiği olumsuzlukların aynılarını katlanarak karşımıza çıktığını görmekteyiz. Bizlerde bu büyük dava uğruna aynı tutum ve iradeyi gösterecek ve milletimizin bağımsızlığı, birlik, beraberlik, bütünlük, huzur ve refahı için üzerimize düşen görevi yerine getirerek davamıza sahip çıkacak ve lider Başbuğumuzun izinden yürümeye devam edeceğiz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

“Tarih, Türkeş’i haklı çıkardı”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı
Aziz Aslan, Alparslan Türkeş’in tarih
karşısında haklı çıktığını söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, merhum Alparslan Türkeş’in ölüm yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Aslan, “Partimizin kurucusu merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in ahrete intikal edişinin Yıldönümünü idrak etmekteyiz.
Bu idrak; Ülkemizin, vatanı, milleti, devleti, kültürü ve değerleri ile oynandığı, vatanın bölünme sürecine sokulduğu, milletin 36 etnik parçasının ağızlara sakız edildiği, devletin ebed-müddet idealinden uzaklaştırılarak, otokratik beyliğe dönüştürülmeye çalışıldığı, Türk kültürünün horlandığı, mahkûmların hâkim olduğu, vatana, millete, devlete sadakatle hâkim olanların mahkûm olduğu ve milletin epeyce bir kısmının bu acı reçeteyi bal diye yuttuğu şu dönemlerde merhum Başbuğun görüşleri, fikir ve düşüncelerinin ne kadar değerli olduğunu hep beraber görmekteyiz” dedi.
TAM BİR DEVLET ADAMIYDI
Türkeş’in Türk Milleti’nin karşılaştığı oyunları 45 yıl önce tespit ettiğini hatırlatan Aslan, “Merhum Alparslan Türkeş, hayatta iken Aziz Türk Milleti üzerinde oynanan oyunları 45 yıl önce tespit etmiş ve bütün tespitleri doğru çıkmıştır. Türkiye, Ortadoğu ve Dünya siyaseti hakkında ne söylediyse tarih onu hep haklı çıkarmıştır.Merhum Başbuğumuz, ömrünün tamamını vatan ve millet meselelerine adamış ve harcamış, kendisi için hiçbir ikbal beklememiş, milletinin geleceği için olmadık ve umulmadık sıkıntılara katlanmış, fikirleri ve idealleri doğrultusunda milletin geleceğine yön verecek bir vatanseverler ordusunun yetişmesini amaç edinerek, bunu dünyanın en büyük siyaset üniversitesi ile sağlamış, insana ve onun eğitimine maksimum düzeyde önem vermiş, fikir ve idealleri ile bütün dünya Türklerinin başbuğu olmuş tam anlamıyla bir devlet adamıydı” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Türkeş için Mevlid okutulacak

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, bugün Alparslan Türkeş’in ölüm yıldönümü dolayısıyla Mevlid okutacaklarını söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, Türkiye’de “milliyetçilik” kavramının tüm kesimlere yayılmasında büyük rolü olan Merhum Alpraslan Türkeş’in ölüm yıldönümü nedeniyle Mevlid-i Şerif okutacaklarını söyledi. Yağcı, “
Tüm hayatını, mensubu olmaktan gurur duyduğu milletini yüceltme, Allah kelamını yayma ve Türkiye’nin kutlu geleceğini inşa etmek için harcamıştır. Bu yolda kalıcı temeller atmak için Vatanımızın teminatı olarak gördüğü Genç Bozkurtların Genç Ülkücülerin yetişmesine ömrünü adayan Başbuğumuz, yetiştirmiş olduğu milyonlarca ülkücüyle Türkiye’nin geleceğine ışık tutmaya devam etmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi, merhum Alparslan Türkeş Bey’den devraldığı seviyeli, ilkeli, tutarlı siyaseti ile Türkiye’mizi, 21’inci yüzyılda lider ülke olma hedefine inşallah ulaştıracak ve Türk milletinin önündeki tüm bariyerleri bir bir yıkacaktır. Bu vesile ile kalplerimizdeki yeri, gönlümüzdeki zirvesi hiç değişmeyecek olan Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’i ve aziz ülkü şehitlerini saygı, sevgi ve rahmetle yâd ediyorum” dedi.
ÖMRÜNÜ TÜRK MİLLETİNE ADADI
Türkeş’in Türk Milleti’nin yaşadığı sorunları bertaraf etmek için önemli bir mücadele sergilediğini hatırlatan Yağcı, “Türk dünyası denince her Türk’ün aklına, fikriyatı ve mücadelesi bugün daha iyi anlaşılmakta olan Başbuğumuz Alparslan Türkeş gelmektedir. Başbuğumuz ömrünün yarısından fazlasını Türk milliyetçiliği hareketine adamıştır. Türk Milletinin üzerinde oynanan oyunları, Türk Milletinin yaşadığı sorunları yok etmek için çaba sarf etmiş ve son nefesine kadar Milletine ve Türk Dünyasına hizmet etmeye devam etmiştir. Milletimizin yaşadığı zor dönemlerde Türk Milliyetçilerinin ülkülerini yeniden oluşturan ve yön veren son Başbuğ Alparslan Türkeş’tir. O’nun tavizsiz, milli, donanımlı, sağlam ve tutarlı siyaseti, Türkiye’nin geleceği ve Türk milletinin kardeşliği için hep ümit kaynağı olmuştur. Ne kadar övünsek azdır ki, ülküleriyle Türk milletinin önüne düşmüş, ülkücülüğüyle Türk tarihinde sönmeyecek bir kıvılcım çakmıştır. Allah’a olan inancın, devlete olan bağlılığın, millete olan sadakatin birbiriyle çatışmadan, uyum içinde nasıl bir arada bulunacağını kendi yaşantısı ve koyduğu ilkeleri ile herkese göstermiştir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Türkeş, partiler üstü bir liderdir

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı İl Başkanı İhsan Yağcı, merhum Alparslan Türkeş’in partiler üstü bir lider olduğunu belirtti

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı İl Başkanı İhsan Yağcı, merhum Alparslan Türkeş’in vefat yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı. Yağcı, “Bilge Kağan, Fatih ve Atatürk’te gördüğümüz eğiticilik niteliği Alparslan Türkeş’in şahsında görmekteyiz. Türkiye’nin kalkınması ve Türk milletinin dünya milletleri ailesindeki üstün yerini alması için, Dokuz Işık adı altında topladığı bir doktrini ortaya koyan,ilkeler belirleyen bir hareket adamıdır. Bütün bu nitelikleri haiz olduğu için Alparslan Türkeş, partiler üstü bir liderdir. Sadece Türkiye’ye değil, bütün Türk dünyasına yol gösterdiği için liderdir. Türk milliyetçiliğini, bir aydın hareketi olmaktan çıkarıp bir siyasî dava haline getirdiği için liderdir.
Siyasî hayatta yeri bulunmayan Türk milliyetçiliğini Milliyetçi Hareket hâline dönüştürüp siyasetin en önemli unsuru seviyesine getirdiği için liderdir” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme