• Haberler
  • Genel
  • “Başbakan’la görüştük” – Kocatepe Gazetesi

“Başbakan’la görüştük” – Kocatepe Gazetesi

AK Parti’nin yeni İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, Ankara’da yaptıkları görüşmelerin detaylarını anlattı AK Parti’nin yeni İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, il yönetiminde ki değişikliğin bir bayrak yarışı olduğunu, vakti geldiğinde kendilerinin de bayrağı devredeceklerini söyledi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar’ın yeni İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, başkent yolunda partisinin Genel Bakşanı Başbakan [&hellip]

"Başbakan'la görüştük"

AK Parti’nin yeni İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, Ankara’da yaptıkları görüşmelerin detaylarını anlattı

AK Parti’nin yeni İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, il yönetiminde ki değişikliğin bir bayrak yarışı olduğunu, vakti geldiğinde kendilerinin de bayrağı devredeceklerini söyledi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar’ın yeni İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, başkent yolunda partisinin Genel Bakşanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la yaptıkları görüşmeyi anlattı.
KARAR AFYON’DA YURDUNUSEVENLE DEVAM
AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, 23 Haziran Pazartesi gece yarısından sonra Başbakan Tayyip Erdoğan’la Afyonkara-hisar’dan giden dört kişilik heyet olarak ilk görüşmeyi yaptıklarını söyledi. Afyon heyetinde kendisi ile birlikte; Ahmet Yeşilırmak, Mustafa Kardaş, Av. Fatih Beder’in yer aldığını aktaran Yurdunuseven; “Afyon olarak bizle birlikte toplam beş il başkanlığı için Sayın Başbakanımız bizzat görüşme yaptı. 23 Haziran Pazartesi gecesi Afyon heyeti olarak ilk görüşme bizimle gerçekleşti. Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız bizleri tek tek tanımak istediğini söyledi. Kendimizi tanıtıp özelliklerimizi anlattık. Kendileri insana değer veren bir yapıda. Parti teşkilatlarımızın gereği disiplin anlayışı çerçevesinde zaten ön bir inceleme ve tahlil söz konusuydu. Sayın Başbakanımız insan tahlilini çok iyi yapıyor. Görüşmelerde İl Koordinatörümüz İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Bölge Koordinatörümüz Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Soylu da hazır bulundular.”
“BAŞBAKANIMIZ
AFYONUMUZ’A ÖNEM VERİYOR”
Başbakan Erdoğan’ın Afyonkarahisar heyeti ile yaptığı görüşme sonrası kanaatini açıkladığını söyleyen İbrahim Yurdunuseven; “Sayın Başbakanımız bizlere Afyonkarahisar’da benimle devam edeceğini açıkladı. Diğer arkadaşlarımız ve tüm teşkilat üyelerinin teşkilat ve ekip ruhuyla çalışmalarımıza devam etmemizi öğütledi. Ben Mehmet Zeybek Başkanımızın yönetiminde İl Seçim İşleri Başkanı idim. Sayın Başkanımızın bir yanlışı, hatası, eksiği yoktu. Teşkilat disipliline aykırı bir durumda sözkonusu olmadı. Bu bir bayrak yarışıdır. Mehmet Başkan’ın başkanlığında taşıdığımız bayrağı biz daha yüksek bir noktaya taşımak için çalışacağız. Vakti geldiğide bizde bayrağı teslim edeceğiz. Sayın Başbakanımız Afyonumuz’a çok önem veriyor. Partimizin kurulduğu il olarak bu öneme layık olma gayretimizi sürdüreceğiz. Başbakanımız Afyonkarahisar’dan sonra; Ağrı, Ankara, Karabük ve Kırıkkale illerinin parti heyetleri ile de görüştü. Bugün Genişletilmiş İl Divan Başkanları Toplantısına katılacağız.” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Genel Merkez “Yurdunuseven” dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından Afyonkarahisar il Başkanlığı’na İbrahim Yurdunuseven atandı

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’yla ilgili süreç dün günün ilk saatlerinde belli oldu. Saat 01.00 sıralarında yapılan açıklama ile Afyonkarahisar İl Başkanlığı’na Av. İbrahim Yurdunuseven’in atandığı bildirildi.
11 KİŞİ ÇAĞRILMIŞTI
AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ile il yönetim kurulu üyeleri, il kadın kolları yönetimi, il gençlik kolları yönetiminin istifa etmesinin ardından AK Parti’de oluşacak olan yeni yönetim çalışmaları bir süredir devam ediyordu. Bu kapsamda geçtiğimiz cumartesi günü AK Parti Genel Merkezi’ne çağrılan isimlerle Genel Merkez yöneticileri arasında il başkanlığı ve parti yönetim kurulu hakkında görüşmede bulunulmuştu.
AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan görüşmeye katılan 11 kişi arasında bulanan Avukat İbrahim Yurdunuseven AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından Afyonkarahisar il Başkanlığı’na atandı.
SÜREÇ ÇARŞAMBA GÜNÜ
NETLEŞİR DEMİŞTİ
Sürecin baş aktörü AK Parti Afyonkarahisar Koordinatörü ve İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Geçtiğimiz günlerde Gazeteniz Kocatepe’ye değerlendirmede bulanarak AK Parti İl yönetiminin istifasının başarı ya da başarısızlık olarak algılanmaması gerektiğini ifade ederken yeni il başkanının en geç 25 Haziran Çarşamba günü genel merkez tarafından belirleneceğini söylemişti.
“AFYONKARAHİSAR’IN
FOTOĞRAFINI ÇEKTİM”
Kocatepe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın’ın sorularını cevaplayan Aşlık, AK Parti İl yönetiminin istifası sonrası boşalan il yönetiminin genel merkeze sunacağı raporun ardından belirleneceğini bu süreçte gerek partililerle gerek sivil toplum örgütleri ile gerekse de partiyle alakası olmayan kişilerle çeşitli görüşmelerde bulunduğunu belirtirken, görevi gereği Afyonkarahisar’ın fotoğrafını çektiğini söylemişti.
KISA AÇIKLAMAYLA DUYURULDU
AK Parti Genel Merkezi tarafından il başkanlığına İbrahim Yurdunusevin’in atanmasının ardından partinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada karar kamuoyuna kısa bir açıklama ile duyurularak Yurdunusevin’in özgeçmişine yer verildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme