• Haberler
  • Genel
  • “Başbakan’ı Allah’a havale ediyor ve kınıyorum”

“Başbakan’ı Allah’a havale ediyor ve kınıyorum”

Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ı Allah’a havale ettiğini belirterek ahlaklı bir duruş sergilemesi gerektiğini savunan MHP İl Başkanı A. Zeki Ertürk, Erdoğan’ı izana davet ederek eshefle kınadığını açıkladı. Ertürk “Sayın Başbakan’ın Ali Çetinkaya’yı gündeme getirerek ne yapmak istediğini çok iyi anlamaktayız. Anasını dövemeyen kızını döver. Sayın Başbakan Atatürrk’e dil uzatamıyor esas amacı orası. Ama Atatürk’ün silah [&hellip]

"Başbakan'ı Allah'a havale ediyor ve kınıyorum"

Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ı Allah’a havale ettiğini belirterek ahlaklı bir duruş sergilemesi gerektiğini savunan MHP İl Başkanı A. Zeki Ertürk, Erdoğan’ı izana davet ederek eshefle kınadığını açıkladı.

Ertürk; “Sayın Başbakan’ın Ali Çetinkaya’yı gündeme getirerek ne yapmak istediğini çok iyi anlamaktayız. Anasını dövemeyen kızını döver. Sayın Başbakan Atatürrk’e dil uzatamıyor esas amacı orası. Ama Atatürk’ün silah arkadaşlarını gündeme taşıyarak tartışılır hale getirmeye çalışıyor” dedi
“Demirel ve Çetinkaya’yı rencide
hoş karşılanmıyor”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Çorum mitinginde “En büyük Afyon’lu” olarak bilinen Ali Çetinkaya ile ilgili sözlerin Türk siyaseti açısından çok büyük ayıplar içerdiğini kaydetti. Başbakan Erdoğan’ın siyasi kazanç uğruna geçmişte meydana gelmiş olan olayları tekrar gündeme taşıdığını savunan Ertürk, toplumun gereksiz şeylerle tartışma noktasına götürülmek istediğini söyledi. Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın, rahmetli Ali Çetinkaya ile ilgili sarf ettiği sözlerin çok çirkin olduğunun altını çizen MHP İl Başkanı A. Zeki Ertürk; “Sayın Başbakan kendisinden başka hiç kimseyi beğenmemektedir. Siyaseten sıkıştıkça geçmişte Türk Milletine hizmet etmiş insanları, Türk Devletini yönetme şansına sahip olmuş insanları kötüleyerek, karalayarak kendisinin avantajlı duruma getirme gayreti içerisindedir. Sayın Demirel, Ali Çetinkaya ve daha bilemediğimiz başka devlet adamlarımızı rencide edici şekilde gündeme taşıması Türk Milleti tarafından hoş karşılanmamaktadır. 1920’li Yıllarda İstiklal Mahkemeleri uygulamalarının zamanımız da tartışılır hale getirilmesi gerçekten ayıp olmuştur. Ali Çetinkaya Afyon’un yetiştirdiği bir devlet adamıdır. Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele döneminde yurdumuzun kurtarılması için çok büyük hizmetlerde bulunmuş bir devlet adamıdır. Bayındırlık Bakanlığı görevini üstlenmiştir. Afyon’a ve Türk Milletine hizmet etmiştir. Kendisinin üstlendiği sorumluluğun gereği olarak hatalı, yanlış, faydalı bir çok işler yapmış olabilir. Bunları tekrar günümüze taşıyarak tartışır hale getirmek, siyaset malzemesi yapmak hoş değildir.” dedi.
“Müslümanların ayıp açmaları yasaktır”
MHP İl Başkanı A. Zeki Ertürk, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2004 yılında eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e giderek “icazet” aldığını söyledi. Bir başka siyasi parti liderinin Süleyman Demirel’le görüşmesini “ondan icazet” alıyor şeklinde Erdoğan’ın gündeme taşımasının hiç şık olmadığını savunan Ertürk; “Bu kendisi yaptığı zaman her şey meşru başkası yaptığı zaman meşru değil mantığını ortaya koymaktadır ki ahlaki bir duruş ve tutum değildir. Sayın Başbakan bütün siyasi partileri yok etme gayreti içerisindedir. Bu kendisinin dile getirdiği ileri demokrasiyle bağdaşır bir durum değildir. MHP içinde dış güçler tarafından oynanmak istenen oyunu siyasi malzeme olarak meydanlarda kullanmaktadır. ‘Kullanmak istemiyordum.’ diye diye kullanmaktadır. Sayın Başbakan’ın kendisi de çok iyi bilmelidir ki Hucurat Suresi’nin 12. ayetinde ‘Müslümanların birbirinin ayıbını açmaları yasaktır.’ Kendisi için gayrı meşru şeyler olduğunda meşrulaşmaktadır. Bunlar hoş şeyler değildir. Bu tür şeylerin siyasi malzeme olarak kullanılması hiç hoş değildir. ‘İnsan beşer şaşar.’ diye bir tabir var. Her parti de zaaflarıyla hareket eden yanlış yapan insanlar bulunabilir. Sayın Genel Başkanımız da bunun gereğini yapmıştır. Tekrar tekrar bunu gündeme taşımak hiç şık olmamaktadır. Ama burada ki esas niyet ve amacı deşifre etmek de bizim görevimizdir. Sayın Başbakan BDP’lilerle, PKK’llıarla, Kandil’le, İmralı ile resmen müzakere sürecini başlatmıştır. Bu müzakere süreci çerçevesinde Güneydoğu bölgemiz de yaşayan Kürt kökenli vatandaşlarımız için bir takım ta-lepler gündeme gelmiştir. Başbakan’da bunların bir kısmını karşılama tahaahüdün de bulunmuştur. Anlaşılan budur.” diye konuştu.
“Bölünmeye yönelik talepler var”
12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak genel seçimler sonucu Türk Milleti için yeni bir Anayasa yazılmasından bahsedildiğini belirten MHP İl Başkanı A. Zeki Ertürk, millet için yeni bir Anayasa yazılabileceğini, ancak bunun mutabakatla yapılması gerektiğini ifade etti. MHP’nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceği hakkında ki kaygıları bellidir. Bunu her zaman gündeme taşımızdır. Sayın Başbakan yeni yazılacak Anayasa’da devletimizin üniter yapısını tartışılır hale getirecek talepleri duymamakta mıdır? Bunlara karşı bir cevap vermemektedir. Ayrılıkçı fikirler taşıyan bir siyasi parti tarafından ikinci bir bayrak talebi söz konusudur. Ana dilde eğitim talebi söz konusudur. Devletin üniter yapısının dejenere edilerek demokratik özel bölgeler talebi söz konusudur. Hatta BDP Başkanı tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir Başbakan tarafından yönetilemeyeceği ifade edilmiştir. Bütün bu talepler açıkça ülkemizin bölünmesine gidecek ta-leplerdir. Bunların yapılması durumunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milleti ve toprak bütünlüğüyle tartışılır hale gelmektedir. Sayın Başbakan buna engel olacak MHP’yi parlamento dışında bırakmak için ortaya konulmuş olan tezgahlara destek vermektedir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Dört gün sonra benzeri şeyler Sayın Başbakan’ın kendi başına gelebilir. Onun için siyaset yapan insanların, ülkeyi yöneten insanların ahlaki duruş ortaya koymaları gerekir. Rakibim için meydana gelmiş olan bir olay benim tarafımdan kullanılmamalı. Ya da bunlara fırsat verilmemelidir. Bir hata işlenmiştir. Ama bu hatayı deşifre etmek için ortaya konan bir çalışma söz konusudur. Bu çalışmayı Sayın Başbakan’ın ortaya çıkarması gerekir. Bu özel ya da genel hayatmış tartışmaları Başbakan’ın yapacağı tartışmalar değildir. Şartlar hangi çerçeve de olursa olsun iki kişi arasında cereyan eden olay hukuki de olsa gayri hukuki de olsa özel hayattır. Özel hayatın deşifre edilmesi maalesef bir çok insanı rencide etmektedir.” şeklinde konuştu.
“Bunları siyasi malzeme
yapmayacak”
“Zinayı suç olmaktan çıkaran Sayın Başbakan değil midir?” sorusunu soran MHP İl Başkanı A. Zeki Ertürk, zinayı suç olmaktan çıkaran Başbakan’ın benzer fiileri, rakipleri yıpratmak için siyaseten kullandığını ifade etti. Ertürk, MHP İstanbul Milletvekili adayı Engin Alan’la ilgili olarak Başbakan Erdoğan’ın söylediği sözleri eshefle kınadığını vurguladı. A. Zeki Ertürk; “Sayın Engin Alan TSK’nın şerefli bir komutanıdır. Ömrü ayrılıkçı terör örgütü ile mücadele ile geçmiştir. Söz konusu kişi Balyoz davasından tutukludur. MHP teröre karşı vermiş olduğu mücadelenin sembol timsali olarak kendisini İstanbul’dan milletvekili adayı yapmıştır. Sayın Başbakan bunu siyaseten de kullanmıştır. Ama kendisi Ticaret Odaları Birliği’nde yaptığı toplantıda Sayın Engin Alan’ın Çanakkale’deki bir törende ayağa kalkmadığından dolayı hak ettiği yere gittiğini ifade etmektedir. O zaman Engin Alan ayağa kalmadı diye Balyoz davasıyla ilişkilendirilmiş ve cezalandırılmıştır. Başbakan’ın hangi söylediğini kabul edip inanacağız? Eğer Engin Alan ayağa kalmadı diye cezalandırıldıysa Başbakan şahsi meselesini hem devlet konusu haline getirmekte hem de siyaseten kullanmaktadır. Eğer Başbakan Balyoz davasından dolayı Engin Alan’ın cezalandırılmasına inanıyorsa o zaman bu meseleyi şahsi meselesi haline dönüştürerek başka bir ayıp yapmaktadır. Yani ne tarafından bakarsanız bakın Başbakan bu konuyu siyasi malzeme yaparak ayıplı hale gelmektedir. Başbakan’ı Allah’a havale ediyoruz. Ahlaki duruş sergilemesini diliyoruz. Kendine yapılan bir şeyi kabul etmiyorsan başkasına yapmayacaksın. Herkese dini literatürden bir takım kaynaklar göstermektedir. Bu da dini bir mantıktır. Kendin için meşru görmediğin bir şeyi başkasına uygulamayacaksın. Sayın Başbakan’ı siyasi ikbal için Türk toplumunu her ne sebeple olursa olsun bölüp parçalamaya hakkı yoktur. Bu milletin içerisinde İskilip’li Atıf Hocaları da seven olabilir, Ali Çetinkayaları da seven olabilir. Bunları siyasi malzeme yapmacak.” ifadelerini kullandı.
“Esas amaç Atatürk’e
dil uzatmak”
Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın geçmişte meydana gelen olayları günümüze taşıyıp tartışılır hale getirmemesi gerektiğini ifade eden MHP İl Başkanı A. Zeki Ertürk şöyle konuştu: “Afyonlular rencide olmuştur. Çünkü Ali Çetinkaya’nın ismi burada da çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına verilmiştir. Gereksiz şeyleri gündeme taşımaktadır. Sayın Başbakan’ın Afyon’u, Afyonluları bunlarla değil Afyon’a getirdiği hizmetlerle hatırlaması lazımdır. Ali Çetinkaya’yı gündeme getirmemesi lazım. Yediden 5’e düşen milletvekili sayısını tartışarak gündeme getirmesi lazım Afyon’u. Sayın Başbakan’ı izana davet ediyor ve eshefle kını-yoruz. Sayın Başbakan’ın Ali Çetinkaya’yı gündeme getirerek ne yapmak istediğini çok iyi anlamaktayız. Anasını dövemeyen kızını döver. Sayın Başbakan Atatürrk’e dil uzatamıyor esas amacı orası. Ama Atatürk’ün silah arkadaşlarını gündeme taşıyarak tartışılı hale getirmeye çalışıyor. Bunlar milletin içinde olduğu halde millete hor bakan bir zihniyeti temsil etmektedirler. Durumunu gündeme taşıyan çiftçiye ‘Ananı da al git.’ Çocuğuna iş isteyen insana, ‘Senin oğlun da işsiz oluversin.’ Durumunu izah eden özürlü bir vatandaşımıza Sağlık Bakanı’nın ‘Sen de körsün zaten iş vermişiz daha ne istiyorsun.’ diyerek horlayan bir mantığı ortaya koymaktadırlar. İşte bunların gerçek yüzü budur. Vatandaşa tepeden bakmaktadırlar.”
“Aynı afişi doğuda açabiliyorlar mı?”
AK Parti iktidarının Afyonkarahisar’daki seçim bürolarında “Tek vatan, tek bayrak, tek millet” afiş açtıklarını belirten MHP İl Başkanı A. Zeki Ertürk, aynı afişi ve aynı söylemleri doğu ve güneydoğu illerinde söyleyemediğini ileri sürdü. Afyonkarahisar’da açtıkları afişin aynısının Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van ve Muş illerinde de bulunup bulunmadığını soran Ertürk şunları söyledi: “Başbakan bunu açıklasın. Oray gidip yaptığı mitinglerde bunu bir ifade etsin. Burada Afyon’da konuşması değil. Burada konuştuğunu Siir’te de konuşsun, Bitlis’te de konuşsun. Bunu bekliyorum. Afyon halkına da ikazda bulunuyorum. Yapıyor mu yapmıyor mu bir dikkat edin. Ülkenin doğusunda ayrı batısında ayrı konuşarak olmaz. Afyon halkını ikaz ediyorum. Dikkat etsinler konuşuyor mu konuşmuyor mu? AKP’li il yöneticilerine de söylüyorum. Sayın Başbakan’ı uyarın oralarda da söylesin.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme