• Haberler
  • Genel
  • Başbakan’dan teşvik hatırlatması – Kocatepe Gazetesi

Başbakan’dan teşvik hatırlatması – Kocatepe Gazetesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “sağlık turizmini teşvik” kapsamında Afyonkarahisar’da termal turizmi geliştirebilecek önemli teşvik unsuru olduğunu söyledi Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin artık yüksek teknoloji üreten bir ülke olmak durumunda olduğunu belirtti. Davutoğlu, “sağlık turizmini teşvik” diye başlı başına bir teşvik başlığı olduğunu, Afyonkarahisar’da, Denizli’de termal turizmini geliştirebilecek önemli teşvik unsuru olduğunu ifade etti.PERFORMANSA GÖRE KENTLER ÖNE [&hellip]

Başbakan'dan teşvik hatırlatması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “sağlık turizmini teşvik” kapsamında Afyonkarahisar’da
termal turizmi geliştirebilecek önemli teşvik unsuru olduğunu söyledi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin artık yüksek teknoloji üreten bir ülke olmak durumunda olduğunu belirtti.
Davutoğlu, “sağlık turizmini teşvik” diye başlı başına bir teşvik başlığı olduğunu, Afyonkarahisar’da, Denizli’de termal turizmini geliştirebilecek önemli teşvik unsuru olduğunu ifade etti.
PERFORMANSA GÖRE
KENTLER ÖNE ÇIKACAK
Başbakan Ahmet Davutoğlu, hangi kentlerin şehirlerin öne çıkacağını biraz da o şehirlerin performanslarının belirleyeceğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Mesela lojistik. ‘Taşımacılıktan lojistiğe geçiş’ dedik, bu bir stratejik hedeftir. Taşımacılık konvansiyoneldir, lojistik moderndir hatta küreseldir. Mesele tırları doldurup bir yere göndermek değil. Mesele lojistik planlamayla bütün mal aktarımının Türkiye üzerinden sistematik bir şekilde dünyaya sağlanması. Onun için lojistik alanda ne yapacağınızı, kimleri hangi kentlerin şehirlerimizin öne çıkacağını biraz da o şehirlerin performansları belirleyecek. Biz kuralları koyarız. Hangi şehir öncülük yaparsa o kazanır. Bir an önce herkesin bu sektörel dönüşüm programlarını incelemelerini rica ediyorum.”
EKONOMİK POTANSİYEL
BİRLEŞTİRİLMELİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Afyonkarahisar, Denizli, Manisa, Burdur, Balıkesir gibi şehirlerin ekonomik tarım ve sanayi potansiyelinin birleştirilmesi gerektiğini Başbakan Davutoğlu, İstanbul’un küresel şehir olmasını, Kocaeli’nin, Bursa’nın gelişmesini istediklerini ancak Türkiye’nin bütün ekonomik yükünün burada birikmesini istemediklerini ifade ederek, aksi halde İstanbul, Bursa gibi tarihi dokusu çok zengin şehirlerin olağanüstü bir nüfus baskısı altında kalacağını kaydetti.
“Marmara havzası gibi başka havzalar oluşsun istiyoruz. Ege Bölgesiyle ilgili yepyeni bir bölgesel ekonomik kalkınma perspektifi getirmeye kararlıyız, siz de buna intibak ediniz” diyen Davutoğlu, Ege kıyılarının getirdiği turizm, ticaret, ulaştırma imkanları ile kıyının hemen arkasındaki Denizli, Manisa, Afyonkarahisar, Burdur, Balıkesir gibi şehirlerin ekonomik tarım ve sanayi potansiyelinin birleştirilmesi gerektiğini vurguladı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme