• Haberler
  • Genel
  • 'Başbakan, Türkiye Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istiyor'

'Başbakan, Türkiye Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istiyor'

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, hükümetin politikalarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemlerini eleştirdi Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, '1071 Anadolu'ya Türklerin girişi olarak anlam kazanmıştır. İktidar partisinin yerel yönetim yasasıyla birlikte yaptıklarına bakanlar, '2071, Türklerin Anadolu'dan çıkış tarihi mi olacak' diye endişe ediyor' diye konuştu.Uysal, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'yi Belediyecilik anlayışıyla yönettiğini [&hellip]

“Başbakan, Türkiye Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istiyor”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, hükümetin politikalarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemlerini eleştirdi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, “1071 Anadolu’ya Türklerin girişi olarak anlam kazanmıştır. İktidar partisinin yerel yönetim yasasıyla birlikte yaptıklarına bakanlar, ‘2071, Türklerin Anadolu’dan çıkış tarihi mi olacak’ diye endişe ediyor” diye konuştu.
Uysal, Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’yi Belediyecilik anlayışıyla yönettiğini belirterek, “Yarı başkanlık, başkanlık, partili cumhurbaşkanı sistemini hayata geçiremeyince herhalde ‘Türkiye Büyükşehir Belediye Başkanı’ olmak istiyor. Bunu icra etmenin telaşı içinde” dedi.
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, gazetecilerin, yerel seçimlerin erkene alınması ve bazı beldeleri kapatarak 13 yeni Büyükşehir Belediyesi kurulmasına ilişkin sorularını cevaplandırırken şunları söyledi:
“2071’i hedef olarak koyuyorlar. Türkiye tarihinde 1071 önemlidir. 1071, Anadolu’ya Türklerin girişi olarak anlam kazanmıştır, onun sembolüdür. İktidar partisinin yerel yönetim yasalarıyla birlikte yaptıklarıyla, ‘2071 Türklerin Anadolu’dan çıkış tarihi mi olacak’ diye endişeler var.
2023 var, 2071 var, 2453 var, hangisine inanalım bilmiyorum. İşin sulandırmak kabilinden birtakım gelecek tasavvurlarını ortaya koydukları, topu ileriye doğru atıp bugün gerçek meselelerini konuşturmak istemediklerini düşünüyorum.Elbette ki iktidar partileri tenkit edilir. Tanzimat’ın meşhur Paşası Ali Paşa’nın güzel bir sözü vardır, basın özgürlüğü için de geçerlidir, “Kendi hatalarını düzeltmek istemeyen iktidarlar ancak tenkitten çekinir” der. O nedenle hiç kimsenin tenkitten çekinmemesi lazım. Tenkit eden muhalifleri, siyasal sistem içerisinde bir suçlu olarak göstermemesi lazım. Elbette muhalefet partileri sadece tenkit etmez. Kategorik ve yeminli bir muhaliflik çizgisinin dışına çıkarak temelinde fikir olan, teklifi olan bir siyaseti benimsiyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme