• Haberler
  • Genel
  • 'Başbakan, kendi takımının pisliğini örtmekle meşgul'

'Başbakan, kendi takımının pisliğini örtmekle meşgul'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Afyonkarahisar'da partisinin seçim bürosunun açılış törenine katıldı. Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'kedi' benzetmesi yaparak 'Başbakan, kendi takımının pisliğini örtmekle meşgul' dedi. Cumhuriyet Halk Partisi, Afyonkarahisar'da seçim bürosu açtı. Seçim bürosunun açılışına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP [&hellip]

“Başbakan, kendi takımının pisliğini örtmekle meşgul”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Afyonkarahisar’da partisinin seçim bürosunun açılış törenine katıldı. Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ‘kedi’ benzetmesi yaparak “Başbakan, kendi takımının pisliğini örtmekle meşgul” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi, Afyonkarahisar’da seçim bürosu açtı. Seçim bürosunun açılışına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ile CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ERDOĞAN’A KEDİ BENZETMESİ
Kentin işlek merkezi olan Kurtuluş Caddesi’ndeki seçim bürosunun açılışında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “kedi” benzetmesi yaptı. Koç, “Halkın bir deyimi var: Kedi Pisliğini örter derler. Kedi akıllı hayvan. Çıkarttığı dışkının ortada kalmasını istemiyor ve örtüyor. Başbakan şu anda, kendi takımının, oğlu da dahil pisliklerini örtmekle meşgul” dedi.
HIRSIZ, POLİSİ KOVALIYOR
17 Aralık 2013’te yapılan Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu’nu gerçekleştiren polis ve savcıların görev yerlerinin değiştiğine dikkat çeken Koç, “Her yerde hepimizin bildiği, polis hırsızı kovalar, yakalar, hakim-savcı hırsızı yargılar. Türkiye’de tersine döndü. Polis hırsızı kovalamıyor, hırsız polisi kovalıyor. Hırsız, arsızca devletin savcısını, hakimini kovalıyor. Böyle bir olayı anlatmak mümkün değil. Hangi ülkede demokrasi dediğimiz zaman milletvekilleri, Bakanlar, Başbakanlar özel dokunulmazlık zırhı giyerler? Hangi ülkede, hukuk, o ülkeyi yönetenin emrine verilir? Milletin mülkünün temelinin olmaktan çıkarılır? Hangi ülkede polis, milletin devletin polisi olması gerekirken tayinle, emirle, baskıyla iktidarın özel koruması haline getirilir? Hangi ülkede o ülkenin Milli İstihbarat Teşkilatı, görevini yapmaktan alıkonur, Başbakan kadrolarının özel istihbarat yetkisi olarak çalıştırılmaya başlanır?” diye konuştu.
“SURATLARI KÖSELE OLDU”
Adı yolsuzluğa karışan siyasetçileri eleştiren Koç, “Hiç günün birinde aklınıza gelir miydi, namuslu olmanın, bu ülkeyi, bu vatanı, bu vatanı sevmenin suç olacağı aklınıza gelir mişdi? Sanki geceler gündüz, kışlar yaz oldu. Türkiye’nin ulusal çıkarlarını savunmak suç. Türkiye’de namuslu insanların, helale haram katmayanların hakkını savunmak suç. Böyle bir dünyaya bakıyoruz Türkiye’de. Başımıza gelen şu Haramiler’e bakın, şu vurdumduymazlığa bakın, şu pişkinliğe bakın. Kösele oldu suratları kösele” ifadelerini kullandı.
“HER YERDE ALO FATİH”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın basın kuruluşlarına yaptığı öne sürülen baskıyı da hatırlatan Koç, “Her yerde bir Alo Fatih buldular bunlar. Dünyanın hangi deliğinde olursa olsun, telefon… Baksana orada yazı geçiyor. Kes! Emredersiniz sayın büyüğüm. Medya bu. Medyada ekmek parası karşılığında hayatını sürdüren emekçilere sakın kızmayın. Onların ihale peşinde koşan, para havuzlarında yıkanan patronları medyayı bu hale getiriyor” dedi.
“GÖZÜNÜ SEVDİĞİMİN RECEP’İ”
Ergenekon soruşturması konusunda başından beri “düzmece” tezini savunduklarını belirten Koç, Başbakan Erdoğan’ın ‘kumpas’ sözlerinin gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Koç, şöyle devam etti:
“Bu davalar, yalancı gizli tanıklar kullanılarak insanlara suç imal edilen tanıklardır. Bu davalarda sahte tanıklar var. Siz darbecisiniz dedi. Hepimiz darbeci ilan edildik. Biz ordumuza kumpas kurmuşuz, bizi paralel kandırdı diyor. Gözünü sevdiğimin Recep’i, sen 11 yıldır Başbakansın. Ne istediniz de vermedik diyen sen değil misin?”
CUMA NAMAZI AÇIKLAMALARINA ELEŞTİRİ
Başbakan Erdoğan’ın dini siyasete alet ettiğini savunan Koç, “Elhamd��lillah Müslümanız. Ama Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihinde Yüce Allah’la ve inançlarımızla insanları kandırmak yoktur. O alan kutsal bir alandır. O alan, hiç kimsenin ahlaksızca sömüremeyeceği bir alandır. Sen kamera ile camiye gideceksin, her Cuma Namazı çıkışını, özel basın mensuplarına randevu vererek, caminin önünde basın açıklaması yapacaksın. Ondan sonra gideceksin, haramın tam ortasına oturacaksın. Nerede kaldı böyle Müslümanlık?” dedi.
“YERE BATSIN DEDENİN PARTİSİ”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, 30 Mart’taki yerel seçimlerde oy kullanacak bütün vatandaşlara çağrı yaparak “Kemirgenlerden hesap sormak için sandığa gitmek istiyorum” dedi. Koç, “Bir şeyler ters gidiyor. Bunun Cumhuriyet Halk Partililiği, AKP’liliği, MHP’liliği, Doğru Yolculuğu, kaldıysa ANAP’lılığı ile ilgisi yok bu olayın. Bu olay farklı bir olay. Anamın partisi, babamın partisi, dedemin partisi…Hay yere batsın senin dedenin, ananın partisi! Türkiye gidiyor Türkiye! Uyanmazsak, haklarımıza sahip çıkmazsak, eğer hırsızlıklara, yolsuzluklara, sandıkta demokrasi içinde karşı duramazsak ondan sonra hiçbir şeyden şikayet etmeye hakkımız kalmayacak” ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, konuşmasının ardından CHP Afyonkarahisar Seçim Bürosu’nu açtı. Koç, CHP’li belediye başkan adayları ile de fotoğraf çektirdi.

“Yönetilenler, Belediye’yi yönetecek”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, 30 Mart’taki seçimlerde CHP’nin başarılı olacağını belirtti. Ecer, “İnanıyorum ki 30 Mart’ta sizler bu gidişe dur diyeceksiniz. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Artık Afyon’da değişim zamanı, CHP zamanı, Mehmet Ecer zamanı. Belediyemiz şeffaf olacak. İmar planları kapalı kapılar ardında değil, televizyondan, gazeteden, internetten yayınlanacak, Yetim hakkı yemedik, yedirmeyeceğiz. Mal varlığım ve mal varlığımdaki değişiklikler belirli aralıklarla yayınlanacak. Biz demokratik bir belediye kuracağız. Yönetilenler, belediyeyi yönetecek. Mahalle Meclisleri, mahallelerin sorunlarını çözecek. Muhtarlar etkin olacak. Semt Konakları ile 7/24 hizmet vereceğiz. Taşeron uygulamalarına son vereceğiz. Herkese eşit biçimde yaklaşacağız” dedi.
AFYON KAN KAYBETTİ
Afyonkarahisar’ın şimdiye kadarki yönetimler eliyle kan kaybettiğini söyleyen Ecer, “Afyonumuz, kan kaybetmiş, adeta büyük bir kasaba hâlini almıştır. Afyonumuz sosyal ve ekonomik olarak adeta dibe vurmuş, istatistiksel verilerde Batı’nın Doğu kenti hüviyetini kazanmıştır. Kentimizde de ülkemizde olduğu gibi belli gruplar için imar değişiklikleri, imar düzenlemeleri yapılmakta, grup ve kişiler rantlarına rant katmaktadır. Şehrimizin yıllardan beri ne hava kirliliğine, ne ulaşım sorununa çözüm getirilmiştir. Şehrimiz, yaşanabilir şehirler listesinde son çeyrekte yer almaktadır. Ancak bu arada da kaldırımlar habire değiştirilmektedir. Törenlerle İcra Daireleri açılmaktadır” ifadelerini kullandı.

REÇETE, DOKTOR ECER’DE

CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan:
Biz bugün burada aslında bir tarihe tanıklık edeceğiz. Çünkü Afyon’da ilk kez Cumhuriyet Halk Partisi, belediye seçimlerinde iktidara bu kadar yakın. Afyon’da gerek Belediye Başkan adayımızla, gerekse birbirinden kıymetli İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelerimizle artık halkın meclisini iktidara getireceğiz. Afyon’un havası kirli, insanları hasta. Yolları tıkalı, Küçücük bir şehirde, kasaba bir şehirde akşam trafik sıkıntısı çekiyoruz. Bütün bunların ilacını doktorumuz hazırladı. İnşallah 30 Mart seçimlerinden sonra bu reçeteyi hayata geçireceğiz ve yeni bir döneme tanıklık edeceğiz.

DEĞİŞİM İÇİN, DEVRİM İÇİN

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz:Değişim için geldik, devrim için geldik, 20 aydır bunun için mücadele ediyoruz. Halkımızın dimdik ayakta olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. 2002 yılında Afyonumuzda kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi’ni 30 Mart’ta sandığa gömmeye hazır mıyız? Biz insanlarımızı çok seviyoruz, halkımızı seviyoruz. Hep birlikte el ele vereceğiz, Haramiler’in saltanatını yıkacağız. Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk slogan haline geldi. Onlar yolsuzlukların üzerini örtmeye çalışsınlar, sonları yakındır.

CUMHURİYET’TEN YANA TAVIR

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş: Bir arkadaşımız ‘Hırsız var’ diye bağırdı. Sakın ‘hırsız var’ demeyin, çünkü hırsızlar serbest; ‘hırsız var’ diyenler içeri giriyor. Buna rağmen hırsız varsa, hırsız var. Tepesindeyiz. Biz de o hırsızları kovalamak, inlerinden çıkarmak, yargının önüne teslim etmek için varız. Hırsızlar varsa biz de varız. Hırsızlara rağmen iktidara geleceğiz. Sandıkta hakkımızı çalanlara, yetimin hakkını çalanlara rağmen iktidara geleceğiz, bunun hesabını soracağız. Hırsızlıkların üzerini kapatmak için getirdikleri ne kadar yasa varsa, karşı çıkıyoruz. Cumhuriyet’in kurulduğu toprakların insanları, Cumhuriyet’in yıkılışına fırsat vermelidir. İnanıyorum ki Afyonlular, Cumhuriyet’ten yana tavırlarını koyacaktır.

Bakmadan Geçme