• Haberler
  • Genel
  • Başbakan Erdoğan'dan ne isteyeceğiz? – Kocatepe Gazetesi

Başbakan Erdoğan'dan ne isteyeceğiz? – Kocatepe Gazetesi

AK Parti'nin Afyonkarahisar kampını yönetecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Afyon halkının taleplerine kulak vermesi de bekleniyor. Bugün akşam AK Parti Kampı'na başkanlık etmek üzere Afyonkarahisar'a gelecek olan Başbakan Erdoğan'a Afyonkarahisarlıların taleplerini iletiyoruz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin kampını Afyonkarahisar'da gerçekleştirerek, şehrin tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Bugünden itibaren Afyonkarahisar'da olacak Başbakan Erdoğan, her önemli [&hellip]

Başbakan Erdoğan’dan ne isteyeceğiz?

AK Parti’nin Afyonkarahisar kampını yönetecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Afyon halkının taleplerine kulak vermesi de bekleniyor. Bugün akşam AK Parti Kampı’na başkanlık etmek üzere Afyonkarahisar’a gelecek olan Başbakan Erdoğan’a Afyonkarahisarlıların taleplerini iletiyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin kampını Afyonkarahisar’da gerçekleştirerek, şehrin tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Bugünden itibaren Afyonkarahisar’da olacak Başbakan Erdoğan, her önemli hitabında kullandığı “Afyon’dan yola çıktık” cümlesine “Afyon’da verdiğimiz kararlar” tanımını da ekleyecek. Afyonkarahisarlılar, bu büyük fırsatı değerlendirerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan birçok talepte bulunacak. İşte bunlardan ilk akla gelenler:
ASKERİ BİRLİK: Afyonkarahisarlıların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceği ilk talep, askeri birlik. Büyükşehirlerde bulunan ve diğer illere dağıtılması planlanan askeri birliklerden birinin Afyonkarahisar’a getirilmesi, kentin ekonomisini hareketlendirecek.
OTOYOL: Afyonkarahisar, Anadolu’nun merkezi bir noktasında bulunmasına rağmen, Ankara-İzmir Otoyolu’nun kentten ya da kente yakın bir bölgeden geçmeyeceği belirtiliyor. Bu konuda Afyonlular, Başbakan Erdoğan’ın müdahil olmasını talep ediyor.
ALTINTAŞ-DUMLUPINAR: Afyonkarahisar’ın coğrafi ve ekonomik olarak gelişmesi, bazı ilçelerin il sınırına dahil edilmesiyle de bağlantılı olarak görülüyor. Bu nedenle öteden beri Afyon’a bağlanmak isteyen Dumlupınar ile Altıntaş’ın Afyonkarahisar’a eklenmesi, önemli bir talep olarak görülüyor.
MÜZE İNŞAATI: Afyonkarahisarlılar, Başbakan Erdoğan’dan müzeler konusunda da ilgi bekliyor. İzmir Karayolu’nda inşası süren Müze’nin bir an önce bitirilmesi ve hizmete açılmasıyla, turistlerin gezebileceği bir mekan açılmış olacak. 26 Ağustos Tabiat Parkı’nın üzerinde yapımına başlanan Panoramik Müze de bu çerçevede değerlendiriliyor.
KOCATEPE PARLASIN: Afyonkarahisarlıların, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletmek istedikleri bir başka talep ise Kocatepe’ye ilişkin. Çanakkale Savaşı’nın gerçekleştiği bölgeler, adeta parlayan bir yıldız hâline gelirken, İstiklal Harbi’nin son hamlesinin yapıldığı Kocatepe, henüz yeteri kadar tanınmıyor. Bu konuda Afyonlular, Başbakan Erdoğan’ın yardımlarını bekliyor.
ŞEHİTLİKLER: Afyonkarahisar’daki şehitliklerin bakımsızlığı zaman zaman gündeme gelir. Bazı ilçelerdeki kayıp şehitliklere ilgisiz kalınması da hep tepki çekmiştir. Başbakan Erdoğan’ın talimat vermesi durumunda şehitliklerin, manevi iklime uygun hâle getirileceğine kesin gözüyle bakılıyor.
TERMAL TURİZM: Merkez, Gazlıgöl, Bolvadin ve Sandıklı’da termal kaynakları bulunan, İscehisar, Bayat, Çobanlar ve Emirdağ’da ise termal bölge arayışlarının olduğu bir il Afyonkarahisar. Termal zenginliğinin verimli kullanılabilmesi için özerkliğe ve resmi hüviyete sahip bir Termal Turizmciler Birliği kurulması talep ediliyor. Bununla birlikte turizme yönelik bir eğitim merkezinin kurulmasının da ekonomiye olumlu yansıyacağı düşünülüyor.
ATIL KAMU BİNALARININ DURUMU: Kentin gündemini sürekli işgal eden yarım kalmış kamu yatırımları kanayan birer yara. Suçlu, hain aramadan, bir an önce yarım kalmış kamu yatırımları ile atıl kamu binalarının değerlendirilmesi gerekiyor. Eski Belediye binasının tadilatı, Olimpik Yüzme havuzu inşaatı, DMO’nun eski binaları, eski Devlet Hastanesi ve SSK Hastanesi binaları devlet elinin değmesi beklenen ortak kamu malları…
ÇALIŞMA OFİSİ: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar’a daha çok gelip yapılan hizmetleri takip etmesi ise başka bir talep. Afyonkarahisarlılar, gerektiğinde Vali Konağı’nın bile Başbakan Erdoğan’a tahsis edilebileceğini tartışıyor.

Bakmadan Geçme