• Haberler
  • Genel
  • Başbakan Erdoğan'dan Eroğlu'nun çalışmalarına övgü

Başbakan Erdoğan'dan Eroğlu'nun çalışmalarına övgü

AK Parti'nin Kızılcahamam’da düzenlenen 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun çalışmalarını övgüyle anlattı. Türkiye'nin en büyük barajının açılışının 12.12.2012 tarihinde açılacağını vurgulayan Başbakan Eroğan, 'Veysel Bey'in böyle hoş nükteleri var' dedi VEYSEL BEY'İN BÖYLE HOŞ NÜKTELERİ VARDIRAK Parti’nin 10 yıl önce 3 Kasım 2002'de girdiği [&hellip]

Başbakan Erdoğan’dan Eroğlu’nun çalışmalarına övgü

AK Parti’nin Kızılcahamam’da düzenlenen 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun çalışmalarını övgüyle anlattı. Türkiye’nin en büyük barajının açılışının 12.12.2012 tarihinde açılacağını vurgulayan Başbakan Eroğan, “Veysel Bey’in böyle hoş nükteleri var” dedi

VEYSEL BEY’İN BÖYLE
HOŞ NÜKTELERİ VARDIR
AK Parti’nin 10 yıl önce 3 Kasım 2002’de girdiği ilk seçimleri kazanarak iktidara geldiğini anımsatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 10 yıllık iktidarında yapılanları anlattı. Konuşmasının bir bölümünü Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın çalışmalarına ayıran Başbakan Erdoğan, çalışmalardan övgüyle bahsetti. Konuşmasında genellikle genel siyaset ile icraatları sıralayan Erdoğan’ın, konuşmasında ismini kullandığı ender isimlerden biri Veysel Eroğlu oldu. Bakan Erdoğan’ın çalışma ve açılışlarda ince, derin anlam ve espriler taşıdığını kaydeden Erdoğan, “Türkiye’nin en yüksek barajı olan Derinel Barajı’nı 12.12.2012 tarihinde açılacak. Zaten Veysel Bey’in başarılı çalışmalarının yanı sıra böyle hoş nükteleri de vardır” diye konuştu.
VEYSEL EROĞLU’NUN
ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Orman ve su işleri alanında bugüne kadar 55 milyar liralık yatırım yaptıklarını aktaran Erdoğan, 12 Aralık 2012’de Türkiye’nin en yüksek barajı olan Derinel Barajı’nı açacaklarını belirtti. Erdoğan, Derinel ve Ermenek, Avrupa’nın en yüksek barajı olan Çine Adnan Menderes, Ege’nin en büyük barajı Dalaman Akköprü’nün kendi dönemlerinde hizmete girdiğine dikkati çekerek, “İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Mersin, Erzurum, Şanlıurfa başta olmak üzere büyük şehirlerimizin tamamının içme suyu sorununu uzun vadeli olarak çözdük. Bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz 49 projeyle 34 milyon vatandaşımıza yılda 3,3 milyar metreküp içme suyu temin ettik” şeklinde konuştu.
KIBRIS’A SUYLA BİRLİKTE
ELEKTRİK DE GÖTÜRECEĞİZ
GAP’ı hızlandırmak için 2003 yılında 188 milyon lira olan ödeneği 1,4 milyar liraya yükselttiklerini anlatan Erdoğan, Anamur’dan Kuzey Kıbrıs’a Akdeniz’in yüzeyinin 250 metre derinliğinden askıda geçecek borularla su götürdüklerini dile getirdi. Yeni bir çalışma başlattıklarını, elektriği de aynı şekilde Kuzey Kıbrıs’a vereceklerini bildiren Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı, “Buradan Güney Kıbrıs’a çağrı yapıyoruz: Susuz kaldığınızda size de su verebiliriz. Elektriğiniz tükendiğinde elektrik de verebiliriz. Doğrusu üzülüyoruz. Tankerle su getiriyorlar. Paslı paslı su içiyorlar. Bu suları da içmemiş olurlar. Tertemiz, Anamur suyunu içerler” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme