• Haberler
  • Genel
  • Başbakan Erdoğan'a sahip çıktılar – Kocatepe Gazetesi

Başbakan Erdoğan'a sahip çıktılar – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Sivil Toplum Platformu, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından hükümetin yıpratılmaya çalışıldığı gerekçesiyle 'Milli İradeye Sahip Çıkıyoruz' başlıklı yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı bulunan 'Adam izindeyiz' dövizi dikkat çekti Afyonkarahisar Sivil Toplum Platformu, 34 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle, 'Milli İradeye Sahip Çıkıyoruz' yürüyüşü düzenledi. İmaret Camisi'nden başlayan yürüyüş, Anıtpark önünde basın açıklaması [&hellip]

Başbakan Erdoğan’a sahip çıktılar

Afyonkarahisar Sivil Toplum Platformu, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından hükümetin yıpratılmaya çalışıldığı gerekçesiyle “Milli İradeye Sahip Çıkıyoruz” başlıklı yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı bulunan “Adam izindeyiz” dövizi dikkat çekti

Afyonkarahisar Sivil Toplum Platformu, 34 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle, “Milli İradeye Sahip Çıkıyoruz” yürüyüşü düzenledi. İmaret Camisi’nden başlayan yürüyüş, Anıtpark önünde basın açıklaması yapılmasının ardından sona erdi. Hükümetin rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla yıpratılmaya çalışıldığı, savcıların da hükümete darbe girişiminde bulunduğu savunulan yürüyüşte “Adam izindeyiz” yazılı dövizin yanı sına Zaman, Bugün ve Taraf gazetelerini hedef alan pankartlar da dikkat çekti. Yürüyüşe katılan platform üyeleri sık sık tekbir getirdi, “Recep Tayyip Erdoğan”, “Afyon uyuma, iradeye sahip çık”, “Darbelere dur de” sloganları attı.
YOLSUZLUK YAPAN CEZALANDIRILSIN
Afyonkarahisar Sivil Toplum Platformu üyeleri adına açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik, “Ham ve özgürlükler alanında bunca kazanımlar sağlanmışken, memleketimizin doğusuyla batısı bir barış ve kucaklaşma sürecine girmişken, ekonomik göstergeler ve büyüme hızı dünyanın imrendiği bir yükseliş yakalamışken, ülkenin tekerine çomak sokmanın, bilmeden yapılırsa gaflet, bilerek yapılırsa kelimenin tam anlamıyla ihanet olduğunu düşünüyoruz” dedi. Çelik, rüşvet ve yolsuzluk yaptığı ispat edilenlerin cezalandırılması gerektiğini, ancak bu durumun hükümete saldırı şekline dönüşmesine izin vermeyeceklerini aktardı. Çelik, “Bizler herhangi bir yolsuzluğa,rüşvete bulaşmış olan varsa en adil bir şekilde yargılanmasının ve cezalandırılmasının takipçisi olacağız. Ancak yolsuzluk maskesi altında ülkemizin birlik ve dirliğine karşı operasyon yapılmasına da asla prim vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
Birlik ve beraberliğin, kardeşlik hukukunun önemine dikkat çeken Çelik, şöyle devam etti:
“Elbette bu topraklarda yaşayan her fert ve kurum bizim gibi düşünmek zorunda değildir. Ancak zorunda olduğumuz şey bu milletin ve ülkenin çıkarlarıdır. Tartışmanın odağında yer alanların paralel devlet, cunta gibi sağlıklı bir devlet yapısında olmaması gereken yapılanmalara karşı çıkmak yerine Müslüman duruş ve kardeşliğine yakışmayacak bir tavır geliştiriyor olmasını görmekten büyük ve derin bir üzüntü duymaktayız. İnsanlarımızın akli ve kalbi melekelerini geliştirmek için çalışılan alanın sınırlarını aşarak devlet içinde bir vesayet odağı haline dönüşmeye çalışmak, kimsenin mazur göreceği bir durum değildir.
Afyonkarahisar Sivil Toplum Platformu üyeleri olarak, ülkemizin doğu batı, kuzey güney demeden, Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Tatar demeden Alevi, Sünni demeden 7’ den 77’ye herkesi ve her kesimi seviyor ve muhabbetle kucaklıyoruz. Bu ülke, birlik ve dirliğini sağladığı günün sabahında dünya karşısında daha güçlü bir Türkiye bulacaktır. O gün Yeni bir Türkiye olacaktır. Yeni Türkiye’nin varlığında, dünyanın mazlum ve mağdur coğrafyalarında ezilen insanlar, yarınlarından daha umutlu olacak ve başları dik olarak dolaşacaklardır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme