Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

BAŞARMALISIN AFYON!

Afyonkarahisar ekonomisinin son dönemdeki dinamiklerinden birisi “jeotermal seracılık.”
Afyonkarahisar ve Sandıklı başta olmak üzere ilimizin muhtelif bölgelerinde kurulan jeotermal enerjiden faydalanan seralarda domates başta olmak üzere bir çok ürünün üretimi gerçekleştiriliyor. Jeotermal enerjiden yararlanan seralar bir çok istihdam sağladığı gibi önemsenecek oranda ekonomik girdi de sağlıyorlar ilimize.
İl genelinde jeotermal seracılık alanında yeni yatırımlar yapılması, istihdam ve üretimin artırılması bekleniyor. Bunun için çalışılıyor da.
Ama ne yazık ki “Tarıma Dayalı İhtisas Jeotermal Sera Organize Sanayi Bölgeleri” kurulacak iller arasında Afyonkarahisar’ın yer almadığını görüyoruz.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda Türkiye genelinde sera yatırımlarına büyük önem verdiklerini açıkladı. Ama ne yazık ki Tarım Bakanı sera yatırımlarını destekleyeceklerini söylediği iller arasında Afyonkarahisar’ı zikretmedi.
Hatırlayalım, Bakan Pakdemirli seracılıkla ilgili neler söylemişti:
“Yatırımcılardan seracılığa yoğun ilgi var. Biz de hem üretim öncesi hem üretim sonrası olmak üzere bir çok teşvik veriyoruz. Amacımız katma değeri yüksek olan ve kıt kaynakları en iyi şekilde kullanabileceğimiz yatırımları özendirmek. Kırşehir, Nevşehir, Konya, Ilgın, Van, Elazığ gibi illerimizde Tarıma Dayalı İhtisas Jeotermal Sera Bölgesi kurulması ile ilgili fizibilite çalışmaları yapıyoruz. Bu bölgelerimizde ileri teknoloji, topraksız tarım yapılan seralar kurulacak. Her bir dekardan ortalama 50-60 ton ürün alınması hedefleniyor. Jeotermal kaynağın olduğu her yerde üretim yapılabilir. Ağrı ili Diyadin ilçesinde eksi 43 derecede ve 1909 kuracağımız serada domates üretimi yapılacak. Ağrı Diyadin’de 1300 dekar alanda jeotermal kaynakla ısıtılacak sera ihtisas organize sanayi bölgesi kuracağız ve burada dekarda 50-60 ton domates üretilecek. İzmir-Dikili’de 3 bin dekar alanda, Aydın-Efeler’de 717 dekar alanda, Kütahya-Simav’da bin dekar alanda, Manisa Alaşehir’de 1800 dekar alanda Tarıma Dayalı İhtisas Jeotermal Sera Organize Sanayi Bölgeleri kurmak amacıyla yer seçim çalışmalarına başladık”
Bakan’ın sözleri böyle.
Haydi Afyonkarahisar! Sen ki jeotermal enerjinin başkenti olma iddiasındasın… Sen ki, antik çağlardan bu yana jeotermal enerjinin hem nimetlerini hem de külfetlerini taşımış bir diyarsın… Sen ki iktidara verdiğin destekle, siyasi ve ticari huzur ortamıyla, uçsuz bucaksız coğrafi yapınla Tarıma Dayalı İhtisas Jeotermal Sera Organize Sanayi Bölgesi kurmaya en elverişli illerden birisisin…
Haydi, bu işi de başarmalısın.

 

“AK PARTİ’DE DEĞİŞİKLİKLER VE İSTİFALAR OLACAK”

 

Bu sözler bize ait değil. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı’nın sözleri…
İktidar partisi olan AK Parti ve AK Parti’de görev alanlar hep ilgi odağı oldular. Olmaya da devam edecekler elbette. Eşyanın doğası gereği bu; iktidar ve güç sahipleri elbette ki milletin dilinde, gözünde olacaklar.
Bir süredir yine AK Parti ile ilgili dedikodu kazanı kaynatılıyordu. Özellikle yerel seçim sonrasında ülke genelinde AK Parti teşkilatlarında yeniliğe gidileceği, yeni isimlerin yeni görevlere atanacağı söyleniyordu. Bu kapsamda Afyonkarahisar’da da bir çok yorum yapılıyordu. Bir kısmının maksatlı olduğunu bildiğimiz bu yorumlarda bazı isimler de gündeme getirildi. “Falanca il başkanı olarak atanacak”, “Filanca yönetime alınacak” şeklindeki ifadelere sıkça karşılaşır olmuştuk.
Bu köşenin müdavimleri hatırlayacaklardır, geçtiğimiz senelerde de AK Parti kulislerinde yaşananları buradan aktarmıştık. Kiminden tepki, kiminden destek görmüştük. Hesabımız tepki görmek ya da destek almak olmasa da o gün söylediklerimizin pek çoğunun sonradan ortaya döküldüğünü, gerçekleştiğini hep birlikte gördük, yaşadık.
Yukarıda bahsettiğimiz dedikodu ya da yorumlar yapılırken olaylara temkinli yaklaştık aslında. Ama dün basına yansıyan bir haber “Söylenenler gerçek galiba” dedirtti bize.
Dün basına yansıyan haberlerde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir “İl ve ilçe başkanlarımızda görev değişikliği ve bir kısım istifalar olacak.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da teşkilatlara yönelik bir çok mesaj vermiş ve düğmeye basmıştı kısa süre önce.
Dünkü haberlerde olay şöyle detaylandırıldı:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, kongre süreci öncesinde partide görev değişiklikleri olabileceğini söyledi. Dikkat çeken açıklama yapan Kandemir, “İl ve ilçe başkanlarımızda görev değişikliği ve bir kısım istifalar olacak.” şeklinde konuştu.
Yeni bir tazelenme olacağına ışık yakan Kandemir, “Yeni bir tazelenme ihtiyacı var. Önümüzdeki günlerde görev değişiklikleri olacak. Bir kısım istifalar olacak. Bulundukları görevlerden istifa edip başka görevler alacaklar” dedi. NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir kongrenin kendileri için “muhasebe” dönemi olduğunu belirterek, “Bu kongre diğerlerinden farklı. Bu büyük ailede kuşkusuz görev değişiklikleri olacak. Yeni ekip ve arkadaşları göreceğiz AK Parti vitrininde” dedi.
Kandemir, gerçekleşecek istifaların da “yenilenme” süreci kapsamında değerlendirilmesi ve altında başka neden aranmaması gerektiğinin altını çizdi. AK Parti kadrolarındaki kadın sayısının da artacağını belirten Erkan Kandemir, büyük kongrenin de planlandığı gibi 2021 yılında yapılacağını kaydetti.
AK Parti’de 26 Nisan 2020’ye kadar 970 ilçe kongresinin tamamlanması öngörülüyor. 1 Haziran 2020’de başlayacak il kongrelerinin ise 27 Eylül 2020’ye kadar tamamlanması planlanıyor.
Haberler böyle… Ne diyelim, haydi hayırlısı. İzlemeye devam…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti