• Haberler
  • Genel
  • 'Başarılı olduk, yapıcı muhalefet edeceğiz'

'Başarılı olduk, yapıcı muhalefet edeceğiz'

Milliyetçi Hareket Partisi'nin önde gelen üç ismi, 30 Mart yerel seçimleri hakkındaki görüşlerini kamuoyuna açıkladı. MHP İl Başkanı Aziz Aslan, MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ile MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, yapıcı muhalefet sözü verdiler Afyonkarahisar'da başarılı olduklarını söylediler Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı [&hellip]

“Başarılı olduk, yapıcı muhalefet edeceğiz”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin önde gelen üç ismi, 30 Mart yerel seçimleri hakkındaki görüşlerini kamuoyuna açıkladı. MHP İl Başkanı Aziz Aslan, MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ile MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, yapıcı muhalefet sözü verdiler; Afyonkarahisar’da başarılı olduklarını söylediler

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ile MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, MHP İl Binası’nda basın toplantısı düzenledi. 30 Mart yerel seçimlerinde MHP’nin Afyonkarahisar merkez ve ilçelerinde aldığı sonucun değerlendirildiği toplantıda “yapıcı muhalefet” ve “başarı” yorumları üzerinde duruldu.
ALINAN OY, KÜÇÜMSENEMEZ
MHP İl Başkanı Aziz Aslan, 2009’daki yerel seçimlere göre başarılı olduklarını belirterek “Bir önceki seçimlere göre oy artışını sağlamak yönüyle Türkiye’nin ilk 2 veya 3’üncü ili arasında bulunduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu Milliyetçi Hareket Partisi için yeterli değildir. Yüzde 43’lük oranı ve 51 bine yakın oyu küçümsemek de imkansızdır” dedi. Aslan, 6 ilçeyi kazandıklarını hatırlattı.
MHP YÜZDE 11,
AK PARTİ YÜZDE 1,5
MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ise partisinin oylarının arttığına dikkat çekti. Yağcı, “Daha önce 9 kişiyle temsil yetkisi ile bulunduğumuz Belediye Meclisi’nde 12 kişi ile temsil edilmekteyiz. Milliyetçi Hareket Partisi, 2009’daki seçimlere göre yüzde 11 oy fazla alıp mağlup olarak ayrılsa da Adalet ve Kalkınma Partisi yüzde 1 buçuk oranında oyunu artırmıştır” diye konuştu.
ÖNCEKİ
5 YIL GİBİ OLMAZ
MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya da, mücadeleye yeni başladıklarını kaydetti. Çetinkaya, “Yapıcı muhalefete devam edeceğiz. Bundan sonra Afyonkarahisar Belediyesi, geçmişteki 5 yıl gibi çalışamayacak. Çünkü her şeysiyle biz oradaki 12 Meclis Üyesi ile aramızdaki koordinasyonla Afyonkarahisar Belediyesi’nin çalışmalarını analiz edeceğiz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme