• Haberler
  • Genel
  • Başarılı kariyer için sadece eğitim almak yeterli değil”

Başarılı kariyer için sadece eğitim almak yeterli değil”

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü'ne bağlı Afyonkarahisar Kız Yurdu bünyesindeki öğrencilere kariyer ve mesleki gelişim konusunda Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu tarafından konferans verildi 'YURTKUR Kariyer Günleri' çerçevesinde, Afyonkarahisar Kız Yurdu salonunda düzenlenen toplantıya Yurt Müdür Vekili Meltem Biner, Müdür Yardımcıları Sadık Savur ve Sevim Sofuoğlu, Yurt [&hellip]

Başarılı kariyer için sadece eğitim almak yeterli değil"

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü’ne bağlı Afyonkarahisar Kız Yurdu bünyesindeki öğrencilere kariyer ve mesleki gelişim konusunda Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu tarafından konferans verildi

“YURTKUR Kariyer Günleri” çerçevesinde, Afyonkarahisar Kız Yurdu salonunda düzenlenen toplantıya Yurt Müdür Vekili Meltem Biner, Müdür Yardımcıları Sadık Savur ve Sevim Sofuoğlu, Yurt yöneticileri Sinan Ardahanlı, Yılmaz Erşen, Asuman Yılmaz, Ramazan Yıldırıcı, Necati Arslan, İsmail Arık, Seda Karlı, Ayşe Keyik, Müşerref Demir, Emine Elmas, Hakan Türkmen, Nazire Kozan ile yurtta kalan üniversite öğrencileri katıldı.
“HOBİ ALANINIZ
MESLEK DALINIZ OLABİLİR”
“Kariyer Yolculuğu” başlıklı konferansta Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, başarılı bir kariyer için günümüzde tek bir alanda eğitim almanın çoğu zaman yeterli olmadığını belirtti ve kişilerin farklı alanlara da ilgi duymasının yararlarına işaret ederek şöyle konuştu:
“Eğitimini aldığınız alanda kendinizi elbette yetiştireceksiniz, ama bunun yanında, farklı bir alanda da uzmanlık kazanmaya çalışın. Herhangi bir okula kaydolmadan da kendi çabanızla ikinci bir dalda kendinizi yetiştirebilirsiniz. Günümüzdeki bilgisayar, internet ve iletişim teknolojilerinin olanaklarından yararlanarak bu hedefinizi gerçekleştirmeniz hiç de zor değildir. Bu farklı alanı seçerken de kendi kendinizi yoklayın, nelerden hoşlandığınızı, nelere ilgi duyduğunuzu belirlemeye çalışın. Zevk aldığınız bir alanda kendinizi geliştirmek istediğinizde bu iş hem sizin için çok kolaydır hem de yaptığınız çalışmadan yorgunluk duymazsınız. Özellikle hobi olarak benimsediğiniz bir alanda kendinizi yetiştirmeye çalışın. Bakarsınız, sizin hobi alanınız, ileride gerçek meslek dalınız haline gelebilir. Kariyer deyince, bilinen meslekler dışında biraz farklı düşünmek gerekir. Günümüzdeki hızlı değişim ve dönüşümle birlikte ortaya çıkan yeni uğraşı alanlarından hangisi size sevimli geliyorsa, o alanda belli bir zaman sonra üst düzey başarılara imza atabilirsiniz. Okul dışı zamanlarınızı değerlendirip bireysel çaba ile kendinizi bu dallarda geliştirebilirsiniz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme