Başarı İçin Tüm Altyapı Yansıma'da

Yansıma Eğitim Çocuk Kulübü sahibi, eğitmen ve yazar Elif Çaylıoğlu, uyguladıkları sistemi Gazeteniz Kocatepe'ye anlattı. Çaylıoğlu, öğrencinin hem derslerinde hem de değerler eğitiminde örnek bir insan hâline geldiğine dikkat çekti

Yansıma Eğitim Çocuk Kulübü sahibi, eğitmen ve yazar Elif Çaylıoğlu, doğru eğitim modelini ve kurumun hizmetlerini Gazeteniz Kocatepe’ye anlattı. Çaylıoğlu, veli ve öğrencilerin ilgisini çekecek önemli vurgular yaptı.

Haber

GAZETENİZ KOCATEPE: YANSIMA EĞİTİM DE HANGİ YAŞ GRUBUNA, NE HİZMETİ VERİLİYOR?

Elif Çaylıoğlu: Eğitim yılı içerisinde, ilk ve orta öğretim öğrencilerinin okul derslerine destek vererek, onları LGS sınavına hazırlıyoruz. Yaz okulunda ise yine ilk ve orta öğretim yaş grubunda ki çocuklarımıza bilim, sanat, zihin gelişimini destekleyen programlar, değerler eğitimi, hızlı matematik, spor etkinliklerinden oluşan, çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlayan bir programla hizmet vermekteyiz.

Haber

ÖNCELİKLE EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇERİSİNDE UYGULADIĞINIZ PROGRAMDAN BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ?

İlköğretim öğrencileriyle yaptığımız okul sonrası çalışmalarında öğrencilerimizin hem konu eksiklerini tamamlıyoruz hem de tüm ödevlerini kurumumuzda yaptırıyoruz. Bu yaş grubunda yapılan bu çalışmanın çok yönlü kazanımları oluyor. Küçük yaşta çalışma disiplinini oturtan öğrencilerimiz, eğitim hayatlarının diğer yıllarında da aynı disiplinle çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca kurumumuzda ders çalışmasını ve ödevlerini tamamlayan öğrencilerimiz akşam evlerinde aileleriyle kaliteli zaman geçiriyorlar. Haliyle bu durum hem velileri, hem de öğrencileri rahatlatıyor.

Orta öğretim grubunda ise, her öğrencinin bir koçu oluyor. Öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını göze alarak yaptığımız haftalık programlarla öğrencilerimizin ders başarısını takip ediyoruz. Tabi bu süreci öğrenci- veli- koç olmak üzere üç saç ayağı üzerinde götürüyoruz. Velilerimizle aylık olarak yaptığımız toplantılarda hem öğrencilerimizin durumlarını değerlendiriyor, hem de “başarı grafiğinin yükselmesi için neler yapabiliriz”i konuşuyoruz.

Haber

BÖYLE BİR KOÇLUK PROGRAMI UYGULAYAN KURUM HİÇ DUYMAMIŞTIM. ANLATTIĞINIZ BU YÖNTEMLERE VELİ ÜZERİNDE HİÇBİR SORUMLULUK KALMIYOR, ÖYLE DEĞİL Mİ?

Evet, biz koçluk sistemini, öğrencilerin sadece sınav hazırlığı için son yıllarında alınan bir program gibi görmüyoruz. Öğrencilerimizin eğitim hayatları boyunca kullanacakları ders çalışma disiplinini ve metotlarını bu yaşlarda oturtmayı hedefliyoruz. Hangi derse nasıl çalışılacağını öğretiyoruz. Mesela sözel derslere işitsel olarak hazırlık yapılabilirken, sayısal derslerde ise mutlaka yazarak çalışmalarını gerektiğini, ders çalışırken nasıl not alacaklarını, anlamadıkları konuyu nasıl tekrar edeceklerini haftalık yaptığımız program takibi sonucunda oturtuyoruz. Bunun yanında yaş gruplarına göre belirlediğimiz kitap okuma listemizi de yıl içerisinde tamamlamış oluyorlar.

Sizin de belirttiğiniz gibi bu sayede velilerimiz rahatlamış oluyor. Bu sadece ders anlamında bir rahatlık olmaktan öte ergenlik çağında olan çocuklarıyla olan ilişkilerini de rahatlatıyor. Koçuyla yaptığı haftalık program takibinde ders çalışma sorumluluğunu alan öğrencilerimiz, geri dönüşlerini de koçlarına yapıyor. Dolayısıyla ebeveyn-çocuk ilişkisi yıpranmamış oluyor.

Haber

ŞİMDİ SİZ BÖYLE GÜZEL ANLATINCA BENİM TEKRAR ÖĞRENCİ OLASIM GELDİ. MALUM BU YAŞ GRUBU ÖĞRENCİLERİ VE VELİLERİ İÇİN LGS SINAVINA HAZIRLIK ÇOK STRESLİ GEÇİYOR. PEKİ, LGS GRUBU ÖĞRENCİLERİNDE SINAV HAZIRLIKLARINIZ NASIL OLUYOR?

Sınav hazırlığı farklı bir süreç olduğu için sınava uygun çalışmayı gerektirir. Örneğin sınavda başarılı olmak için çocuğun o konuyu çok iyi biliyor olması yetmez. LGS ve diğer sınavlar birer sıralama sınavı olduğu için öğrencinin konuyu eksiksiz bilip o konuyu en kısa sürede yapması gerekir ki diğer öğrencilerin önüne geçsin. Dolayısıyla öğrencinin hem konuya hakim olması, hem de zaman yönetiminin çok iyi olması gerekir. Bu süreçte öğrencilerimizin durumlarına göre belirlediğimiz yayınlarla öncelikle konu eksiklerini tamamlayıp, kazanım kavrama testleriyle konuyu pekiştirerek sonrasında ise yeni nesil sorularda bu bilgileri nasıl kullanacaklarını öğretiyoruz.

Haber

YENİ NESİL SORULAR GERÇEKTEN ZOR MU? NEDEN ÖĞRENCİLER BU SORULARDAN BU KADAR KORKUYOR?

Aslında bu soruların işlem kısmı, kazanım kavrama sorularına göre daha kolay ve kısadır. Burada zorlanılan kısım genellikle öğrencinin soruyu anlamaması. Bunun da sebebi öğrencilerimizin az kitap okuyuşundan kaynaklanıyor. Tabi bu soruları çözebilmek içinde adım adım uyguladığımız yöntemler var. Bunlardan bahsedelim;

*Sınav hazırlık öğrencisinin, diğer yaş grubu öğrencileri gibi her gün kitap okuma zamanı geçmiştir. Bu grupta bizim önerimiz öğrencilerimizin mutlaka her gün 20 tane paragraf testi çözmesidir. Bu sayede Türkçe dersi çalışıyormuş gibi görünse de çözdüğü sorular yeni nesil matematik, fen, din ve sosyal derslerinde soruları doğru bir şekilde anlamaları için katkı sağlıyor.

*Öncelikle konu iyice öğrenilmeli. Sözel ve sayısal dersleri çalışmak için ayrı ayrı verdiğimiz taktiklerle konuyu anlayan öğrencilerimiz, kazanım kavrama testleriyle pekiştirmeliler.

*Daha sonra tüm bu kazanımları yeni nesil sorularda nasıl uygulayacaklarını öğretiyoruz. Doğru okuma yaparak anlaşılan soru, konu ile birleşince yeni nesil soruları çözmemeleri için bir sebep kalmıyor.

*Sınav hazırlık sürecinde önceden bahsettiğimiz gibi sadece konuyu bilmeleri yeterli olmuyor. Süreyi de iyi kullanmaları gerekiyor. Öğrencilerin zamanı doğru kullanabilmeleri için süreli soru çözümü yaparak sınava hazırlanmaları gerekiyor.

*LGS sınav hazırlık sürecinde öğrencinin durumuna uygun kaynak seçimi de süreçte çok önemli oluyor. Öğrencinin durumunun altında veya üstünde seçilen kaynaklar öğrenciyi zora sokuyor. Bu durumda öğrencilerimiz; ya “bu iş çok kolay çalışmama gerek yok” hissine ya da “bu sorular çok zor, çalışsam da ben bu işi başaramam” hissiyle karşı karşıya kalıyor. Biz öğrencilerimizin bu iki durumda da kalmalarını istemiyoruz. Onun için uzman öğretmen kadromuzla öğrencilerimizin durumlarına göre kademeli kaynak seçimlerini yapıyoruz.

Haber

YANSIMA EĞİTİMİN SOSYAL MEDYASINDA (@YANSİMAEGİTİM)  DE YAPTIĞINIZ NEFES ÇALIŞMASI EĞİTİMLERİ VAR. BU EĞİTİMDEN DE BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ?

LGS hazırlık sürecinde öğrencilerimizin ihtiyacı olacak tüm eğitimlerimizle onların yanındayız. Nefes eğitimimizde bunların içinde. Öğrencilerimizin streslerini doğru yönetebilmeleri için doğru nefes almayı bilmeleri gerekiyor. Yapılan bilimsel çalışmalar bunları bize gösteriyor. Diyafram nefesini doğru bir şekilde kullanan kişilerde stres yönetimi daha kolay oluyor. Bizde sınav öğrencilerimize doğru nefes almayı öğreterek bu süreci daha kolay atlatmalarını sağlıyoruz.

Haber

ARTIK 2024 LGS SINAVI İÇİN SON ZAMANLARA GİRİYORUZ. ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN TAVSİYELERİNİZ NELERDİR?

Öncelikle rahat olmaları gerektiğini vurgulamamız lazım. Kendilerini strese sokan her şeyden uzak kalmaları gerektiği bir zaman dilimindeyiz. Bu bazen stresli bir arkadaş, bazen kontrolcü bir ebeveyn olabiliyor. Onun için ebeveynleri olarak çocuklarımızın hazırlık süreçlerinde nasıl yanlarındaysak şimdi de yanlarında olduğumuzu ifade ederek onlara destek olmaya çalışalım. Sınav hazırlık sürecinde sadece çalışmaktan sorumlu olduğumuzu, bu görevimizi yerine getirdikten sonra sınav sonucunun da Allah’a ait olduğunu belirterek doğru bir teslimiyetle çocuklarımızı rahatlatmalıyız.

Son zamanlarda artık yeni konu öğrenmek yerine, bildikleri konulardan yapamadıkları soruları öğrenmeleri gerekir. Sınav öncesi, son 5 yılın çıkmış sorularının hepsini mutlaka çözmelerini öneririm.

Haber

YAZ OKULU’NDA NE TÜR EĞİTİMLER YAPIYORSUNUZ?

Yaz okulunda öğrencilerimizin fiziksel ve zihinsel gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyoruz. Bunun için ders içeriklerimiz; Hızlı matematik, değerler eğitimi, el sanatları, masa tenisi ve etkin okuma derslerinden oluşan eğitim içeriğimiz var.

“HIZLI MATEMATİK PROGRAMI” NEDİR? BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ?

Bu program hepimizin hayat boyu kullanacağı matematiği öğreten bir programdır. Hızlı matematik çarşı pazarda kullandığımız kar-zarar, indirim-zam problemleri, annelerimizin mutfakta yemek pişirirken kullandığı dakika-saat hesabı yaptığı zaman problemleri, sokak oyunlarında kullandığımız üleştirme problemleri vs… gibi hayattan örneklerle temel matematiği anlattığımız ders içeriğine sahiptir. Bu programı bir eğitimci olarak çok önemsiyorum. Çünkü matematik hayatımızın her alanında var. Bunu küçük yaşta doğru tekniklerle çocuklarımıza öğretirsek hayatları boyunca matematikle araları iyi olur. Hatta bu süreç çocuklarımızın meslek seçimlerini bile etkiler.

Haber

“DOĞRU TEKNİKLERLE ÖĞRETİYORUZ” DEDİNİZ. MATEMATİK ÖĞRENİRKEN YANLIŞ TEKNİKLERDE Mİ VAR?

Eğitimde kalıcı öğrenmenin sağlanması için uyguladığımız birçok teknik var. Bunlardan biri de görsel hafızayı kuvvetlendirecek şekilde çalışmaktır. Örneğin çarpım tablosunda öğrencilerimiz 2*3=6 olduğunu 2+2+2 den dolayı olduğunu bilmeli ancak sınav esnasında direk sonuca odaklanmalılar. Onun için çarpım tablosunu flash kartlar vasıtasıyla dikkat ve konsantrasyon üzerine yaptığımız eğitimlerle öğretiyoruz. Bu şekilde kullandığımız materyallerimizle öğrencilerimizin beyinlerinin sağ ve sol loblarını eş zamanlı çalışmalarını hedefliyoruz.

DEĞERLER EĞİTİMİNDE DERS İÇERİĞİNİZ NEDİR?

Bu dersimiz Kur’an ve sünnet temellidir. Bunu vurgulamamız gerektiğine inanıyorum. Kişisel kanaatlerimize göre ders içeriği oluşturulmadı. ‘Kur’an bize ne diyor? Rabbimiz bizden nasıl bir kul olmamızı istiyor? Resul ve Nebi kıssaları üzerinden güzel ahlak derslerini nasıl almamız gerekir? Efendimiz (sav)’in yolunda nasıl yaşarız?’ gibi soruların cevaplarının içerisinde olduğu, çocuklarımıza korkutmadan dinimizi anlatmayı hedeflediğimiz ders içeriğine sahip bir programdır. Dileyen öğrencilerimize Kur’an okumayı ve kısa sureleri de öğretiyoruz.

Haber

Tüm yaptığımız eğitimlerle ilgili detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Yansıma

Selçuklu mah. 1446 sok no:27/A Afyon

Tel:0 543 323 95 03

@yansimaegitim(ınstg)

Bakmadan Geçme