• Haberler
  • Genel
  • Başarı için hedefiniz olsun – Kocatepe Gazetesi

Başarı için hedefiniz olsun – Kocatepe Gazetesi

Afyon Eğitim Vakfı yöneticileri, Vakıf'tan burs alan öğrencilerle bir araya geldi. Vakıf yöneticileri, öğrencilere 'Başarılı olmak için hedefler belirleyin' mesajı verdi Murat ARISOY Afyon Eğitim Vakfı yöneticileri, Vakıf'tan burs alan eski ve yeni öğrencilerle Türk Eğitim Koleji'nde bir araya geldi. Vakıf yöneticileri, Vakıf'a gönül veren hayırsever işadamlarıyla öğrenciler, önce birlikte kahvaltı etti. Kahvaltının ardından konferans [&hellip]

Başarı için hedefiniz olsun

Afyon Eğitim Vakfı yöneticileri, Vakıf’tan burs alan öğrencilerle bir araya geldi. Vakıf yöneticileri, öğrencilere “Başarılı olmak için hedefler belirleyin” mesajı verdi

Murat ARISOY

Afyon Eğitim Vakfı yöneticileri, Vakıf’tan burs alan eski ve yeni öğrencilerle Türk Eğitim Koleji’nde bir araya geldi. Vakıf yöneticileri, Vakıf’a gönül veren hayırsever işadamlarıyla öğrenciler, önce birlikte kahvaltı etti. Kahvaltının ardından konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu, 132 öğrenciye burs verdiklerini söyledi. Koçoğlu, “Bugün vesile olan bu toplantıya, bursiyerlerimiz. Bu sene 132 öğrencimize burs veriyoruz. İnşallah bir sonraki sene daha da çok öğrenciye burs vereceğiz. Bizim burs ücretimiz 150 lira. Bu 150 lirayı sakın ola ki azımsamayın. Her şeyin bereketi vardır. Bu 150 lira ile başka şeyler yapmanıza imkan verebilir. Bunun bereketini bulun. Burs almak için başarılı olmak zorundasınız” dedi.
“CUMHURİYET DEĞERLERİNE
BAĞLIYIZ”
Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkeleri çerçevesinde yürüdüklerini belirten Koçoğlu, “Vakfımız ve okulumuz, Cumhuriyet değerlerine bağlıdır. Cumhuriyet değerlerine bağlı, o yolda giden bir Vakfız. Cumhuriyetçi, milliyetçi düşünceye sahibiz. Bu ilkeleri, Atatürk’ün kurduğu ilkeleri benimsiyoruz. Türklük şuuru veren misyonun devamı olarak kendimizi görüyoruz. Sizlerin de bu değerlerle yetişmenizi istiyoruz. Biz, bize göre genel doğruları söylemek zorundayız. Afyonkarahisar ve ülkemiz için başarılı olmak durumundayız” ifadelerini kullandı.
“DAVALARINIZA SARILIN”
Afyon Eğitim Vakfı kurucularından Prof. Dr. Nijad Bilge de gençlere “Davalara ve ideallerinize sarılın” telkininde bulundu. Bilge, “Bir İstanbul Üniversitesi profesörü olarak sizleri selamlıyorum. Ben 1928’de Emirdağ’da doğdum. Emirdağ’da 7 sene kaldıktan sonra ortaokulu okumak için Afyon’a geldim. İstanbul Üniversitesi’ne imtihansız girdim. 1951 yılında bitirdim. Bir idealim vardı. İyi bir radyoterapist olacaktım. Başında idealist düşünceler taşıyan genç insanlar, her zaman başarılı olmuşlardır. Bu bir kısmet meselesi değildir. Herbiriniz, beraber olarak, müşterek olarak bir davaya sarılabilirseniz, istediğinize ulaşabilirsiniz. Beyin ve idari tecrübelerinizin çok olması lazım” dedi.
İBENA’DAN
HAYAT DERSİ
Aslen Afyonkarahisarlı olan ve Türkiye’nin “ilk trafik mühendisi” unvanına sahip Prof. Dr. Ergün Gedizlioğlu da başından geçen bir olayla gençlere öğüt verdi. Gedizlioğlu, şöyle konuştu:
“Afyon Lisesi’nde okurken, bir hocamız vardı: İbena. Babamın da öğretmeni idi. Lise-1’de, matematik dersinin ilk gününde oran-orantı konusunu yazdı tahtaya. Arkadaşımın kitabı vardı. Kitaptaki çözülmüş soruyu da yazdı, ‘Bunu çözebilecek var mı’ diye sordu. Ben gülmüşüm. Beni çağırdı. Adımı sordu. Söyleyince, ‘İhsan’ın nesi olursun’ diye sordu. Rahmetli babamın da öğretmeniydi. ‘Baban da akıllı adamdı’ dedi, ‘Ama zekasına güvenip çalışmayan insan, bu memlekete hayırlı olmaz’ dedi.”

ÖNEMLİ MESAJLAR

Afyon Eğitim Vakfı’nın öğrencilerle buluşmasında yapılan diğer konuşmalar şöyle:
Prof. Dr. Aynur Koçak: Hedefleriniz olsun. Kendinize hedefleriniz olsun. Yaşadıklarınız kulağınıza küpe olsun. Sorunlardan kaçmayın, üzerine gidin. Kendinize güvenin. Bütün güç sizde. Harekete geçin, durmayın.
Gençler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gençler: Kolunuz, kafanız ve kaleminiz boş durmasın.
Afyon Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Sinan Temurtaş: Kendinize güvenin. Başkalarının görüşlerine ve kendinize değer verin.
AKUT İl Temsilcisi B. Mehmet Uğurluoğlu: 150 lira bursu küçümsemeyin. Bizim 150 liramız olsaydı, daha verimli bir öğrencilik geçirebilirdik.
İstanbul AFSİAD Başkanı Kamil Ay: Başarılı insanların hayat hikayelerinde tecrübelerden yararlanalım.
Intersteno Türkiye Temsilcisi Seçkin Köse: Türk genci ülke şampiyonu da olur, dünya şampiyonu da olur. Bunu kendimde gördüm, her Türk genci başarılı olabilir. Yetir ki inansın ve çalışsın.
İşadamı Mustafa Mühsürler: Mutlaka bir hedefiniz olsun. Hedefiniz olursa başarı kazanırsınız.

Bakmadan Geçme