Başarı için hedef net belirlenmeli

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, Afyon Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen söyleşiye katıldı. Çonkar, “Başarılı olmak için önce hedefinizi net olarak belirleyin” dedi Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, Afyon Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Çonkar, öğrencilerin başarılı olabilmeleri için önce hedeflerini iyi [&hellip]

Başarı için hedef net belirlenmeli

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, Afyon Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen söyleşiye katıldı. Çonkar, “Başarılı olmak için önce hedefinizi net olarak belirleyin” dedi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, Afyon Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Çonkar, öğrencilerin başarılı olabilmeleri için önce hedeflerini iyi belirlemeleri tavsiyesinde bulundu. Günümüzde bilgi yüklü olmaktan çok bilgiye ulaşmayı öğrenenlerin başarılı olduklarını söyleyen Çonkar, “Eğitim sistemimiz, günlük hayatta kullanılmayacak birtakım bilgileri de öğrenciye veriyor. Oysa artık çağımızın bir adı da Bilgi Çağı. İnsanın öğrendiğinden daha fazla bilgi, bilgisayarlarda yer alıyor. Günümüzde bilgiye ulaşma, ulaşılan bilgiyi kullanma daha iyi sonuçlar getiriyor” dedi.
GÜVENİLİR KİŞİ OLUN
Başarının bir yönünün de iletişimden geçtiğini hatırlatan Çonkar, “İnsanlarla iyi iletişim kurmanız, sizi başarılı kılacaktır. Ama bu iletişimi kurarken de özellikle güven ve itibar tesis edilmeli. Siz, güvenilir birisi olursanız, iş dünyasındaki zorlukları daha kolay aşabilirsiniz” diye konuştu.
OKULU ÖĞRENCİLER MEŞHUR EDER
Üniversiteleri akademisyenlerin değil öğrencilerin meşhur ettiğini hatırlatan Çonkar, şöyle devam etti:
“Okulu hocalar meşhur etmez. Hocalar, orada eğitim veren kişilerdir. Ancak öğrenciler, üniversiteye bir tercih sonucunda gelir. Öğrenci, üniversitede kazandığı başarı ile üniversitenin tanınmasına yardımcı olur.”
HATALARDAN
DERS ALINMALI
İş yaşamında başarılı olmak isteyenlerin işlerini mutlaka sevmeleri gerektiğini hatırlatan Çonkar, “İşinizi mutlaka sevin. İşinizi yaparken mutlaka hata yapacaksınız. Bir söz vardır: Elmas yontulmadan, insan yanılmadan mükemmel olmaz. Hata yapmayan kişi ya ölüdür, ya da bir şey üretmiyordur. Tecrübe, çabaların, hataların ve hatalardan çıkarılan derslerin toplamıdır. Hata yapmaktan korkmayın. Ama aynı hatayı tekrarlamamaya çalışın” ifadelerini kullandı.
ELEŞTİRİYE AÇIK OLUNMALI
Toplum olarak eleştiri ve özeleştiri kavramlarını da benimsememiz gerektiğine dikkat çeken AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, “Bir işte yanlışlık varsa, hemen başkasında kusur aramaya çalışırız. Oysa kendimize bakıp, bu işin neresinde, nasıl bir hata yaptığımızı sorgularsak, o hataya bir daha düşmeyiz. Başkasının bizi eleştirmesinden de ders çıkarmalıyız. Eleştiri, bir hatayı düzeltmek için yapılır” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme