Başarı ekiple gelir – Kocatepe Gazetesi

Şehir Işıkları Açıkhava Reklam Müdürü Eren Gökyer, Alimoğlu Kültür ve Sanat Araştırma Derneği'nin düzenlediği Pazarlama ve Satış Seminerleri'nde ekip yönetimini anlattı. Gökyer, başarıların ancak ekiple mümkün olabileceğini söyledi Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği'nin Ahi Evran Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nde düzenlediği Pazarlama ve Satış Seminerleri'nde Şehir Işıkları Açıkhava Reklam Satış Müdürü Eren Gökyer, ekip yönetiminin [&hellip]

Başarı ekiple gelir

Şehir Işıkları Açıkhava Reklam Müdürü Eren Gökyer, Alimoğlu Kültür ve Sanat Araştırma Derneği’nin düzenlediği Pazarlama ve Satış Seminerleri’nde ekip yönetimini anlattı. Gökyer, başarıların ancak ekiple mümkün olabileceğini söyledi

Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği’nin Ahi Evran Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde düzenlediği Pazarlama ve Satış Seminerleri’nde Şehir Işıkları Açıkhava Reklam Satış Müdürü Eren Gökyer, ekip yönetiminin önemine dikkat çekti. Katılımcıların da iştirak ettiği sohbet hâlinde verilen seminerde Gökyer, başarıların arkasında ekip çalışmasının olduğunu söyledi.
MUHTAR
KENT ÖRNEĞİ
Dünyanın her yerinde görülebilecek bir marka olan Coca-Cola’dan örnek veren Gökyer, “Muhtar Kent’i hepimiz duymuşuzdur. Coca-Cola’nın bir numarası. Muhtar Kent, bulunduğu noktaya sadece kişisel başarıları ile mi gelmiştir? Hayır. Arkasında ciddi bir ekip birikimi vardır. Muhtar Kent’in sağ kolu olarak tanımlayabileceğimiz Ahmet Bozer de bu ekibin içindedir” dedi.
BİRİNCİLİKLERİN
ARKASINDA EKİP VAR
Formula 1 birincilerinden Michael Schumacher ve boks sporunun önde gelen ismi Muhammed Ali’nin hayatlarından da örnekler veren Gökyer, her iki sporcunun birincilikleri ekip sayesinde kazandığına dikkat çekti. Gökyer, “Vizyoner bir ekip olmazsa bu insanların ortaya çıkma şansları yoktur. İyi bir ekip ve doğru bir yönetimle başarıya ulaşmak mümkündür” diye konuştu.
ORKESTRA ŞEFİ İYİ
BİR YÖNETİCİ
Ekibin hem kurulma aşamasının hem de yönetim aşamasının önemine dikkat çeken Gökyer, “Ekibi alanında kendini geliştirmiş kişilerden oluşturmak gerekiyor. Bir orkestrayı düşünün. Orkestra şefi, aynı anda 300’ü aşkın kişiyi yönetebiliyor. Farklı alışkanlıkları, farklı yaşanmışlıkları olan 300’ü aşkın kişi, bir amaç doğrultusunda bir araya geliyor. Kimse kimsenin işine karışmıyor” ifadelerini kullandı.
YÖNETİCİ,
EKİBİN PUSULASI
“Yönetici” kavramının da önemli olduğunu vurgulayan Gökyer, şöyle devam etti:
“Yönetici, ekibin pusulasıdır. Yönetici nasılsa, ekip de öyledir. Yönetici, sorunları çözebilecek, krizlere müdahale edebilecek, aynı zamanda güvenilir bir kişi olmalıdır. Yönetici, ekip üyelerine örnek olmalıdır.”
EKİP RUHU KAYBOLMAMALI
Katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan Eren Gökyer, “İyi bir ekip kurduğunuzda, ekip içinde herkes yönetici olmak isteyebilir. Bunun önüne nasıl geçilir?” sorusunu şöyle cevapladı:
“Burada hem yöneticiye, hem de ekip üyelerine görev düşüyor. Ekip üyeleri, liderlik isteği yerine ahlaki değerlerle hareket etmeli; takım ruhunu kaybetmemeli. Yönetici ise yola çıkarken oluşturduğu amaç birliği için daha çok gayret göstermeli; ekip üyelerinin moralini yüksek tutmalıdır.”
MURAT ARISOY

Bakmadan Geçme