• Haberler
  • Genel
  • Baro'nun yeni binası, çevre düzenlemesiyle örnek olacak

Baro'nun yeni binası, çevre düzenlemesiyle örnek olacak

Afyonkarahisar Barosu'nun yeni binası, Adliye'nin arkasındaki Sadettin Aygen Parkı'nın bir bölümünde inşa edilecek. Baro Başkanı Turgay Şahin, Afyonkarahisar'a örnek bir çevre düzenlemesi kazandıracaklarını söyledi Afyonkarahisar Barosu'nun yeni binasının yeri belli oldu. Adliye'nin arkasındaki Sadettin Aygen Parkı'nın bir bölümü Baro'ya tahsis edildi. Türkiye Barolar Birliği tarafından yaptırılacak yeni binada, vatandaşlara Ceza Muhakemesi Kanunu ve Adli Yardım [&hellip]

Baro’nun yeni binası, çevre düzenlemesiyle örnek olacak

Afyonkarahisar Barosu’nun yeni binası, Adliye’nin arkasındaki Sadettin Aygen Parkı’nın bir bölümünde inşa edilecek. Baro Başkanı Turgay Şahin, Afyonkarahisar’a örnek bir çevre düzenlemesi kazandıracaklarını söyledi

Afyonkarahisar Barosu’nun yeni binasının yeri belli oldu. Adliye’nin arkasındaki Sadettin Aygen Parkı’nın bir bölümü Baro’ya tahsis edildi. Türkiye Barolar Birliği tarafından yaptırılacak yeni binada, vatandaşlara Ceza Muhakemesi Kanunu ve Adli Yardım hizmetlerinin kalitesinin artırılması hedefleniyor.
24 SAAT AÇIK
Yeni bina alanı ile ilgili bilgi veren Baro Başkanı Turgay Şahin, “Türkiye Barolar Birliği, binayı ihale usulüyle yaptıracak. Resmi prosedürlerin işlemesi, tahminimizce 6 ay kadar sürecek. Biz 24 saat açık, vatandaşın her zaman hukuk alanında yardım isteyebileceği bir merkez kurmayı arzu ediyoruz” dedi.
VATANDAŞA ANINDA YARDIM
Baroların önemli görev ve yükümlülüklerinin olduğunu hatırlatan Şahin, “Bizim Kadın Komisyon çalışmalarımız, Ceza Muhakemesi Kanunu çalışmaları ve maddi durumu iyi olmayan, ama avukata ihtiyacı olan vatandaşlara Adli Yardım gibi sorumluluklarımız var. Yeni binamızda bu sorumlulukların daha iyi bir şekilde yerine getirilmesi için gayret göstereceğiz” diye konuştu.
PARKA
DEĞER KATACAK
Sadettin Aygen Parkı’nın futbol sahasının kendilerine tahsis edildiğini kaydeden Şahin, şöyle devam etti: “Biz çevre duyarlılığı olan bir baroyuz. Bizim merkezimiz toplam 500 metrekarelik bir alanı kaplayacak. Parkın bize tahsis edilen bölümünde ağaç yok. Bununla birlikte, biz mahalleye örnek bir çevre düzenlemesi kazandırmayı istiyoruz. Merkezimiz 24 saat açık olacağı için, bölgede herhangi bir olumsuz durumun yaşanmasının da önüne geçilmiş olacak.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme