• Haberler
  • Genel
  • Baronlarla değil, halkla yöneteceğiz – Kocatepe Gazetesi

Baronlarla değil, halkla yöneteceğiz – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya'nın Alparslan Türkeş Bulvarı'ndaki seçim bürosu, coşkulu bir törenle açıldı. Çetinkaya, 'Boğazımızdan bir lokma haram geçecekse, Allah görevi bize nasip etmesin' dedi Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya'nın Alparslan Türkeş Bulvarı'ndaki seçim bürosu, yoğun bir katılım ve coşkuyla açıldı. Yaklaşık 1000 kişinin iştirak ettiği [&hellip]

Baronlarla değil, halkla yöneteceğiz

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya’nın Alparslan Türkeş Bulvarı’ndaki seçim bürosu, coşkulu bir törenle açıldı. Çetinkaya, “Boğazımızdan bir lokma haram geçecekse, Allah görevi bize nasip etmesin” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya’nın Alparslan Türkeş Bulvarı’ndaki seçim bürosu, yoğun bir katılım ve coşkuyla açıldı. Yaklaşık 1000 kişinin iştirak ettiği açılış töreninde “Dik dur ilerle, Kocatepe seninle”, “Başkan Fatih”, “Bozkurt Fatih” sloganları atıldı.
YENİLME TELAŞINDALAR
Bozkurt işareti ile MHP’lileri selamlayan Fatih Çetinkaya, “Yenilme telaşı, bu şehrin baronlarının ellerinin ceplerine gitmelerine neden oldu. Vatandaşın oyunu satın almaya çalışıyorlar. Bunu yaparken de Allah’ın ismini ağızlarına alıyorlar. 5 yılı daha ipotek altına almak istiyorlar. Referans aldıkları dinimiz böyle miydi? Biz Afyon’u baronlarla değil, halkla yöneteceğiz” dedi.
KENTİ HALKLA YÖNETECEĞİZ
Danışma Meclisleri ile halkın sesini dinleyeceklerini anlatan Çetinkaya, “Mahallenin ihtiyaç sahiplerinden tutun da, mahalledeki şikayet ettikleri hususları Kent Konseyi’ne götürülecek. Bu karar Belediye Meclisi’nde görüşülecek. Sahipata’dan, Çavuşbaş’tan davula vurulduğu zaman, davulun sesi Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nden duyulacak. Buna ben bile engel olamayacağım. İnternetten Belediye ne kadar harcamış ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.
EKMEK VE SU ÜCRETLERİ DÜŞECEK
Ekmek fiyatları ile su faturalarının yüksekliğine dikkat çeken Çetinkaya, “Ekmek 40 kuruşa mal oluyor. Bunu 50 kuruşa satabiliriz dedik. Bunu açıklayınca Sayın Çoban kendisi cevap vermedi. Kendi kontrolündeki 3-5 fırıncıya açıklama yaptırdı. Siz sarayda oturuyorsunuz, ben halkın içindeyim. Buğday fiyatları artmadı ki siz ekmeğe zam yapasanız. Su faturalarına vuruyorum ama ses gelmedi. Belediye bir kitapçık bastırmış. O kitapçıkta su faturalarına zam yapılmadığı belirtiliyor. Suyun metreküp fiyatına zam yapmadınız, ama vatandaş 50 lira ödüyorsa, şimdi 150 lira ödüyor. Bari yalan söylemeyin” diye konuştu.
“BU DA BİZİM ZEKATIMIZ OLSUN”
Çetinkaya, mevcut yönetimi eleştirerek konuşmasına şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar hava kirliliğinde lider bir il. Türkiye’de yaşanabilir kentler arasında 64’üncü. Bir ay belediyecilik öğretelim, belki avukatlık ve icra konularında lazım olur. Bu da bizim zekatımız olur. Biz halkımızın arasına bir indik, onlar da indiler. Şimdiden belediye başkanımızı halkın ayağına serdik. Nezaketi aşmadan sıkıntılarınızı anlatın. Eğer biz beytülmalın bir kuruşuna dokunacak olursak, nefsimize uyacak olursak,gırtlağımızdan haram geçecekse Allah bu görevi bize nasip etmesin.” (Kocatepe Haber Merkezi)

2011 SEÇİMLERİNDE KUŞKU VAR

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, 2011 genel
seçimlerinde AK Parti’nin oylarının yüzde
10 oranında artırıldığını savundu. Öztürk, “Gerçek oyuna göre yüzde 39,81. Birleştirme tutanaklara göre yüzde 49.83. 10 puan küçük partilerden geliyor. Diğer partilerin oranı gerçek oya görü yüzde 10, seçim sonuçlarına göre yüzde 5 olarak görüldü” dedi

Öztürk, gündeme ilişkin şu sözleri sarf etti:
“Birçok insanı yargıladılar. Askerleri yargıladılar, aydınları yargıladılar, öğrencileri yargıladılar, vatandaşı yargıladılar. Öyle değil mi? Adına Balyoz dediler, Ergenekon dediler… Hatta Sayın Başbakan, bu referandum kabul edildiğinde bir milat olarak tarif etmişti, bayram olarak değerlendirmişti. Artık biz de Avrupalılaşmıştık Avrupa Birliği normlarına ulaşmıştık. Öve öve bitiremiyorlardı. Kim bu hakimler ve savcıların verdiği karara itiraz ettiğinde, Sayın Başbakan bağırıyordu, ‘Bırakın hakimler ve savcılar görevini yapsın, ne istiyorsunuz bunlardan, adaleti tecelli ettiriyorlar.’ Hatta bazen kendisi hakimlerin, savcıların, hukukun yerine geçiyordu. Hüküm veriyordu. Nerede? Çanakkale’de. Teftişe gittiği vakit, bir korgeneral… Başbakanın önünde ayağa kalkmadı diye hükmü orada verdi. Ne mahkemeyi dinledi, ne hakimi dinledi. ‘Bir korgeneral, Başbakanın önünde ayağa kalkmıyor, olur mu böyle şey? İşte kalkmadı, sonunu görüyorsunuz’ dedi. O Engin Alan, yalnız ve yalnız Başbakanın verdiği hükümle şimdi içeride yatıyor. Terörist başını çıkarabilmek için rehin olarak tutuluyor. Genelkurmay Başkanı da o da rehin olarak tutuluyor. Milletvekili adı altında içeride yatan PKK’lıları dışarı çıkardılar. Gerçekten eğer hukuk var ise Engin Alan’ı içeride tutan bir hukuk maddesi gerçek manada yok.”

MHP Seçim Bürosu’nun açılışında yapılan konuşmalardan öne çıkan cümleler şöyle:
ÇOBAN AVUKATLIK YAPSIN
MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı: Bugün 6’ncı İcra Dairesi’ni törenle açıyorsa bu hükümet, Sayın Burhanettin Çoban avukatlık mesleğine dönsün. Belediye’yi de kent bilimci Fatih Çetinkaya’ya bıraksın.
HERKESTEN OY İSTEYECEĞİZ
MHP İl Başkanı Aziz Aslan: Allah’ın izni ve sizlerin desteğiyle 30 Mart hem Afyonkarahisar’da, hem Türkiye’de Milliyetçi Hareket Partisi’nin zaferi olacaktır. Kimseye iftira atmayacağız, kimseyi karalamayacağız. Herkesten oy isteyeceğiz. Herkesi kucaklayacağız. Sabredeceğiz. Hiç gitmeyecekmiş gibi hava basanların havasını hep birlikte 30 Mart’ta sindireceğiz. Ailecek Kalkınma Partisi’ne oy veren, vicdanlı hemşehrilerimiz de son 45 gündeki gelişmelerden rahatsızlar. MHP dışındaki partilere oy verecek hemşehrilerimin oylarının Ailecek Kalkınma Partisi’ne yarayacağını düşünüyorum. MHP’nin adayı Fatih Çetinkaya, Afyonkarahisar için bir şanstır.
ANKARA’YA AFYON’DAN SES VERİLECEK
MHP Afyonkarahisar MYK Üyesi Mehmet Parsak: Afyonkarahisar Belediyesi’ni kazanıp 5 yıl süreyle yönetmeye geliyor olduğumuzu ifade ediyorum. 30 Mart’ta o görev MHP tarafından devralındığında hemşehrilerimizi üretken belediyecilik anlayışıyla yeniden tanıştıracağız.30 Mart’ı ülkemizin milli bütünlüğü açısından da son derece manidar olduğunu düşünüyorum. Ankara’ya, Cumhuriyet’in kurulduğu yerden güçlü bir ses vereceğiz.
SANDIKLARA SAHİP ÇIKALIM
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz: Değerli Belediye Başkanım, diyorum. Selam size önce ülkem diyenler. Rahmetle buluşanlar selam sizlere. Niyet hayır, akıbet hayır diyenler, selam sizlere. Vatanımın ha ekmeğini yemişim, ha uğrunda şehit olmuşum diyen genç bozkurtlar selam sizlere. Vatanına oğullarını feda eden anneler, bacılar, selam sizlere. 30 Mart’ta hep beraber Fatih kardeşimizin etrafında kenetleneceğiz. 30 Mart günü sandıklara sahip çıkmanız gerekiyor.

Taşkınlık ihtimalini Çetinkaya önledi

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya’nın konuşması sırasında,
AK Parti aracı, konuşma yapılan alanın 100 metre ilerisinde durdu. AK Parti seçim
şarkısını çalan araca olası bir müdahale, Çetinkaya’nın “Durun” çağrısıyla engellendi

MHP’li Fatih Çetinkaya konuşurken, Bulvar’da AK Parti seçim otobüsü durdu. Otobüste AK Parti seçim şarkısı çalınması üzerine kalabalık otobüse yöneldi. Çetinkaya devreye girerek “Bu resim, bu yapılan neyin resmidir biliyor musunuz? Öncelikle herkesin sakin olmasını istiyorum, seçimlerde bunu yapanlar her zaman seçim kaybetmişlerdir, muktedir olanlar seçimi kazanmıştır. Siz muktedir olacaksınız, sakin olacaksınız. Bilerek, mahsus yapıyorlar oyuna gelmeyeceksiniz. Bu tür oyunları, bu tür kışkırtmaları, bu tür provokasyonları biz göremezsek biz ideal iş yapamayız. Hİç yokmuş gibi davranacaksınız, hiç olmamış gibi davranacaksınız, lütfen buraya gelin arkadaşlar. Emniyet yetkilileri yok mu? Herkes buraya bekliyoruz arkadaşlar, lütfen provokasyonlara gelmeyin. Bunlar 30 Mart’ın zafer müjdesidir diyorum, içiniz rahat olsun. Bakın Ben size bir şey anlatacağım, dün günlerden Cumaydı. Cuma namazımı yeni yapılan devlet hastanesinin karşısında kılmayı niyet ettim. Namaza 15 dakika kala caminin önüne vardığımda AKP’nin seçim arabasını gördüm ve dedim ki ‘Nezaketen uygun düşmez, rahatsızlık olur, biz başka camiye gidelim. Şu anda görmüş olduğumuz manzara seçimi bizim kazandığımızın göstergesidir” dedi.(Kocatepe Haber Merkezi)

Seçim Bürosu açılışında MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan, Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, MHP MYK Üyesi Mehmet Parsak ile Eski Bayındırlık Bakanı Abdülkadir Akcan da katıldı.

Bakmadan Geçme