Baro'dan Milli İrade'ye tam destek

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin ve yönetim kurulu üyeleri baro da düzenledikleri basın toplantısında FETÖ askeri darbesi sonrası durum değerlendirmesinde bulundu.BEN NEYAPABİLİRİMCİLER DE ANILDIBaro Başkanı Av. Turgay Şahin, 'Darbeye ve Cuntalara Karşıyız Demokrasinin Yanındayız Darbeye Karşı olan Barolar' başlığı ile Afyonkarahisar Barosu olarak ilk tepkiyi verdiklerinin altını çizdi. Yayınlanan darbe karşıtı bildiriye 34 baronun [&hellip]

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin ve yönetim kurulu üyeleri baro da düzenledikleri basın toplantısında FETÖ askeri darbesi sonrası durum değerlendirmesinde bulundu.
BEN NE
YAPABİLİRİMCİLER DE ANILDI
Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, “Darbeye ve Cuntalara Karşıyız Demokrasinin Yanındayız Darbeye Karşı olan Barolar” başlığı ile Afyonkarahisar Barosu olarak ilk tepkiyi verdiklerinin altını çizdi. Yayınlanan darbe karşıtı bildiriye 34 baronun imza koyduğunu belirten Şahin; “Darbe girişiminden sonra ilerleyen dakikalarda darbeye karşı olan bildirimize destek çığ gibi büyümüştür. Daha sonra tüm baroların katkısı sağlanmıştır. Bildirimi bu hali ile sabaha karşı web sitemizde yayınlanmıştır. Baromuzda demokrasi nöbetinin başında bekleyen arkadaşlarımızla kent meydanına gelinerek orada bir direnç noktası oluşturan hemşehrilerimize destek verilip nöbete burada devam edilmiştir. Darbe girişiminin bir söylenti olarak yayıldığı ilk anlardan itibaren tereddüt etmeden bu meş’um darbeye karşı ‘Ben ne yapabilirim?’ diyerek hesapsız ve fedakarca tavrını net olarak ortaya koyan meslektaşlarımızı saygıyla anıyoruz” dedi.
HALKIMIZA DA MİNETTARIZ
Türkiye Cumhuriyeti devletinin adil bir hukuk devleti olduğunu söyleyen Turgay Şahin, eli kanlı darbecilere bile hukuk çerçevesinde muamele gösterildiğinin altını çizdi. Verilen mücadeleyi “cadı avı”na benzeterek sekteye uğratmak isteyenlerin derhal kendilerine gelmeleri gerektiğini kaydeden Şahin; “Adeta Sütçü İmam ruhu ile ve birer Sütçü İmam Şubesi olarak halkı meydana ve teyakkuza çağıran imam ve müezzinlerimize bu talimatı veren Diyanet İşleri Başkanımıza müteşekkiriz. Bu asil çağrıyı hafife alan ve istihza eden çevreleri tarihe bakmaya davet ediyoruz. Meydanlara inmeyip de duası ve gözyaşı ile devletinin ve milletinin yanında olan halkımıza da müteşekkiriz. Ayrıca halkımızın mücadelesinde yaşananları saptıranlara da bir çift sözümüz olacaktır: Halkımız kışlasında bekleyen, devletine sadık asker ve polise mukavemet etmemiştir. Kendi halkını katleden, meclisini bombalayan, insanlara acımasızca kurşun yağdıran asi, terörist ve üniformasını hakketmeyen alçak yaratıklara karşı durmuş ve bunları etkisiz hale getirmiştir. Yalan haber ve görsellerle algı yaratmaya çalışan çevreleri tarih not etmiştir” diye konuştu.
ÖRGÜT ÜYELERİ MASUM DEĞİL
Artçı darbe kalkışmalarına karşı meydanlarda direniş sürerken diğer yandan da kalkışmayı gerçekleştiren FETÖ örgütü üyelerinin kamu kurumlarından temizlenmesinin sürdüğünü aktaran Şahin; “Beyni yıkanmış ve sapık bir dini anlayışla motive edilen hatta şartlandırılan bu alçak örgütün hiçbir üyesinin masum gösterilmesi kabul edilemez. Asker, polis veya sivil fark etmez her bir örgüt üyesinin liderlerinden gelen her emri bir kamikaze tavrıyla tatbik edeceği kuşkusu kalmamışken örgütle mücadeleyi zaafa uğratacak her türlü tutum, davranış ve açıklamadan uzak durulması gerektiği ortadadır. Örgütün her türlü faaliyetine destek sağlayan, yardım eden kişiler FETÖ üyesi olmasalar bile terör suçlusu sayılacaklardır. Tüm seçilmiş siyasilerimizin, yöneticilerimizin yanında yer alan Afyonkarahisar Barosu bundan böyle de bu net ve kararlı tutumunu sürdürecek, hukuk düzeninin ayakta durması için ne gerekiyorsa yapacaktır” şeklinde konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme