• Haberler
  • Genel
  • Baro'da hizmet binası için hazırlık başladı

Baro'da hizmet binası için hazırlık başladı

Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin, hizmet binası için hazırlıkların başladığını söyledi Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin, Baro'ya hizmet binası kazandırılması için çalışmalara başladıklarını kaydetti. Şahin, 'Adliye yakınlarında bir arsanın tescili yeni yapılıyor. Adliye yakınlarında bir arsanın tescili yeni yapılıyor. Ama Belediye Meclisi oranın tahsis kararını 25 yıllığına verdi. Devrane Parkı'na nazaran otopark problemi yok. Buradaki [&hellip]

Baro’da hizmet binası için hazırlık başladı

Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin, hizmet binası için hazırlıkların başladığını söyledi

Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin, Baro’ya hizmet binası kazandırılması için çalışmalara başladıklarını kaydetti. Şahin, “Adliye yakınlarında bir arsanın tescili yeni yapılıyor. Adliye yakınlarında bir arsanın tescili yeni yapılıyor. Ama Belediye Meclisi oranın tahsis kararını 25 yıllığına verdi. Devrane Parkı’na nazaran otopark problemi yok. Buradaki trafik oraya göre daha az yoğun. Hem de 250 metrekareye oturan toplam alanı 700-800 metrekareye oturan bir inşaat çalışması yapabileceğiz. Bu tür şeyler bir kere yapılıyor. Yarın olmadı bir kere daha yapalım deme lüksüne sahip değiliz. Sonuçta bizim kullanacağımız imkanlar meslektaşlarımızın katkılarıyla oluşan birikimler” dedi.
BAROLAR BİRLİĞİ
DESTEK VERECEK
Barolar Birliği’nin de bu konuda kendilerine destek olacağını hatırlatan Şahin, “Biz başlangıçta kendi imkanlarımızla yapacaktık ama sağ olsunlar Barolar Birliği de bize bu konuda yardımcı oldu. Yazışmaları yaptık. Tahsis yapılır yapılmaz tüm inşaat maliyetlerinin Barolar Birliği’nce karşılanmasının sözünü yazılı olarak aldık. Barolar Birliği’nce de Belediye Meclisi’nin kararını tebellüğ ettik. Nihayetinde şu anda tahsisi yapılmış durumda. Askı müddeti de bittiğinde O müddeti beklemeden ben Barolar Birliği’ne giderek tahsisi arz edeceğim. Birliğin yönetim kurulu kararı ile birlikte tamamen onların yapacakları ihale ve bedelini onların ödemesi koşuluyla hizmet binasına kavuşacağız” diye konuştu.
İNŞAAT İÇİN YAZ MEVSİMİ UMUDU
Hizmet binasının ne zaman açılacağına ilişkin net bir bilginin olmadığını belirten Şahin, “Ben Barolar Birliği’ne tahsis yazısını ilettikten sonra ilk yönetim kurulu toplantısında bunu karara bağlayacaklar. İnşallah bu yaz itibariyle inşaat başlar. Sonuçta biz burada fakir fukaranın hukuk hizmetinden yararlandığı adli hizmet birimlerini kullanacağız. Yine CMK hizmetlerini burada vereceğiz. Nihayetinde aslında hizmet binası olarak da kullanmamız için adliyenin yakınında olmasını istemiştik. Vatandaş buraya geldiğinde ücretsiz avukatlık hizmetleriyle ilgili hizmetleri de alsın. Başka yere gidip gelmesin. Çünkü hakikaten zor oluyor. Belki imkansızlıklar nedeniyle devlet daireleri arasındaki mesafe artıyor. Ama oradan oraya vatandaş gerçekten bunalıyor. Belki tesadüfen oldu ama hayırlı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
DEVRANE BARO’YA UYMADI
Devrane Parkı’nın kendilerine uymadığını hatırlatan Şahin, şöyle devam etti:
“Afyon’da son dönemde ciddi bir uyum var. Devlet birimleri, Belediyemiz sağ olsunlar uyumlular. Biz de bu uyumdan azami derecede istifade ediyoruz. Bunu ifade etmek gerekir. Bizim taleplerimizin tamamı makul ve yasal olmak koşuluyla karşılanıyor. Bizde zaten aksi şeyler talep etmiyoruz. Biz daha önce Devrane Parkı’nı Baromuza sosyal tesis amacıyla sağ olsunlar Belediye Başkanımız ve Belediye meclis üyeleri hiçbir ücret talep etmeden tahsis etmişlerdi. Ama bizim oraya istediğimiz hizmet binasını yapma imkânımız olmadı. Çünkü yapılan bina görülmüştür. Orada bir yenileme çalışması oldu. Bina 50-60 metrekare civarında. İmkânlarımızı ekonomik kullanmak bugüne kadar çok amaçlı birikimlerimizi çok amaçlı bir yapıya kanalize etmek istemiştik. Ama Devrane parkı bu anlamda gönlümüze uymadı. Orada 60 metrekarelik bir şey. Belediye Başkanımıza ifade ettik. Hakikaten her konuda müteşekkiriz. Bir meslek büyüğümüz aynı zamanda o konuda kendisinin bizim aramızda özel bir yeri var. Ama Belediye Başkanımız olarak da gerçekten son derece kıymetli hizmetleri var. Bu konuda talebimizi uygun karşıladı. O tahsis iptal edildi.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme