Baro tesisine yer arayışı sürüyor

Baro yönetimi tarafından meslek kuruluşuna kazandırılması planlanan bina inşası içindoğru yer arayışının devam ettiğini söyleyen Baro Başkanı Turgay Şahin, yer konusunetlik kazanınca tesis yerini kamuoyuna açıklayacaklarını kaydetti Yeşil dokusu nedeniyle istenilen projeyi hayata geçirmenin mümkün olamayacağı Devrane tesis tahsisinden vazgeçtiklerini açıklayan Turgay Akıncı, Afyonkarahisar'a ve Baro'ya yakışır şahsiyetli, orijinal mimarisi olan bir bina inşası için [&hellip]

Baro tesisine yer arayışı sürüyor

Baro yönetimi tarafından meslek kuruluşuna kazandırılması planlanan bina inşası içindoğru yer arayışının devam ettiğini söyleyen Baro Başkanı Turgay Şahin, yer konusunetlik kazanınca tesis yerini kamuoyuna açıklayacaklarını kaydetti

Yeşil dokusu nedeniyle istenilen projeyi hayata geçirmenin mümkün olamayacağı Devrane tesis tahsisinden vazgeçtiklerini açıklayan Turgay Akıncı, Afyonkarahisar’a ve Baro’ya yakışır şahsiyetli, orijinal mimarisi olan bir bina inşası için yer arayışının sürdüğünü bildirdi.
TBB’den taahhüt alındı
Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Baro Başkanlığına kazandırılması planlanan sosyal tesis için Belediye’ye ait olan Devrane Tesisi’nin gündeme geldiğini belirtti. Devrane Tesisi’nin yeri ve özellikleri itibariyle Baro Başkanlığı’na uygun olacağı düşüncesiyle tahsis yaptırdıklarını aktaran Turgay Şahin, söz konusu yerin her şeyden önce yeşil bir alana sahip bulunmasıyla hazır bir arazi durumunda değerlendirdiklerini anlattı. Devrane’nin yeşil alan olarak tahsis edilmiş olması sonucu ruhsatlı bir yapı inşa etme imkânına sahip olamadıklarını bildiren Şahin; “Bu konuyu görüştük. Burada ancak prefabrik bir yapılanma ya da çay bahçesi tarzında bir düzenleme yapabileceğimizi öğrendik. Bizim amacımız bir çay bahçesi işletmek değil. Elbette sosyal tesisleri olan ama gerektiğinde hizmet binası olarak da kulla-nabileceğimiz kalıcı bir yapı arzu ettik. Bu konuda maliyeti şöyle önemsiyoruz. Harcayacağımız paranın yerine sarf edilmesi önemli. Maddi kaynağımız var. Ayrıca TBB’nin de bize taahhüdü var. Onaylanmış proje götürdüğümüzde maliyetin önemli bir bölümünü TBB’nin kaynağından karşılayabileceğiz.” dedi.
Devrane’nin şartları uymadı
Devrane tesisi için bir proje uygulayamadıklarını, burayı tercih ettiklerinde projesiz yapılarda TBB’nin mali kaynağını kullanamayacaklarından söz eden Baro Başkanı Turgay Şahin, Afyonkarahisar Baro kaynaklarını en doğru şekilde ve olabildiğince muhafaza ederek kullanacaklarını söyledi. Baro yönetimi olarak tesis inşaatı maliyetinin önemli bir kısmını TBB kaynağından götürme niyetinde olduklarını belirten Şahin; “Çünkü başkaca yatırımlara kanaat edebiliriz. Sonuçta yıllarca tasarruf ederek oluşturduğumuz bir Baro kaynağı var. Bizim meslek kuruluşumuzun diğer meslek kuruluşlarına benzer bir döner sermayesi ya da akar gelirleri yok. Sadece üyelerimizin aidat gelirlerinden oluşan sınırlı bir gelirimiz var. Ben yaklaşık 12 yıldır yönetimde yer alıyorum. Mevcut kaynağımızı özveriyle oluşturduk. Bunu da adam gibi bir yatırıma dönüştürmemiz gerekiyor. Belediye Başkanımızla sağ olsun bu konuda görüştük. Bize birkaç yer gösterdi. Önümüzdeki günlerde ya da aylarda işlemleri bittiğinde bize tahsisi belki mümkün olacak. Bu şartlarda bir çay bahçesi işletme talebimiz yok. Bu bizim işimizde değil. Yapacağımız yapının sosyal tesisleri olacak, eğitim çalışmalarını organize edebileceğimiz bir yapı olacak.” diye konuştu.
Tesis yeri netleşmedi
Afyonkarahisar Adliyesi’nin bir eğitim salonuna sahip olmadığını belirten Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, yakın zamanda Kahramanmaraş’a gittiğini söyledi. Şahin, Kahramanmaraş’ta ki Adliye binasının da yeni tamamlanmasına rağmen eksiği bulunmadığına dikkat çekti. Yaptığı seyahatlerde hangi Adliye’ye gitse gıpta ile bakıp bu anlamda Afyonkarahisar için üzüldüğünden yakınan Turgay Şahin;
“Toplantı yapabileceğiniz, bir açılış yapacağınız hiçbir mekân yok. Zaman zaman üniversite ve Halk Eğitim Merkezi salonlarından istifade ediyoruz. Ama elimizin altında bu tür organizasyonlarda kullanabileceğimiz bir mekânın olması gerekiyor. O yüzden dedik ki biz bu özellikte bir yer bulalım. Şu anda yer arayışına başladık. Adliye civarında birkaç yeri Sayın Başkanımız bize gösterdi. Bizler bu yerin Adliye’ye yakın olmasını tercih ettik. İki seçenek vardı; ya şehir merkezinde bir yer ya da Adliye’ye yakın olacaktı. Biz Adliye’ye yakın olan bir yerde tercih kullanacağız. İnşa edilecek yapıyı hem mimarisiyle hem de çevreyi güzelleştiren bir bina şeklinde kazandırmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.
“Müdafai Hukuk”
konağı olabilir
Afyonkarahisar’da kamu binalarının şehrin mimarisini ve genel karakteristiğini yansıtmadığı tespitini belirten Turgay Şahin, çok büyük bir yapı düşünmediklerini ama tesisin ortalamanın da üzerinde olacağını ifade etti. Şahin şöyle konuştu: “Genel seçim öncesi milletvekili arkadaşlarımızla bu konuda konuşmuştuk. Adına ‘Müdafai Hukuk Konağı’ koyabileceğimiz bir yapı bile gündeme gelmişti. Afyon’un sivil mimarisi o kadar zengin ki gidip Ulu Cami civarından örnek olarak seçebileceğimiz yüzlerce birbirinden farklı yapı var. Sonuçta dış cephesi itibariyle Afyon’un sivil mimarisini yansıtsın. Üniversite, Valilik ve Belediye binalar yapıyor. Birçok kamu kuruluşuna bugüne kadar binalar yapıldı. Adliye Sarayı yapıldı. Maliye Sarayı yapıldı. Ama bunların hiçbirisi Milli Saray hüviyetinde değil. Maraş Adliyesini gördüm. Adliye’nin ön cephesi muhteşem klasik Osmanlı çizgilerini taşıyor. Giriş kapısı ahşap geleneksel bir saray kapısı. Hakikaten şahsiyeti olan bir bina olmuş. Afyonkarahisar’a ve Baromuza yakışır şahsiyetli, orijinal mimarisi olan bir bina inşası için yer arayışlarımız sürüyor.” şeklinde konuştu. Haber: Burcu AYDIN

Barolar’dan terör tepkisi

Türkiye’de faaliyet gösteren 26 Baro Başkanı ortak bir açıklama yaparak, son
dönemlerde artan terör eylemlerinin kaygı verici olduğu değerlendirmesinde bulundu ve saldırıları şiddetle kınadıklarını bildirdi.”Barış ve demokrasiye davet” başlığı altında Afyonkarahisar Barosu ile birlikte 26 baro başkanının isminin yer aldığı ortak bildiriyi Konya Baro Başkanı Fevzi Kayacan açıkladı

Türkiye’de faaliyet gösteren 26 Baro Başkanı ortak bir açıklama yaparak, son dönemlerde artan terör eylemlerinin kaygı verici olduğu değerlendirmesinde bulundu ve saldırıları şiddetle kınadıklarını bildirdi.
“Barış ve demokrasiye davet” başlığı altında 26 baro başkanının isminin yer aldığı ortak bildiriyi Konya Baro Başkanı Fevzi Kayacan açıkladı.
Kayacan’ın, yazılı olarak duyurduğu bildiride, “Ülkemizde son dönemlerde artan terör eylemleri kaygı vericidir. Otuz yılı aşkın süreyle acımasızca gerçekleştirilen bu eylemlerin meşru bir amacı olmadığı açıktır. Gelinen noktada kan, gözyaşı, acı ve feryat vardır. Güvenlik güçlerimize ve sivil halkımıza yönelik bu eylemleri her zaman olduğu gibi bir kez daha şiddetle kınıyoruz” denildi.
“Ülkemizde huzur, barış ve hoşgörünün tesisi için terörün sonlandırılması gerekir” görüşü ifade edilen bildiride şu ifadelere yer verildi:
“Bu nedenle PKK terör örgütü mensuplarına silahları bırakması çağrısında bulunuyoruz. Şiddet içeren eylemlerle bugüne değin bir sonuç elde edilemedi ve edilmeyecek. Kürt halkımızın daha özgürce yaşaması adına hareket ediliyorsa, bilinmelidir ki; bu halka en büyük zarar anılan eylemlerle verilmektedir. Yaşanılan tüm sorunların çözümü için huzurlu ve güvenli bir ortama ihtiyaç vardır. Kanın, şiddetin, nefretin, gözyaşlarının ve feryatların yaşandığı bir ortamda hiçbir sorunun çözülemeyeceği muhakkaktır. 12 Haziran 2011 genel seçimlerinden sonra gündem maddesi olacağı bilinen yeni anayasa çalışmaları her kişi ve kurumca önemsenmelidir. Birey odaklı, demokratik, hukukun üstünlüğü esasına dayanan, hak ve özgürlükler konusunda çağdaş ülkelerle paralellik arz eden bir anayasaya şiddetle ihtiyaç bulunmaktadır. Bu anayasanın yapılacağı yer elbette TBMM’dir. Bu nedenle Meclisin boykot edilmesi, alternatif mekanlar oluşturulması yönündeki eylemleri mazur ve makul görmek asla mümkün değildir. Yapay gerginliklerle barış ve demokrasiye katkı verilemeyeceği açıktır. Aksi tutum ve davranışlar antidemokratik güç odaklarının emellerine hizmet edecektir. Sürecin işlememesi için değişik Oyunların sahneye konulacağı da yaşanılan kimi tecrübelerle bilinmektedir. Sorumlu tüm kişi ve kurumların demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hak ve özgürlükleri konusunda samimi olmaları temel beklentimizdir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” (AA)

Bakmadan Geçme