Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Baro – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 18 Ocak 2011 Salı 02:00:00
  Afyonkarahisar Barosu’nun başkanlığını uzun süre başarıyla temsil eden Av. Celal Mümtaz Akıncı mesleğinin saygınlığını bulunduğu makama hakkıyla yansıtmıştı. Senelerce bu saygın görevi layıkıyla sürdüren Akıncı geçtiğimiz yıl Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilince sevenlerini mutlu ettiği gibi, Afyonkarahisar’ın ismini de ak etmişti. Anayasa Mahkemesi üyeliğinde bulunan 4 Afyonkarahisarlı’nın ilimiz adına büyük bir kazanım olduğunu belirtmeye gerek yok herhalde.
Bizim asıl dikkat çekmek istediğimiz nokta Afyonkarahisar Barosu’nun yeni Başkanı Av. Turgay Şahin ve Baro’nun yeni temposu.
Yıllarca Akıncı ile birlikte Baro’da görev yaptıktan sonra Akıncı’dan boşalan makama meslektaşları tarafından Turgay Şahin getirildi. Şahsen bir kaç “merhaba”nın dışında tanışıklığımız bulunmayan Şahin her hafta yapılan açıklamalarla gündeme gelen Hak ve Özgürlükler Platformu’nun da sözcülüğünü yapıyordu zaman zaman. Bu görevindeki temposunu Baro Başkanı olduktan sonra yeni görevine yansıtan Baro Başkanı Turgay Şahin ve yönetim kurulu öyle doluya-boşa değil, gerektiği gibi, gerektiği şekilde gündemde yer bulmaya başladılar.
Vali Haluk İmga ilimizden ayrılacağı sırasında yapılan “hayırlı olsun” ziyaretlerinde Afyonkarahisar Barosu farkını gösterdi. Hemen hemen her ziyaretçi Vali İmga’ya yerleşik olan adetler gereğince anı tabağı ya da plaket hediye ederken, Baro tarafından Afyonkarahisar Belediyesi’nin “Bir fidan da sen dik” kampanyasına Vali İmga adına katkıda bulunularak alınan fidanların sertifikası Vali İmga’ya armağan edildi. Bu nazik jest dikkatli izleyicilerden olumlu not aldı.
Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın “Devrane Çay Bahçesi’ni Baromuz işletecek. Zaman zaman suç yuvası haline gelen bu nokta Baro tarafından nezih bir yer haline getirilecek” açıklamasıyla Baro yönetimi bir kez daha dikkatleri çekti. Gerçekten şehrin tam ortasında bulunan ve bir türlü istenen randıman sağlanamayan böylesi bir mekana “üstüne vazife olmamasına rağmen” Baro gibi ciddi bir sivil toplum kuruluşunun sahip çıkması, toplumsal düzen açısından taşın altına elini koyması önemli bir gelişme olarak yorumlandı. Tamamen “hizmet” amaçlı olduğu ayan beyan ortada olan bu icraat da Baro ve Şahin’in olumlu icraatları olarak notlara geçti.
Son olarak toplumsal yapının durumunu gözler önüne seren açıklamalarıyla bir kez daha sayfalarda gördük Baro Başkanı Turgay Şahin’i. Afyonkarahisar’daki icra dosyalarının sayısının 100 bine ulaştığını, evlilik oranları düşerken, boşanma oranlarının arttığını rakamlarla ortaya koyan Şahin’in rakamsal, net ve alanına hakim açıklamaları ilgi gördü. Şahin’in açıkladığı icra, boşanma ve evlenme rakamları apayrı birer araştırmanın konusu olsa da küçük bir profil çıkartmak için başlangıç olduğu kanısındayız.
Bu noktadan sonra iş üniversitemize ve değerli hocalarımıza düşüyor galiba. Hani hemen hemen her rektör adayının “Üniversite kentle kenetlenecek. Birliktelik sağlanacak” açıklamalarında bulunduğu üniversitemize. Afyonkarahisar’ın sosyal yapısı açısından büyük önem taşıyan bu rakamlar akademisyenle-rimizin üzerinde çalışma yapmasına değecek, sosyolojik raporların hazırlanmasına ön ayak olacak verilerdir diye düşünüyoruz. Tabi söylendiği gibi üniversitemiz kentle ve halkla kenetlenebilirse…
Neyse, lafı daha fazla uzatmadan, sportif alanda da meslek camiası arasında futbol turnuvaları düzenlendiğini hatırlatalım ve Baro’nun toplum yararına olan faaliyetlerinin bundan sonra da artarak devam edeceğine inandığımızı belirterek yazımızı noktalayalım bugünlük…
Geçmiş zaman olur ki…
Bugünden itibaren gazeteniz Kocatepe’nin 2. sayfasında “Geçmiş zaman olur ki, hayali cihan değer” isimli bir köşe bulacaksınız. Bu köşede imkan buldukça gazeteniz Kocatepe’nin arşivinde yer alan Afyonkarahisar’daki günlük yaşamla ilgili eski fotoğraflara yer vereceğiz. Kâh çok eskilere, kâh “dün gibi” olan günlere gideceğiz. Amacımız Afyonkarahi-sar’ın sosyal tarihi olan bu fotoğrafların bir kez daha arşivlere girmesi… Aynı zamanda günümüzde yaşayıp, o eski fotoğrafların tanığı olanlara “Hatırlıyor musun? Ne günlerdi…” dedirtebilmek. İlginizi çekeceğini tahmin ediyoruz…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER