Barışkan, ‘Bu böyle devam etmez’

Barışkan, 'Bu böyle devam etmez

Taşolukspor Kulüp Başkanı Üzeyir Barışkan bir basın bildirisi yayımladı. Barışkan, basın bildirisinde zehir zemberek ifadelere yer verdi.

Taşolukspor Kulüp Başkanı Üzeyir Barışkan, dün bir basın açıklaması yaptı. Play-Off Ligi’nde son hafta oynanan Ahmetpaşaspor-Taşolukspor maçında yaşananan olaylardan sonra böyle bir açıklama yapma gereği duyan Üzeyir Barışkan’ın açıklamaları aynen şu şekilde;.”Bu hakemler ve İl Hakem kurulu ne yapmak istiyor. Ben yıllarca amatör futbolun içinde bir fiil kulüp başkanlığı, yönetici ve antrenör olarak görev aldım. Bu dönemki kadar hakem faciası liglerimiz yaşamamıştır. Kendilerinin dokunulmaz ve eleştirilemez olduklarını zannetmekteler. Biraz da kendi içlerinde öz eleştiri yapmaları gerekiyor. İçlerinde gerçekten dürüst olduğuna inandığımız ve adil tarafsız maçlar yöneten hakem arkadaşlarımızın olduğunu söylemeden geçemeyiz. Ancak bunlar bir elin parmakları kadar azdır. Bunların sayılarının çoğalması gerekiyor.”
Taşoluklular hakkını helal etmiyor
“Dürüst olarak çalışan, gördüğünü çalan, hakem kardeşlerime Taşoluk Belediye Spor kulübü olarak ve Taşoluk halkı adına hakkımızı helal ediyoruz. Ama Adil ve tarafsız olmayan gördüğünün aksine düdük çalan hakemlere de 5 bin Taşoluk’lu olarak hakkımızı helal etmiyoruz. Taşoluk Belediye Spor kulübü olarak 1. Amatör Küme’de- U 17, U 14 ve Miniklerde futbol olarak liglere katılıyoruz. Ayrıca salon sporlarında da Voleybol, Atletizm, Masa tenisi, Fitness ve Santranç dallarında mücadele eden mütevazi bir belde takımıyız. Beldemizle de gurur duyuyoruz. Bu gayret ve çalışmalarımız birileri tarafından engellenmek isteniyorsa onlara da birileri ‘ne oluyor’ diye sorarlar. Ancak son dönemlerdeki kadar hakemlerin formsuz ve bir o kadar da çifte standart uygulamalarından artık kulüple-rimiz bıkmıştır.
“İHK Başkanının takımlara bağırmaya
hakkı var mı?”
“Allah’ın aşkına bu İl hakem kurulu başkanı saha dışında bunların eğitilmesi için ne kadar çaba sarf ediyor. İl Hakem Kurulu başkanının saha içerisinde hakem-yan hakem ve dördüncü hakem var iken kaleciye ve takımın hocasına ne bağırıyorsun deme hakkı var mı? Bırakın bu hakkı sahanın içerisinde olma hakkını kimden alıyor. Böyle bir hakkı var ise kendine göre Benim Belediye Başkanım aynı zamanda kulübümüzün başkanının da o sahada hakkı var ama katmazlar. Bazı hakem arkadaşlarımız resmen yetersiz.Bunları neden sahalara sürerler. Eline düdüğü alan kendini FİFA kokartlı zannedip havasından geçilmiyor. Sanki oyuncular ve yöneticiler vebalı, ‘dünyayı ben yarattım’ zannediyorlar. Bu amatör futbol takımlarımız olmasa bu hakem kardeşlerimiz olur mu acaba? Bunların amacı 90 dakika boyunca futbolculara ızdırap çektirmek mi? Bunların niyetleri 90 dakika içerisinde astığı astık, kestiği kestik mi? Acaba bunların izni olmadan oyun sahası içine güvenlik güçlerinin girmesine müsaade etmek mi. Frikik kullanılırken, kullanan tarafın oyuncusunu topun önünde durduğu için hangi kurala göre oyuncuyu düdük çalarak kenara getiriyorsun. Bu hangi kuralda vardır”
“Kuralsa herkese kural”
Maçlar oynanırken yan hakemlerin arkasında durup ‘Oğlum bayrağı neden erken kaldırıyorsun’ ya da ofsayt olduğunda bayrağı kaldırıp indiren hakemlere ‘neden bayrağı indirip kaldırıyorsun sabit tut’ diyorsunuz. Kaleye gol atılıyor yan hakem aut gösteriyor arkadan tecrübeli hakem hocalarımızdan birisi ‘Oğlum gol oldu ne duruyorsun orta çizgiye koş’ diyor. Ayrıca bu hafta oynanan bir maçta futbolcu topu elle oynuyor hakem kardeşimiz düdüğünü çalıp serbest vuruş veriyor. Haklı, ancak elle topu oynamanın cezası sarı karttır. Sarı kart nerede. Göstermeyeceksen neden serbest vuruş verdin. Kuralsa herkese kural. Herkese her yerde aynı olmalı. Hakemden hakeme, takımdan takıma kural olmaz, varsa kural tektir. Değerli basın mensupları, lütfen sizler de Afyon da amatör futbolun yanında olun yanında olduğunuzdan eminim. Yanlış yapan kim olursa olsun bunlara pirim vermeyelim. Buna benzer uygulamalar haddinden fazla. Bizler böyle hakem arkadaşlarımızla bir sezonu bitirmeye çalışıyoruz.
“Tecrübeli hakemler pasifize ediliyor”
“Ben şahsen hakem atamalarının maçın ehemmiyetine göre hakem ataması yapıldığına inanmıyorum. Play-Off maçlarını yönetecek hakem arkadaşlarımızın ve tecrübeli hocalarımızın pasifize edildiğine inanıyorum Ya da İl Hakem Kurulu seçimlerinde kendilerine oy vermeyen değerli hocalarımıza maç vermeyerek onların yeşil sahalardan uzaklaşmasını sağladılar. Bu böyle devam ettiği sürece İlimiz futbolunun bir arpa boyu yol kat edeceği kanaatinde değilim.
“Bu mudur futbol, bu mudur emeğe saygı”
“Çifte standart dedik; ‘takıma göre düdük, centilmen takım-dişli takım, yöneticiye göre düdük, beyefendi-külhanbey, antrenöre göre düdük, görevini yapan-bağıran çığıran, futbolcuya göre düdük, centilmen -centilmen dışı, taraftara göre düdük, centilmen taraftar-küfürbaz taraftar, köy takımına göre düdük, belde takımına göre düdük, müessese takımına göre düdük, şehir takımına göre düdük’ Bu saydıklarımın dışında daha bir çok düdük çeşitleri mevcut. Ayrıca bu sayılan maddelere göre de sarı ya da kırmızı kart çıkmaktadır. Bu mudur futbol bu mudur emeğe saygı. Bu nedenlerden dolayı İl Hakem Kurulu Başkanı ve yönetimini sağduyulu olmaya ve maçlara daha ciddi çıkılmasını futbol adına yakışanı yapmalarını tavsiye ediyorum. Her geçen gün takımlar birer birer liglerden yok oluyor. Eğer buna gönülleri razı değilse, kendi içlerinde oturup bir düşünmeliler. Ben biliyorum sezon başlamadan önce ASKF Başkanı Sayın Orhan Küçüksağrıcı ve Onursal Başkan İsmail Bursalıoğlu, kulüp başkanlarını ve belediye başkanlarını arayıp liglere katılmalarını temin edebilmek için dil döktüklerini. Eğer kulüplerin yok olmasını ve yeşil sahalardan uzak kalmasını istemiyorsanız biraz özen biraz dikkat diyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Tüm takımlarımızı ve spor camiasını biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum.”

Bakmadan Geçme