Barış Kültürü ve Etik, Bilimi Destekler

AFSÜ'de Biyoetik, Barış Kültürü ve tıp çalışanlarının sorumlulukları hakkında konferans verildi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde Biyoetik, Barış Kültürü ve Tıp Çalışanlarının Sorumlulukları hakkında konferans düzenlendi. Konferansı Amerikan Üniversitesi kurucusu ve başkanı Doktor Darryl Macer’ın verdiği konferansta tıp çalışanlarının sorumluluklarından ve tıp dünyasında barış kültüründen söz edildi. 

Barış Kültürü ve Etik, Bilimi Destekler

Yaşam sevgisinin farklı kültürlerde ortak bir etik olduğundan bahseden Doktor Macer, hakların sayesinde kişilerin siyasi statülerini serbestçe belirlediğini ve ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmelerini özgürce sürdürdüklerini belirtti.

Barış Kültürü ve Etik, Bilimi Destekler

Biyoetiğin bir köprü olduğunu da ekleyen Macer, farklı durumlar ve risk kararları hakkında diyaloğa kurmaya insanların ihtiyacı olduğunu söyledi.

Barış Kültürü ve Etik, Bilimi Destekler

Doktor Darryl Macer, “Betimleyici etik, insanların hayata bakış açısı, ahlaki etkileşimleri ve yaşamlarında yaşayan organizmalarla olan sorumluluklarıdır. İyiyi sevme, iyilik yapmadaki etik ilkesi, hastaları iyileştirebilecek veya aç insanları doyurabilecek bilim ve teknolojinin gelişmesini desteklemektedir. İnsanların kendini sevmesi, etiklik ilkesine saygı göstermesi, insanların teknolojiye ve kendi değerlerine erişebilmelerini sağlamak adına destekler" dedi.

Bakmadan Geçme