• Haberler
  • Genel
  • Barış gizli görüşmelerle değil, Meclis’te sağlanır

Barış gizli görüşmelerle değil, Meclis’te sağlanır

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Türkiye’nin ihtiyacı olan toplumsal barışın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sağlanabileceğini kaydetti CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş 2012 yılında Şehit Yakınlarının ve Gazilerin haklarını iyileştirecek kanun teklifi vermişti.TBMM Genel Kurulunda sırası gelen Kanun teklif üzerine konuşma yaptı.CHP'li Toptaş 󈬄 Ocak 2012 tarihinde verdiğimiz, 2985 sayılı Toplu Konut Kanunu’nun ek [&hellip]

Barış gizli görüşmelerle değil, Meclis'te sağlanır

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Türkiye’nin ihtiyacı olan toplumsal barışın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sağlanabileceğini kaydetti

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş 2012 yılında Şehit Yakınlarının ve Gazilerin haklarını iyileştirecek kanun teklifi vermişti.TBMM Genel Kurulunda sırası gelen Kanun teklif üzerine konuşma yaptı.
CHP’li Toptaş; “20 Ocak 2012 tarihinde verdiğimiz, 2985 sayılı Toplu Konut Kanunu’nun ek 2’nci maddesinin değiştirilmesini istediğimiz yasa teklifimiz, bizim teklifimizden on yedi ay sonra, diğer grup başkan vekilleriyle birlikte bizim Grup Başkan Vekilimizin imzasıyla yasalaşmıştır. Bunun yasalaşmış olması nedeniyle yüce Meclise teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum yeniden.Değerli arkadaşlar, şehitlerimiz ve yakınları ile malul gazilerimiz için verdiğimiz bu teklif yasalaştığına göre başka sorunlarımız da var. Örneğin Kore gazileri, örneğin Kıbrıs gazileri, örneğin muharip gazilerin de çok ciddi sorunları var, bu sorunları da yüce Meclisin çok kısa sürede çözüm bulmasını talep ediyorum”dedi.
GELİN BİRLİKTE ÇÖZELİM
Toptaş, konuşmasında şu vurguları yaptı:
“Türkiye eğer toplumsal barışa ulaşmak istiyorsa toplumsal barışı sağlamanın yolu da çözümü sağlamanın yolu da Parlamentodur. Parlamentodan bugüne kadar kaçıra kaçıra bu sorunu, bu hâle döndürdünüz. Parlamento soruna sahip çıkmaya hazırdır. Parlamentoya getirin, Parlamentoda birlikte çözelim. Toplumsal barışı ancak Parlamentoda çözebiliriz. Yoksa, Oslo’da, Amerika’da görüşmeler yapılarak, İmralı’dan talimat alarak bu sorun çözülmez. Bu sorunun çözümünün yerinin Meclis olduğunu söylüyorum, Meclisi göreve çağırıyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme