Barış Atay Kimdir Ve Nerelidir?

27. Dönem TİP Hatay Milletvekili olan ve oyuncu kimliği ile tanınan Barış Atay Mengüllüoğlu'un kim olduğu merak ediliyor. Barış Atay Mengüllüoğlu' kimdir?

Barış Atay Mengüllüoğlu, 22 Eylül 1981 tarihinde Almanya’nın Wilhelmshaven kentinde dünyaya gelmiştir. Oyuncu ve siyasetçi kişiliği ile sık sık gündemde yer alan Barış Atay, aslen Arap-Alevi kökenlidir. 1999 yılına kadar Hatay’ın Mengüllü köyünde yaşayan Barış Atay, üniversitede Çukurova Üniversitesi Biyoloji Bölümünü kazandı ancak tiyatroya olan düşkünlüğünden dolayı öğreniminin son yılında okulu bıraktı. Daha sonra Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü kazanan Barış Atalay, buradaki eğitiminin ardından Kadir Has Üniversitesinde sinema ve televizyon alanında yüksek lisans yapmıştır.  2013 yılında Beste Sultan Kasapoğulları ile evlenmiştir.

OYUNCULUK KARİYERİ

Oyunculuk kariyerine, Hacı ve Şöhret adlı dizilerde rol alarak başlayan Atay, Arka Sıradakiler, Hayat Devam Ediyor, Şubat gibi dizilede rol aldı. Kabuk ve Zincirbozan, Güzel Günler Göreceğiz, Köpek, Eksik, Damat Koğuşu adlı filmlerin kadrolarında da yer alan Barış Atay, Eksik ve Aden filmlerini yönetmiştir.

2013 yılında Kadıköy Emek Tiyatrosu’nun sahnelediği Özen Yula’nın Kırmızı Yorgunlar adlı oyununda rol alan Barış Atay, oyunu sergilediği sırada bazı sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınmıştır. Gözaltı sürecinin ardından oyunun Gebze’de Osman Hamdi Bey Sahnesi’nde sahnelenmesine izin verilmediği iddia edilmiş ve sansür iddiası kamuoyunda tartışılmıştır.

2015-2016 arasında Kadıköy Emek Tiyatrosu’nda Onur Orhan‘ın kaleme aldığı, Caner Erdem‘in yönettiği Sadece Diktatör adlı tek kişilik oyunu sahneledi. Bir diktatörün hikâyesini konu alan, yeri ve zamanı belli olmayan bir çalışma odasında geçen oyun, üçüncü sezonunda hükümet tarafından sakıncalı bulunarak yasaklandı.

 

SİYASİ KARİYERİ

2018 Türkiye genel seçimleri için Halkların Demokratik Partisinden milletvekili adayı olan Barış Atay, 24 Haziran 2018 seçim sonuçlarına göre Hatay milletvekili seçilmiştir. 11 Ekim 2018 tarihinde Türkiye İşçi Partisine geçen Atay, 2023 Genel seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi Antalya milletvekilliğine aday oldu ama seçilememiştir.

Bakmadan Geçme