• Haberler
  • Genel
  • “Bankalar emrivaki yapmasın” – Kocatepe Gazetesi

“Bankalar emrivaki yapmasın” – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği (AFSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, bankaların sigortacılık yapmasında belirli sınırlamaların getirilmesini istedi. Özerdem, “Bankalar, emrivaki yapmamalı. Banka ya da acenteden poliçe yaptırma konusunda vatandaşların tercihi esas alınmalı” dedi Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, bankaların sigortacılık yapması konusunda mağduriyetlerin yaşandığını belirtti. Özerdem, sigortanın acenteler tarafından yürütüldüğünde olumlu [&hellip]

"Bankalar emrivaki yapmasın"

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği (AFSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, bankaların sigortacılık yapmasında belirli sınırlamaların getirilmesini istedi. Özerdem, “Bankalar, emrivaki yapmamalı. Banka ya da acenteden poliçe yaptırma konusunda vatandaşların tercihi esas alınmalı” dedi

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, bankaların sigortacılık yapması konusunda mağduriyetlerin yaşandığını belirtti. Özerdem, sigortanın acenteler tarafından yürütüldüğünde olumlu sonuçlar alındığını vurgulayarak “Piyasada kredi ilişkileri olan şahısların kurumların bankaların dayatması sonucunda sigorta poliçesi almasına karşıyız. Bankalar sigortacılıktan anlamıyorlar. Bankalar, bankacılık yapıyorlar. Sigortacılık farklı bir hadise. Detaylarını profesyonel sigorta acenteleri kadar iyi bildikleri kanaatinde değilim. Piyasada banka-sigorta neticesinde mağdur olan birçok insan var. Bankalar sigortacılık yapsalar bile kesinlikle dayatma olmasın. Kredi alacak insanların tercih etme hakları mevcut olsun. İstedikleri yerden poliçe satın alabilme haklarına sahip olsunlar. Bankalar, artık emrivaki sigorta poliçesi yapmasın” dedi.
BANKALAR, KENDİ
RİSKLERİNİ SİGORTALIYOR
Bankaların, müşterileri için sigorta poliçesi hazırlarken müşterilerden yana bir tutum sergilemediğini kaydeden Özerdem, “Banka kredi verdiği anda sadece verdiği kredi miktarını düşünerek insanlara sigorta satıyor. Hem satın aldığı risk düşük oluyor, hem sigortalıya bunun maliyeti çok yüksek oluyor. İnsanların başına bir şey geldiği zaman, poliçeleri teferruatlı olmadığı için belirli bir oranda mağduriyet yaşıyorlar. Bu da sektörel olarak sigortacılığı kötü bir durumda bırakıyor. Bu uygulamalar, tüm sektöre zarar veriyor. Bankaların kredi alacak insanları zorlamadan, tercihi vatandaşa bırakmasından yanayız” ifadelerini kullandı.
DASK TEKLİFİ AFSAD’DAN GELDİ
AFSAD olarak İstanbul Ticaret Odası Sigortacılar Meslek Komite Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıya katıldıklarını, bu toplantıda da gereken bilgilendirmeyi yaptıklarını söyleyen Özerdem, “Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği olarak fikren camiamıza katkı yapıyoruz. Türkiye genelinde Tapu Müdürlükleri’nden ziyade DASK kontrol mekanizmasının belediyeler, elektrik idareleri ve doğgalgaz kurumlarının da ele alması yönünde görüşlerimizi, sektördeki tüm yöneticilere ilettik. Bizim bu talebimiz kabul gördü” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme