• Haberler
  • Genel
  • Bankacı hanımlara özel program – Kocatepe Gazetesi

Bankacı hanımlara özel program – Kocatepe Gazetesi

Türk- İş konfederasyonuna bağlı BASS yönetimi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sonrası Oruçoğlu Thermal Otel'de üye kadınlara özel bir toplantı organize edildi. Toplantıda konuşan Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Halil Aydoğan, kadınların iş hayatında son derece özverili olduklarını haklarının ödenemeyeceğine dikkat çekti Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası (BASS) yönetimince 10 Mart Cumartesi günü Oruçoğlu Termal [&hellip]

Bankacı hanımlara özel program

Türk- İş konfederasyonuna bağlı BASS yönetimi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sonrası Oruçoğlu Thermal Otel’de üye kadınlara özel bir toplantı organize edildi. Toplantıda konuşan Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Halil Aydoğan, kadınların iş hayatında son derece özverili olduklarını haklarının ödenemeyeceğine dikkat çekti

Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası (BASS) yönetimince 10 Mart Cumartesi günü Oruçoğlu Termal Otel’de Vakıfbank çalışanı sendika üyesi kadınların katıldıkları bir program gerçekleştirildi.
“Töre cinayetlerine hayır”
Toplantının açılış konuşmasını BASS Genel Başkanı Turgut Yılmaz yaptı. BASS olarak töre cinayetlerine karşı olduklarını vurgulayan Yılmaz, ayrımcılığa, tacizede hayır dediklerinin altını çizdi. Bu tip olayların hiç yaşanmaması isteklerini dile getiren BASS Genel Başkanı Turgut Yılmaz; “Maalesef ülke-mizde bu tip olaylar hala yaşanıyor. Kadına şiddet yasasıyla ilgili yasanın kadınların yaşadıkları olumsuz hadise-lerin son bulması açısından etkili olmasını diliyoruz. Kadınların olumsuz olarak yaşadıkları olayların yanında ülkemizde birçok kadının iş hayatında başarılı yerlere geldikleri bir gerçektir. Bazı AB ülkelerindeki yönetici kadınların Türkiye’deki yönetici kadınların sayısı bakımından gerideler.” dedi. Türk İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, mevcut meclisin Türk Milletine yeni bir Anayasa sözü olduğunu, büyük bölümü asgari ücretle, sigortası olmayan kadınların Türkiye’de bulunduğunu hatırlattı. Atalay, 160 ülkede yapılan bir araştırmaya göre kadın hakları konusunda İzlanda’nın birinci olduğunu kaydetti.
“Bayan
çalışanların
hakkını
ödeyemem”
Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Halil Aydoğan, bankacılığın kendisi için hayat biçimine dönüştüğünü kaydetti. Gece, gündüz hafta sonu demeden, Vakıfbank için çalıştığını kaydeden Aydoğan şöyle konuştu:
“Ekibimde benim ile birlikte çalıştı. Çalışmayı seven bir insanım. Çalışmayı çok sevdiğim için ekibimde benimle beraber çalışmak zorunda kaldı. Ekibimin yarısını belki yarısından fazlasını bayan çalışanlar oluşturuyordu. Onların hakkını hiçbir zaman ödeyemem. Bir erkeğe belki çok zor şartlar altında, uzun süre çalışmak çok zor olmayabilir ama bir kadın için özellikle evli çocuk sahibi bir kadın için çok zor bir durum. Evinde bekleyen eşi, çocuğu öte yanda yetiştirilmesi gereken işler, 20 yılda fazla benimle beraber çalışan bütün kadın arkadaşlarımıza ve bankamızın bütün birimlerinde çalışan bayan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” Katılımcılara karanfiller dağıtılan programa; Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Halil Aydoğan, BASS Genel Başkanı Turgut Yılmaz, Türk İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu ve sendika üyesi kadınlar katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme